Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Βύρωνα με τη Μαρίνα Σάττι

Στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού κινείται το Eurojackpot....

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

«Έφυγε» νικημένος από τον καρκίνο ο σχεδιαστής Χάρης Χουρμούζης

Ο Χάρης Χουρμούζης του οίκου «Harris & Angelos» είχε σχεδιάσει και το νυφικό της Άντζελας Γκερέκου

Σοκ στον χώρο της μόδας και του design αποτέλεσε η είδηση της ξαφνικής απώλειας του Χάρη Χουρμούζη, του ταλαντούχου αλλά low profile σχεδιαστή των 80s και 90s, που πάλεψε γενναία και με τρομερή αξιοπρέπεια τον καρκίνο, αλλά τελικά νικήθηκε.

O Xάρης Χουρμούζης έφυγε στο σπίτι του και στην αγκαλιά τού «φύλακα αγγέλου» του Αγγελου Τάσση, με τον οποίον μαζί δημιούργησαν τον θρυλικό οίκο «Harris & Angelos». Ο γνωστός σχεδιαστής ήταν ένας από εκείνους που απογείωσαν την ιστορία της δημιουργικής ελληνικής μόδας, την ένδοξη δεκαετία των 90ς. Ο τελειομανής σχεδιαστής ήταν εκείνος που με το τρομερό γούστο του χάρισε στην κοσμική Αθήνα ευρωπαϊκό αέρα, τόσο με την μπουτίκ του στη Βουκουρεστίου όσο και με τα σόου υπερπαραγωγή, με guest την Τζέρι Χολ το 1993 αλλά και τη μούσα του Μάρα Δεσύπρη να κλέβει πάντα την παράσταση.

«Πέρα από προικισμένος σχεδιαστής με μεγάλο ταλέντο είχε ευγένεια και ταπεινότητα, σπάνια χαρίσματα για άτομα του επαγγέλματος» αναφέρει στην «Espresso» αγαπημένος του φίλος και συνάδελφος.

f2 με την Jerry Hall
Με την Τζέρι Χολ στο ντεφιλέ του οίκου «Harris & Angelos», το 1993

Πετυχημένο δίδυμο

Οταν ο Χάρης συνάντησε τον Αγγελο, ο ένας συμπλήρωσε τον άλλον. Η Αθήνα γνώρισε ένα πετυχημένο δίδυμο σε συνεχή αναζήτηση της τελειότητας, που άφησε άφωνο για περισσότερο από δύο δεκαετίες τον κόσμο της μόδας. Δυστυχώς αποσύρθηκαν νωρίς από τη μόδα, την οποία εγκατέλειψαν για χάρη της αρχιτεκτονικής και του ντιζάιν, χτίζοντας, μεταξύ άλλων, υπέροχα σπίτια σε minimal στιλ, στην περιοχή Φτελιά της Μυκόνου, τα οποία χαίρονταν με τους φίλους τους, μαγειρεύοντας και ζώντας μια ήρεμη και φιλοσοφημένη ζωή.

f3 1
Η μούσα του Μάρα Δεσυπρη σε κολεξιόν του 1988-89

Στο βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Δ. Λυμπερόπουλου, «Ελληνική Μόδα 1900-2000, Ενας Αιώνας Δημιουργίας», ο Χάρης Χουρμούζης κατέγραφε την πορεία του, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Το πρώτο μαγαζί που άνοιξα υπήρξε μία απομυθοποίηση για εμένα. Το 1980 παρουσιάζεται σαν από “μηχανής θεός” ο Αγγελος Τάσσης, που αναλαμβάνει τα οικονομικά και τις πελάτισσες. Η συνάντησή μου με τον Αγγελο υπήρξε η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου, άλλαξε κανονικά τη ζωή μου. Αισθάνθηκα τι θα πει αλληλεγγύη, ασφάλεια και ελευθερία να δημιουργείς επειδή κάποιος είναι δίπλα σου… Μετά την επίδειξή μας με την Τζέρι Χολ, το 1993, όταν ήρθαν άνθρωποι και μας είπαν “τι τη θέλατε; Τα ρούχα σας ήταν υπέροχα”, εκεί δικαιώθηκα. Γιατί ένιωσα πραγματικά ευτυχισμένος που υπάρχει κόσμος που επιθυμεί να δει σωστό ρούχο, να δει αληθινή μόδα, να τη χειροκροτήσει και να την εκτιμήσει…».

f4
Το εντυπωσιακό νυφικό της Γκερέκου διά χειρός Χάρη

Ο Χάρης Χουρμούζης έντυσε με τις δημιουργίες του, μεταξύ άλλων, την Αγάπη Πολίτη, τη Βάνα Δελούδη, τη Χριστιάνα Καίσαρη, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την Τάνια Τσανακλίδου, τις αξέχαστες Μαλβίνα Κάραλη και Ρίκα Βαγιάνη, αλλά ιδιαίτερη σχέση και φιλία ανέπτυξε με την Αντζελα Γκερέκου, της οποίας σχεδίασε το νυφικό στον γάμο της με τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Αύγουστο του 1996 -τραγική ειρωνεία, καθώς και εκείνος έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...