Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Ταξιδάκι στη Ρώμη για τα… πιτσουνάκια Βανδή και Μπισμπίκη

Κάτω από την πανσέληνο της Ρώμης χάρηκαν τον έρωτά...

Ο γάμος της χρονιάς με… άρωμα «Τhe Crown»

Τα πάντα όλα για τον αυριανό Ησαΐα του γιου του τέως με τη Φλορ στη Μητρόπολη Αθηνών! Υψηλοί καλεσμένοι, θρόνοι και... τιάρες.

Χαρές και πανηγύρια θα ζήσει το Σαββατοκύριακο η Αθήνα, με γαλαζοαίματους, βασιλικές τιάρες, μακριές τουαλέτες, σμόκιν και liar jet!

  • Από τον
    Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Μετά την Ιθάκη, όπου αρραβωνιάστηκαν, το Σεντ Μόριτζ, όπου παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο και το δεύτερο νεανικό γαμήλιο πάρτι τους στη Βρετανία, ο πρίγκιπας Φίλιππος και η πολυεκατομμυριούχος σύντροφός του Νίνα Φλορ ολοκληρώνουν την ευτυχία τους με θεαματικό φινάλε αύριο στην Αθήνα. Τα πάντα όλα, λοιπόν, είναι έτοιμα για τον γάμο της χρονιάς, που θα τελεστεί με βασιλικό πρωτόκολλο το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου!

Εκεί ακριβώς όπου 57 χρόνια πριν, στις 18 Σεπτεμβρίου 1964, είχαν τελεστεί οι γάμοι του βασιλιά Κωνσταντίνου με την πριγκίπισσα της Δανίας Αννα – Μαρία, παρουσία οχτώ βασιλέων, 88 πριγκίπων και 1.500 καλεσμένων. Τότε, βέβαια, ήταν ο πρώτος επίσημος γάμος εν ενεργεία βασιλιά που έγινε στην Ελλάδα! Οι καιροί όμως άλλαξαν, δεν θα υπάρχουν άσπρα άλογα, κανονιοβολισμοί και αγήματα όπως τότε, αλλά και τώρα η τελετή θα έχει άρωμα από… «The Crown», όπως οι κορόνες των Ρομανόφ, που θα κρατούν οι κουμπάροι, υπερυψωμένες πάνω από τα κεφάλια των νεονύμφων, κάτι που συνέβη στον βασιλικό γάμο του Κωνσταντίνου με την Αννα – Μαρία.

φ2 MG 5572
Οι τέως βασιλείς Κωνσταντίνος και Αννα Μαρία στους θρόνους που στήθηκαν στη Μητρόπολη για την 50ή επέτειο των γάμων τους

Έτοιμοι και γυαλισμένοι είναι και οι δύο θρόνοι πάνω στους οποίους είναι σκαλισμένο το στέμμα με την ελληνική σημαία και θα καθίσουν για να παρακολουθήσουν το μυστήριο ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, λόγω και των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, και η τέως βασίλισσα. Αυτοί οι θρόνοι είχαν χρησιμοποιηθεί και πάλι στην επέτειο των 50 χρόνων τους, στην ειδική δέηση του 2014. Την παράσταση αναμένεται να κλέψει η όμορφη νύφη τόσο με τη νυφική δημιουργία με υπογραφή διάσημου ξένου οίκου που θα φέρει όσο και με την τιάρα που θα στολίζει την κουάφ της – κειμήλιο της… δυναστείας.

spl851465 010
Αλεξία και Κάρλος Μοράλες

SPL4097054 004
Νικόλαος και Τατιάνα Μπλάτνικ

Αυστηρή guest list

Μεγάλο στιλιστικό ενδιαφέρον αναμένεται όμως να παρουσιάσουν και οι εμφανίσεις της Μαρί Σαντάλ και της κόρης της Μαρίας Ολυμπίας, η οποία φημολογείται ότι θα συνοδεύεται από τον αγαπημένο της Περεγκρίν Πίρσον. Εκτός από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, θα τηρηθούν και όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας λόγω της πανδημίας τόσο στη Μητρόπολη όσο και στα γαμήλια πάρτι.

φ3 119713092 203272644545572 4105628572120085770 n
Ο Παύλος με τη Μαρί Σαντάλ

Η guest list είναι πολύ αυστηρή και εκτός από την τέως βασιλική οικογένεια, τα αδέρφια του γαμπρού, πριγκίπισσα Αλεξία, πρίγκιπα Παύλο, πρίγκιπα Νικόλαο και πριγκίπισσα Θεοδώρα με τις οικογένειές τους, περιλαμβάνει περίπου 80 ονόματα, με τους γαλαζοαίματους να έχουν τα πρωτεία, όπως η θεία του γαμπρού βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία που θα συνοδεύεται από την κόρη της Ινφάντα Κριστίνα, η βασιλική οικογένεια της Δανίας, με πρώτες τις αδερφές της Αννας – Μαρίας, βασίλισσα Μαργαρίτα και πριγκίπισσα Βενεδίκτη, η πριγκίπισσα Ειρήνη, ο πρίγκιπας Μιχαήλ με τη σύζυγό του Μαρίνα Καρέλλα. Από την Ελλάδα καλεσμένα είναι μόνο επίλεκτα μέλη των οικογενειών Βαρδή Βαρδινογιάννη, Λιβανού, Γουλανδρή και Χανδρή. Όμως η τέως βασιλική οικογένεια έχει προνοήσει, και αγαπημένοι τους φίλοι και βασιλόφρονες θα παρακολουθήσουν σε απευθείας σύνδεση από τον Μητροπολιτικό Ναό το ιερό μυστήριο στις οθόνες που θα στηθούν στα σαλόνια του ξενοδοχείου «Κing George» της πλατείας Συντάγματος.

φ7 7772 MARINA KARELA PRIGIPAS MIXAIL 21112019
Η Μαρίνα Καρέλλα με τον πρίγκιπα Μιχαήλ

φ8 dronning margrethe 2020 medium
Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας

φ9 Queen Sofi Blush Gown June 2010
Η βασίλισσα Σοφία

Με lear jet

Οι νεόνυμφοι έφθασαν στην Αθήνα με ιδιωτικό αεροπλάνο της εταιρίας VistaJet, ιδιοκτήτη του πατέρα της νύφης, Τόμας Φλορ, και έχουν καταλύσει στα ξενοδοχεία «Μ. Βρεταννία» και «King George». Απόψε το βράδυ μαζί με τους γονείς τους θα υποδεχθούν τους εκλεκτούς προσκεκλημένους τους σε ένα ονειρικό σκηνικό στη φωταγωγημένη λίμνη της Βουλιαγμένης. Η βραδιά θα έχει άρωμα Ελλάδας -από το menu ως τη μουσική- και αναμένεται να εξελιχθεί σε ελληνικό γλέντι, με τον γαμπρό και τα αδέρφια του, πρίγκιπες Παύλο και Νικόλαο, να κλέβουν την παράσταση με το ζεϊμπέκικό τους!

Μετά το ιερό μυστήριο στη Μητρόπολη θα δοθεί το επίσημο γαμήλιο δείπνο με ένδυμα dark suit -δηλαδή σμόκιν για τους κυρίους και μακρύ φόρεμα για τις κυρίες- στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου. Φημολογείται ότι το σκηνικό, από το art de la table ως τα λουλούδια που έχουν έρθει από το εξωτερικό, θα είναι υπερπαραγωγή, καθώς τη διακόσμηση έχει επιμεληθεί διάσημος Ιταλός ντιζάινερ γάμων σε συνεργασία με Ελληνίδα διακοσμήτρια. Το glam τριήμερο θα ολοκληρωθεί με γεύμα την Κυριακή το μεσημέρι στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος, αγαπημένο στέκι του τέως βασιλιά και ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας το 1960 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης.

Οι πρώτοι όρκοι στο δημαρχείο του Σεντ Μόριτζ

φ12 131495098 1270860706604456 8292458277135541365 n
Το ζευγάρι κατά τον πολιτικό γάμο του με φόντο τα χιόνια του Σεντ Μόριτζ

Για την ιστορία, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 τελέστηκε ο πολιτικός γάμος του πρίγκιπα Φίλιππου με τη Νίνα Φλορ στο Σεντ Μόριτζ της Ελβετίας, χώρα της επίσημης διαμονής της οικογένειας της νύφης. Παρόντες στη λιτή τελετή ως μάρτυρες, στο δημαρχιακό μέγαρο, ήταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, εμφανώς συγκινημένος, στο αναπηρικό καροτσάκι, λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, και ο πατέρας της νύφης, ο billionaire επιχειρηματίας της VistaJet Τόμας Φλορ, το όνομα του οποίου φιγουράριζε το 2019 στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού «Forbes».

φ11 Φίλιππος με τον πεθερό του
Ο Φίλιππος με τον πεθερό του Τόμας Φλορ

Η πρώην βασίλισσα Αννα – Μαρία και η μητέρα της νύφης Καταρίνα Φλορ δεν ήταν παρούσες στην αίθουσα που έγινε η τελετή, λόγω των αυστηρών μέτρων που τηρούνται και στην Ελβετία λόγω του κορονοϊού, αλλά φίλησαν και συνεχάρησαν τα παιδιά τους αμέσως μετά την τελετή. Η Νίνα φορούσε ένα άσπρο couture ταγέρ, δημιουργία διάσημου σχεδιαστή, ενώ τα μαλλιά της στόλιζε ένας άσπρος μεγάλος φιόγκος. Ακολούθησε γαμήλιο δείπνο εξαιρετικής ομορφιάς και κομψότητας στο μυθικό ξενοδοχείο «Badrutt’s Palace».

Οι νιόπαντροι λίγους μήνες αργότερα παρέθεσαν δεύτερο γαμήλιο πάρτι στη Βρετανία, σε ιδιωτικό κτήμα, για όσους φίλους τους δεν κατάφεραν να βρίσκονται στον γάμο τους. Για την ιστορία, ο Φίλιππος γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 24 Απριλίου 1986 και στη βάπτισή του με εννιά εστεμμένους αναδόχους την παράσταση είχε κλέψει η νονά του, η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...