Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Συντετριμμένος ο Νότης Σφακιανάκης με το θάνατο του πρώην συνεργάτη του

Η είδηση της αυτοκτονίας του μετρ του Νότη Σφακιανάκη, που σόκαρε όχι μόνο όσους ήξεραν τον άνθρωπο που για χρόνια ήταν στο πλευρό του δημοφιλούς τραγουδιστή αλλά και τον καλλιτεχνικό κόσμο, έχει στοιχειώσει τον ανατρεπτικό σταρ του λαϊκού πενταγράμμου!

Ο ίδιος, σαν πληγωμένο αετόπουλο στο χώμα, προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Μετά τους θανάτους του λατρεμένου του αδελφού Γιώργου, αλλά και του πολυαγαπημένου του ηχολήπτη, δέχτηκε και τρίτο χτύπημα της μοίρας με το φευγιό του πρώην μετρ και πολύ στενού του συνεργάτη του, Σήφη Δαμανάκη, που σε ηλικία 59 χρονών έβαλε τέλος στην ζωή του στρέφοντας το όπλο πάνω του.

Όπως μετέφερε στην «Espresso» άνθρωπος από το περιβάλλον του Νότη, ο δημοφιλής καλλιτέχνης δεν μπορεί να πιστέψει τον τραγικό χαμό του ανθρώπου που για πολλά χρόνια ήταν στο πλευρό του. Του ανθρώπου που ήταν σχεδόν από το ξεκίνημά του στο πλάι του και οδηγήθηκε στην αυτοχειρία λόγω οικονομικών προβλημάτων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σφακιανάκης είναι ερείπιο, όπως ήταν όταν έφυγε από κοντά του το 2004 ο αδελφός του Γιώργος ύστερα από τρίμηνη μάχη με τον καρκίνο, αλλά και το 2013, όταν ο αγαπημένος του ηχολήπτης είχε ξεψυχήσει στο νοσοκομείο ύστερα από τροχαίο. Για τα δύο αυτά αγαπημένα του πρόσωπα ο Νότης είχε ανοίξει την καρδιά του στους θαυμαστές του μέσα από τραγούδια του. Για τον αδελφό του Γιώργο είχε τραγουδήσει το «Χάρε, να ήσουν άνθρωπος» και για τον ηχολήπτη τον «Γιο της κυρα-Λένης», με τον στίχο «Μεγάλος ήταν στην ψυχή και το ‘γραψα σε στίχο κι όσοι μαζί του κατοικούν θα ευχαριστιούνται ήχο» να ραγίζει καρδιές!

Μάλιστα, ο συχωρεμένος αδελφός του τραγουδιστή, ο οποίος υπήρξε και ο προσωπικός του μετρ, ήταν εκείνος που τον είχε γνωρίσει στον Σήφη Δαμανάκη. Η χημεία τους ταίριαξε και μετά τη γνωριμία τους ο Σήφης μπήκε στην ομάδα των μετρ του Νότη, που τον ακολουθούσαν παντού! Αυτές τις τραγικές ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο σπουδαίος ερμηνευτής είναι σκιά του εαυτού του. Βυθισμένος στις σκέψεις του, δεν σηκώνει ούτε καν το τηλέφωνο, προσπαθώντας να διαχειριστεί την απώλεια και να αντιληφθεί τους λόγους που οδήγησαν τον Δαμανάκη να βάλει τέλος στη ζωή του. Το μόνο που κατάφερε να εκφράσει δημόσια ο «πρίγκιπας» για την απώλεια ήταν μια φράση με τέσσερις λέξεις που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram, «Αντίο, φίλε και συνεργάτη…», θέλοντας να αποχαιρετήσει τον δικό του Σήφη που τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Ηράκλειο, και πάλευε με τα οικονομικά προβλήματα που είχαν γίνει οι δαίμονές του. Ο πρώην μετρ του Σφακιανάκη έπεσε στη δίνη της ανεργίας, αφού τα κέντρα είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας και ο Νότης είχε να εμφανιστεί σε πίστα από το 2019, όταν είχε κάνει ένα πετυχημένο σχήμα με τον Σταμάτη Γονίδη.

0167 NOTIS SFAKIANAKIS 11122015

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα πόνου και θλίψης ήρθε να προστεθεί και η συγκλονιστική ανάρτηση του στιχουργού και συνθέτη τεράστιων επιτυχιών (και του Νότη) Γιώργου Μουκίδης: «1.000 συγνώμη φίλε μου καλέ… Φταίμε όλοι μας για αυτό που έκανες… Εμείς οπλίσαμε το χέρι σου… Οι δικοί σου άνθρωποι… ΤΡΑΓΙΚΟ… Ο Σήφης Δαμανάκης φίλοι μου και “φίλοι” μου αυτοκτόνησε γιατί ήτανε περήφανος… Ο άγγελος από την Κρήτη ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ… Πόσο θλίψη νιώθω… Πόσο άδικο όλο αυτό… ΚΡΙΜΑ… ΑΧ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ… ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΑ….» έγραψε στο facebook ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης.

Ο ίδιος μάλιστα σε δηλώσεις του ανέφερε: «Φταίμε γιατί, απορροφημένοι από την καθημερινότητά μας, δεν φροντίσαμε να έχουμε στενή επαφή με έναν άνθρωπο ο οποίος κινδύνευε. Εμείς φταίμε γιατί υποτίθεται πως είμαστε φίλοι του και δεν κάναμε κάτι συλλογικά για να τον στηρίξουμε και αυτό δεν συνέβη», δίνοντας ακόμη πιο τραγική διάσταση στον χαμό του Δαμανάκη…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...