Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Λάμπρος Φιλίππου – Ύποπτος για βιασμό κατά συρροή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης

Σοκάρουν οι καταθέσεις των γυναικών που τον κατηγορούν - Τι λέει ο ίδιος

Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρους του ηθοποιού και σκηνοθέτη Λάμπου Φιλίππου ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρεται στην Espresso, o 40χρονος έχει ήδη κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο των δύο μηνύσεων που έχουν κατατεθεί σε βάρος του από συνολικά τρεις καταγγέλλουσες, και πλέον o εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος μένει να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι. Στις έγγραφες εξηγήσεις, πάντως, που έδωσε ο ηθοποιός την περασμένη Δευτέρα αρνήθηκε στο σύνολό τους τις κατηγορίες, επισημαίνοντας ότι οι σεξουαλικές συνευρέσεις είχαν συναινετικό χαρακτήρα. Μάλιστα, προς υπεράσπιση του εαυτού του κατέθεσε 1.800 σελίδες με μηνύματα και e-mails που φέρεται ότι λάμβανε από τις μηνύτριες ακόμη και μετά τις πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης, τις οποίες οι ίδιες κατήγγειλαν στις Αρχές.

Μέχρι στιγμής παραμένουν ανοιχτές δύο δικογραφίες για τον Λάμπρο Φιλίππου, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο εξωτερικό. Η πρώτη περιλαμβάνει τις δύο μηνύσεις που έχουν κατατεθεί από δύο αδελφές, εκ των οποίων η μία είναι ηθοποιός με διεθνή καριέρα και διακρίσεις στο εξωτερικό, και η δεύτερη ακόμη μία μήνυση, από επίσης γυναίκα ηθοποιό. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι δύο δικογραφίες να συνενωθούν. Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τις δύο πρώτες μηνύσεις έχουν ήδη καταθέσει πέντε πρόσωπα, τα οποία φέρεται ότι επιβεβαίωσαν όσα υποστηρίζουν οι καταγγέλλουσες, ενώ περιέγραψαν και περιστατικά προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους από τον ηθοποιό.

Το περιεχόμενο των μηνύσεων, που έχουν υποβληθεί από τις συνολικά τέσσερις καταγγέλλουσες, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό! Στην κοινή μήνυση που κατέθεσαν οι δύο αδελφές σε βάρος του 40χρονου τον περασμένο Ιούλιο υποστηρίζουν ότι έπεσαν κατ’ εξακολούθηση θύματα βιασμού από το 2008 έως το 2014, όταν δηλαδή ήταν και οι δύο ανήλικες. Μάλιστα, η μικρότερη σε ηλικία ισχυρίζεται ότι το 2012 επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, μην μπορώντας να αντέξει άλλο τη σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον μηνυόμενο! Όπως τονίζει, γνώρισε τον ηθοποιό κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στην οποία συμμετείχε, και κολακεύτηκε από το «ενδιαφέρον» που της έδειξε.

«Τον ερωτεύτηκα και συνάψαμε ερωτικό δεσμό. Δυστυχώς, βίωσα μια τοξική και κακοποιητική σχέση, τόσο ψυχολογικά όσο και ερωτικά-σεξουαλικά» αναφέρει η νεαρή γυναίκα στην έγκλησή της, τονίζοντας ότι το καλοκαίρι του 2008, όταν ήταν 15 χρονών, ο 40χρονος την παρέσυρε στο διαμέρισμά του, όπου τη βίασε για πρώτη φορά.

«Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και, ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο, εκείνος έκλεισε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού για να μην ακούγονται οι φωνές μου και με βίασε…» τονίζει η καταγγέλλουσα. Στην κοινή μήνυσή τους οι δύο αδελφές δηλώνουν, τέλος, πεπεισμένες ότι ο 40χρονος έχει κακοποιήσει κι άλλες γυναίκες και εκφράζουν την ελπίδα ότι κι εκείνες θα βρουν το θάρρος και το κουράγιο να τον καταγγείλουν, ακολουθώντας το παράδειγμά τους. Η δεύτερη μήνυση κατά του 40χρονου κατατέθηκε το ίδιο διάστημα, από επίσης γυναίκα ηθοποιό, η οποία καταγγέλλει πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον μηνυόμενο τον Απρίλιο του 2014 και το φθινόπωρο του 2015.

«Με χτυπούσε με χαστούκια και γροθιές και μου δάγκωνε το στόμα. Μου έπιανε τον λαιμό και τον έσφιγγε, κόβοντάς μου την αναπνοή» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός στην έγκλησή της, προσθέτοντας ότι δεν ήταν σε θέση να αποτρέψει τον 40χρονο, καθώς την είχε ακινητοποιήσει με την υπέρτερη σωματική του δύναμη. Η τρίτη μήνυση κατά του 40χρονου κατατέθηκε τον περασμένο Αύγουστο από μία 28χρονη, που υποστηρίζει ότι γνώρισε τον ηθοποιό το 2013. Ο ίδιος, με το πρόσχημα ότι θα τη βοηθούσε εν όψει των εξετάσεων που θα έδινε σε δραματική σχολή, τη βίασε.

«Ενώ καθόμουν στην καρέκλα του γραφείου και απήγγελλα, εκείνος ξαφνικά σηκώθηκε από τον καναπέ κάνοντάς μου νόημα να συνεχίσω και ήρθε από πίσω μου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η 28χρονη και προσθέτει:

«Ξαφνικά, όμως, ο εγκαλούμενος κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό μου και προχώρησε σε πράξεις που συνιστούν βιασμό. Ενώ είχα ξεσπάσει σε λυγμούς, εκείνος μου είπε ότι πρέπει να πάω σε ψυχολόγο να δουλέψω τη σχέση μου με τον πατέρα μου»!

Αίσθηση από το πρωτοσέλιδο της «Espresso» για τον βιασμό της Κατερίνας Μαυρίκη από γνωστό άνθρωπο του θεάτρου
Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της «Espresso» το Σαββατοκύριακο 20-21 Νοεμβρίου, που αποκάλυπτε τον άγνωστο βιασμό της σεναριογράφου της σειράς της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» Κατερίνας Μαυρίκη από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη!

H όμορφη σεναριογράφος, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού πριν από περίπου έναν χρόνο, άνοιξε την καρδιά της στον Βαγγέλη Κάραλη και μίλησε για πρώτη φορά για την τραυματική εμπειρία που βίωσε το 2013, όταν έπεσε θύμα βιασμού από το συγκεκριμένο πρόσωπο.

«To 2013 έχω υποστεί βιασμό. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια μού έχουν συμβεί πάρα πολλά, είχε κλειδώσει το κεφάλι μου και είχε διαγραφεί από τη μνήμη μου. Πολύ πρόσφατα διάβασα την καταγγελία μιας κοπέλας που κατήγγειλε τον συγκεκριμένο άνθρωπο για βιασμό. Ο,τι είχα διαβάσει ήταν ακριβώς ό,τι είχε συμβεί σε εμένα. Πήγα και έκανα εμετό οκτώ φορές, έπαθα σοκ» ανέφερε αρχικά η Κατερίνα Μαυρίκη και πρόσθεσε:

«Το μυαλό μου είχε μπλοκάρει τον βιασμό που είχα υποστεί. Αυτή τη στιγμή έχω να δώσω τις δικές μου μάχες με τον καρκίνο και δεν ξέρω αν έχω τη δύναμη να αντιμετωπίσω ακόμη μια μάχη με αυτό το τέρας. Έχω ορκιστεί, όμως, πως, αν η υπόθεση δεν προχωρήσει νομικά και δεν βρεθεί στη φυλακή, θα κάνω επίσημα την καταγγελία μου».

Τέλος, σχολίασε όσους αναρωτιούνται «μα, γιατί το είπε τώρα; Γιατί δεν το κατήγγειλε όταν έγινε;», καταλογίζοντας εμμέσως δόλο στις καταγγέλλουσες.

«Είναι αυτό που λένε ορισμένοι “καλά, τώρα το θυμήθηκε;”. Δεν ξέρει, όμως, ο άλλος τι περνάς και πώς το έχεις βιώσει όλο αυτό. Ας σταματήσουν, λοιπόν, να κουνάνε το δάχτυλο στις γυναίκες που έχουν δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση» τόνισε η σεναριογράφος της επιτυχημένης σειράς, η οποία αναγκάστηκε, επίσης, να μάθει πολεμικές τέχνες για να αντιμετωπίζει την ενδοοικογενειακή βία που δεχόταν.

«Έχω δεχτεί πολύ βίαια περιστατικά. Έπειτα από αυτό όλα πήραν τον δρόμο τους κάνοντας ασφαλιστικά μέτρα. Δεν ανέχομαι και δεν μπορώ να βλέπω να εκμεταλλεύονται ανθρώπους. Ένα τεράστιο όνειρο που έχω είναι να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι με αυλή και να φιλοξενώ κακοποιημένες γυναίκες» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...