Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Άρχισα να χάνω τα μαλλιά μου όταν νόσησα από κορονοϊό»

«Οι βιαστές και οι δολοφόνοι στη φυλακή»! Ξέσπασε η ηθοποιός για το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου για τις δολοφονίες κατά των γυναικών, το ελληνικό ΜeToo που συντάραξε τον καλλιτεχνικό κόσμο, την ενδοοικογενειακή βία και τον κορονοϊό, που την οδήγησε στο να κόψει κοντά τα μαλλιά της!

Η γνωστή ηθοποιός, η οποία πριν από μερικούς μήνες βρέθηκε στην επικαιρότητα όχι εξαιτίας μιας δουλειάς της στην TV ή στο θέατρο, αλλά εξαιτίας των καταγγελιών που έκανε εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για σεξουαλική παρενόχληση, μίλησε στο περιοδικό «Enjoy» της «κυριακάτικης δημοκρατίας» και ήταν καταγαιστική!

Η πρωταγωνίστρια του θεάτρου, που αυτήν την περίοδο παίζει στο «Νυφικό κρεβάτι» με τον Ορέστη Τζιόβα, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό της όταν έθιξε στη Μαρία Ανδρέου το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών: «Νιώθω τεράστια θλίψη όταν ακούω ότι ο σύζυγος, ο σύντροφος, ο άνθρωπος που επέλεξε μια κοπέλα να παντρευτεί, να ερωτευτεί, να κάνει σχέση, που τον εμπιστεύτηκε για να τη φροντίζει και να την προστατεύει, την πέταξε από τα βράχια, την έπνιξε με το μαξιλάρι, τη μαχαίρωσε από ζήλια, σαν η ζωή αυτών των γυναικών να μην είχε καμία αξία, σαν να ήταν κτήμα τους που το έκαναν ό,τι ήθελαν. Πραγματικά δεν ξέρω πώς φτάνει ένας άνδρας στο σημείο να σκοτώσει τη γυναίκα του και τι έχει ζήσει στην οικογένειά του, στην παιδική του ηλικία, τι έχει διδαχθεί ή τι δεν έχει διδαχθεί για να φερθεί έτσι».

φ1 ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Στην ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει για να μη θρηνήσουμε άλλη μία Καρολάιν, μία Γαρυφάλλια, μία Δάφνη, μία Ελένη, η ηθοποιός ανέφερε: «Για μένα όλα είναι πολιτική και δικαιοσύνη. Δεν μου φτάνει ότι όλα τα ΜΜΕ εστίασαν σ’ αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα ή στις καταγγελίες που έγιναν για την ψυχική, σωματική, λεκτική βία μέσα από το #eimasteoloimazi και το #MeToo. Δεν μου φτάνουν τα κλάματα της κοινωνίας. Θέλω την αποφυγή άλλων βιασμών και άλλων τέτοιων εγκλημάτων στο μέλλον και αυτό θα γίνει μόνο όταν θα ξέρει ο βιαστής ότι αν πάει στη φυλακή δεν θα βγει για την αποτρόπαια πράξη του μέσα σε πέντε χρόνια, δείχνοντας καλή διαγωγή! Οταν θα ξέρει ο δολοφόνος ότι δεν θα βγει από τη φυλακή στα οκτώ ή στα 10 χρόνια αν αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου. Αν ξέρουν, λοιπόν, ότι τα χρόνια στη φυλακή για μια δολοφονία είναι πράγματι ισόβια, δεν θα τολμούσε να πειράξει κανένας άνθρωπος τρίχα από τα μαλλιά του άλλου. Για μένα πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι και να γίνουν πιο αυστηροί».

«Φως στο σκοτάδι»

Αναφορικά με το κίνημα MeToo στο οποίο πρωτοστάτησε, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είπε πως τώρα είναι η ώρα της Βουλής: «Οσοι άνθρωποι μιλήσαμε και βγήκαμε μπροστά, το κάναμε για έναν λόγο: Για να ρίξουμε φως στο σκοτάδι, να σπάσουμε τον φόβο. Να μην υπάρξουν ξανά άλλα τέτοια φαινόμενα. Εμείς μιλήσαμε. Τώρα η Βουλή ας νομοθετήσει. Γιατί αν δεν νομοθετήσει, δεν βάλει πιο αυστηρές ποινές, δεν θα αλλάξει τίποτα. Εγώ μίλησα. Οφειλα να μιλήσω. Αλλά από τη δουλειά μου και από τη θέση μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο. Εύχομαι ο καθένας μας να αγαπήσει πιο πολύ τον εαυτό του και ελεύθερα να σηκώσει το ανάστημα στον κάθε άνθρωπο που θα του ασκήσει βία. Πλέον, όμως, το μπαλάκι έχει πεταχτεί από τα θύματα στην Πολιτεία».

218077063 514220276517026 8926041485839647347 n

«Μου έπεφταν τα μαλλιά μου όταν νόσησα από κορονοϊό»

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είχε να αντιμετωπίσει και τον κορονοϊό, μιας και νόσησε και η ίδια. «Ενιωθα φοβερή αδυναμία. Πονούσαν όλο το σώμα και το κεφάλι μου, δεν μπορούσα να ξαπλώσω, υπέφερα, δεν ήξερα τι θα γίνει! Πανικοβλήθηκα γιατί, αρχικά, αποχωρίστηκα τα παιδιά μου. Μετά ο κορονοϊός χτύπησε τον θυρεοειδή μου και άρχισαν να πέφτουν τα μαλλιά μου. Ανέβηκαν οι τιμές στην προλακτίνη και έφευγαν οι τούφες στα χέρια μου.

Για αυτό, για να δυναμώσω τα μαλλιά μου, να πάρουν δύναμη οι ρίζες, τα έκοψα για να δημιουργηθούν ξανά. Αυτή είναι η αλήθεια. Και δεν την έχω πει σε κανέναν! Αυτός είναι ο λόγος που έκοψα τα μαλλιά μου» αποκάλυψε η δημοφιλής ηθοποιός!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...