Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο πρίγκιπας Κάρολος εντυπωσιάστηκε με τη ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού»

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας ζήτησε από τον Σύλλογο Φίλων του Αγίου Ορους στο Λονδίνο να του σταλεί το link της ταινίας

Μέχρι το Μπάκιγχαμ έφθασε η χάρη του αγίου Νεκταρίου! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας ζήτησε από τον Σύλλογο Φίλων του Αγίου Ορους στο Λονδίνο να του σταλεί σε link η ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού», που προβάλλεται εδώ και μέρες στους κινηματογράφους, αγγίζοντας μέχρι στιγμής τα 200.000 εισιτήρια!

  • Από τη
    Βίβιαν Μπενέκου

Αλλωστε, ο ίδιος είναι εξέχον μέλος του συλλόγου, έχοντας αναπτύξει εδώ και χρόνια ιδιαίτερους δεσμούς με τη Μονή Βατοπεδίου, η οποία έχει χρηματοδοτήσει μέρος της παραγωγής της ταινίας που έχει «αγγίξει» τις ψυχές όσων έσπευσαν να τη δουν!

Οι μοναχοί λοιπόν της μονής φρόντισαν να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία του Καρόλου, ώστε να παρακολουθήσει το φιλμ με πρωταγωνιστή τον Αρη Σερβετάλη που φωτίζει τον βίο του αγίου Νεκταρίου. Το σενάριο της ταινίας, που προβάλλεται εδώ και δύο εβδομάδες στη χώρα μας, κέντρισε το ενδιαφέρον και του θεοσεβούμενου διαδόχου του βρετανικού θρόνου. Η αγάπη του για το Αγιον Ορος, που έχει μετουσιωθεί σε πολλές επισκέψεις σε αυτό, και συγκεκριμένα στο Βατοπέδι, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον του για τους βίους αγίων της Ορθοδοξίας είναι γνωστά σε όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για τον Κάρολο!

141474912 204157834745723 3885629314582371632 n

Τα ταξίδια του άλλωστε στη Μονή Βατοπεδίου μετρούν σχεδόν δύο δεκαετίες, ενώ, μετά τον ξαφνικό θάνατο της Νταϊάνα, ο Κάρολος αναζήτησε ηρεμία στο Βατοπέδι. Μάλιστα, όταν το 2004 η Μονή Χιλανδαρίου επλήγη από καταστρεπτική φωτιά, ο ίδιος θέλησε να βοηθήσει στην αποκατάστασή της. Ετσι ξεκίνησε και η ιδέα δημιουργίας μιας οργάνωσης με την επωνυμία «Φίλοι του Αγίου Ορους» στην Αγγλία, με στόχο και την κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων για την αποκατάσταση της μονής και τη διάσωση του μνημειακού πλούτου της Αθωνικής Πολιτείας. Το 2019, μάλιστα, επισκέφθηκε ξανά το Αγιον Ορος, αυτή τη φορά συνοδευόμενος από τον γιο του, πρίγκιπα Χάρι.

203044687 305291994632306 3490879055709736580 n

Σύμφωνα με ανθρώπους πολύ κοντά στον πρίγκιπα Κάρολο, οι σχέσεις του με την Ορθοδοξία είναι βαθιές και ουσιαστικές. Δεν είναι τυχαίο ότι στο Χάιγκροουβ, στο κτήμα του έξω από το Λονδίνο, μια γωνιά του σπιτιού του είναι γεμάτη από βυζαντινές εικόνες, πολλές εκ των οποίων προέρχονται από το Αγιον Ορος, ως δώρα των μοναχών. Μοναχοί που τον γνώρισαν τονίζουν ότι ο πρίγκιπας είναι πολύ κοντά στην ορθόδοξη πίστη και παράδοση.

206713684 306684267826412 4883478477482952665 n

Για αυτό και ο βίος του αγίου Νεκταρίου, όπως παρουσιάζεται στην ταινία, δηλαδή ως ένα οδοιπορικό στη ζωή και την προσφορά του αγίου από τα χρόνια του ως επισκόπου Πενταπόλεως, περιφρονημένου από τους κληρικούς της Αλεξάνδρειας, μέχρι την κατάληξή του στην Αίγινα, όπου λατρεύτηκε, του κέντρισε την προσοχή. Ο Αρης Σερβετάλης, ο κινηματογραφικός άγιος Νεκτάριος, είχε την τύχη λοιπόν να ιδωθεί από τα μάτια του πρίγκιπα Καρόλου, μαγεύοντάς τον με την ερμηνεία του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...