Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Γέροντας Εφραίμ: «Συνάντησα τον θάνατο κατάματα! Ακόμη και οι γιατροί διερωτώνται πώς είμαι στη ζωή»

Δεύτε λάβετε το «δώρο» της επιστήμης

Υπέρμαχος του εμβολιασμού δηλώνει πλέον ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου γέροντας Εφραίμ, ο οποίος επιστρέφει σήμερα στο Περιβόλι της Παναγιάς ύστερα από την πολύμηνη ταλαιπωρία του με τον κορονοϊό. Ο κ. Εφραίμ εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του Covid-19 στα μέσα Μαΐου, προκαλώντας αναστάτωση σε ολόκληρη την αδελφότητα, καθώς και σε εκατοντάδες πνευματικά του παιδιά από όλο τον κόσμο, που ήξεραν ότι πάσχει από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και φοβήθηκαν μήπως δεν τα καταφέρει.

Οι πρώτες μέρες της νόσου κύλησαν ομαλά, αφού τα συμπτώματα ήταν ήπια. Στη συνέχεια, όμως, ανέβασε υψηλό πυρετό και αποφασίστηκε να διακομιστεί με ελικόπτερο από το Άγιον Όρος στην Αθήνα, συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, για να του παρασχεθεί η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Οι μέρες κυλούσαν, αλλά τα νέα δεν ήταν ευχάριστα. Η υγεία του είχε επιβαρυνθεί και οι θεράποντες ιατροί του αποφάσισαν την άμεση διασωλήνωσή του. Η απόφαση αυτή έσκασε ως βόμβα στους συνεργάτες και στην αδελφότητα, ωστόσο όλοι προσεύχονταν για ένα θαύμα.

Οπερ και εγένετο! Η Παναγία και ο άγιος Παΐσιος έκαναν το θαύμα τους και ο γέροντας αποσωληνώθηκε την ημέρα κατά την οποία τιμάται ο άγιος. Λίγες μέρες μετά, το Σάββατο 17 Ιουλίου, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και συνέχισε τη θεραπεία του σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών του. Η στιγμή της αναχώρησης ήταν ιδιαίτερη, αφού οι γιατροί και οι νοσηλευτές της κλινικής τον αποχαιρέτησαν με σεβασμό, συγκίνηση, αλλά και χαρά, αφού κατάφερε έπειτα από τόσο καιρό να βγει νικητής κι από αυτόν τον αγώνα. Για όλους ήταν πραγματικά ένα θαύμα.

H Εκκλησία

«Συνάντησα τον θάνατο κατάματα. Ευχαριστώ τον Θεό για το θαύμα να επιστρέψω στη ζωή» δήλωσε ο γέροντας πριν από λίγες μέρες, μιλώντας στην εκπομπή «Αιχμή» του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού Οmega. Όπως είπε, ακόμη και οι γιατροί διερωτώνται «πώς είμαι στη ζωή, αλλά ο Θεός έτσι ήθελε, να μου δώσει χρόνο να μετανοήσω. Να δω τη ζωή μου και να πορευτώ καλύτερα».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό, ο κ. Εφραίμ κάνει σαφές ότι η Εκκλησία δεν απορρίπτει την επιστήμη. Άλλωστε, μεγάλοι και σύγχρονοι άγιοι, όπως είναι ο άγιος Νεκτάριος ή ο άγιος Παΐσιος, είχαν δεχτεί ιατρική περίθαλψη.

«Εξάλλου, πάντοτε η Εκκλησία συνεργαζόταν με την επιστήμη» επισημαίνει ο καθηγούμενος και συμπληρώνει ότι «συχνά επισκέπτονται το Αγιον Ορος πολλοί επιστήμονες και στο Βατοπαίδι έχουμε ιατρείο, οδοντιατρείο και νοσοκομείο». Ο κ. Εφραίμ αποκάλυψε, επίσης, ότι ο ίδιος εμβολιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, αφού πέρασε ο απαιτούμενος χρόνος από την ημέρα που νόσησε και κάλεσε τους πιστούς να κάνουν το ίδιο, ώστε να υπάρξει άμυνα κατά του ιού, χαρακτηρίζοντας τα εμβόλια «δώρο της επιστήμης».

Σε άλλο σημείο ο γέροντας Εφραίμ δεν δίστασε να δηλώσει πως πρόκειται για μεγάλο λάθος να ταυτίζουμε το εμβόλιο με τη θεολογία και να συγχέουμε τις καταστάσεις.

«Όπως δεχόμαστε ιατρική περίθαλψη για το στομάχι μας ή για το χέρι μας, καλούμαστε να κάνουμε το ίδιο και για την πανδημία» εξήγησε και υπογράμμισε ότι «αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει ο κάθε χριστιανός και να εμβολιαστεί, διότι έτσι αποκτούμε μία ασπίδα κατά της πανδημίας». Σχολιάζοντας κληρικούς που έχουν αντίθετη άποψη, ο γέροντας επισήμανε ότι καλό είναι να μην προπαγανδίζουμε και να ακούμε τους ειδικούς, ενώ χαρακτήρισε μύθους όσα ακραία ακούγονται για τα συστατικά των εμβολίων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...