Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Χρυσοί Σκούφοι 2021 – Καλύτερο εστιατόριο για 9η χρονιά το Etrusco του Μποτρίνι

Εμπνευσμένοι από την επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης οι Χρυσοί Σκούφοι 2021

Οι Χρυσοί Σκούφοι 2021 στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν στο GrandBall Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», σε μια λαμπερή τελετή, που θύμιζε τις ένδοξες προ Covid-19 νύχτες, με έντονο «επαναστατικό» χρώμα, καθώς η βραδιά, εμπνεόμενη από την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ήταν αφιερωμένη στις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία της γαστρονομίας.

  • Από τον
    Δημήτρη Λυμπερόπουλο

To κερκυραϊκό Etrusco του Εκτορα Μποτρίνι αναδείχθηκε για ένατη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας.

Λευτέρης Λαζάρου – Νίκος Μπίλης – Εκτορας Μποτρίνι – Γιώργος Πατούλης

Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, το Botrini’s, η Σπονδή και το Varoulko Seaside, καθώς και το Fresco από τη Χαλκιδική. Συνολικά 23 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο, ενώ την τιμητική διάκριση TopNotch, η οποία καθιερώθηκε πέρυσι, κατέκτησαν 31 εστιατόρια. Τρεις ήταν οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους (Hervé, Santoroκαι TheZiller’s), ενώ απονεμήθηκε επίσης το Βραβείο Κοινού στο εστιατόριο Apiri του Ηρακλείου Κρήτης.

Βασίλης Κικίλιας – Σπήλιος Λιβανός – Δημήτρης Ηλιόπουλος
Πάνος Παλαιολόγος – Γιώργος Χατζημάρκος – Διονύσης Κούκης

Συνολικά βραβεύτηκαν 54 εστιατόρια, σε μια χρονιά που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες τόσο για τα εστιατόρια -καθώς η πανδημία περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία αρκετών από αυτά- όσο και για την ίδια τη γευσιγνωστική επιτροπή του «Αθηνοράματος».

Γιάννης Στάνκογλου – Δανάη Μιχαλάκη – Γιώργος Παπαγεωργίου – Κυριακή Μπακιρτζή – Αννη Ηλιοπούλου – Γιώργος Καραμίχος

Την τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων, η οποία έγινε σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους προσκεκλημένους, παρουσίασε με άκρως σοβαρό… χιούμορ ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος, με αφορμή τη φετινή εθνική μας επέτειο, έκανε μια αναδρομή στις γαστρονομικές επαναστάσεις ανά τους αιώνες, θυμίζοντάς μας πως «η ιστορία της γαστρονομίας έχει ορόσημα, έχει ήρωες, έχει πρωτοπόρους, έχει φωτιές που άναψαν κυριολεκτικά και μεταφορικά, έχει μανιφέστα, έχει ύμνους, έχει συνθήματα».

Κατερίνα Νοτοπούλου – Δημήτρης Ηλιόπουλος

Παπαθανασίου – Καλιακάτσου – Κοκοτός

Το μενού του dinner – gala της φετινής τελετής απονομής δημιούργησε ο Εκτορας Μποτρίνι, ο οποίος με τις δημιουργίες του τίμησε ενεργά την ανερχόμενη ουσιαστική πολυτέλεια όχι του απαστράπτοντος, αλλά του σπάνιου και μοναδικού.

Παρόντες στην τελετή, εκτός φυσικά από τους βραβευομένους, ήταν υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων και διακεκριμένοι επιχειρηματίες.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα