Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Βασίλης Μπισμπίκης: Χαμός στα θεατρικά «Κόκκινα Φανάρια», που είναι μέσα στην πρόκληση

Προκλήθηκε σάλος

Αγοραίος έρωτας, σεξουαλικά όργια, πόρνες και τραβεστί συνθέτουν το… παζλ της νέας θεατρικής παράστασης του Βασίλη Μπισμπίκη, η οποία έχει δημιουργήσει θόρυβο στα social media προτού ακόμη ανεβάσει την αυλαία της.

Τα «Κόκκινα φανάρια» πρόκειται να… ανάψουν στον Τεχνοχώρο Cartel ανήμερα την Πρωτοχρονιά και οι πρώτες εικόνες από την παράσταση, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα, είναι -αν μη τι άλλο- ενδεικτικές για το προκλητικό και ωμά ρεαλιστικό story που θα ξεδιπλωθεί επί σκηνής.

Μπορεί το έργο «Το σπίτι με τα κόκκινα φανάρια» που έγραψε ο Αλέκος Γαλανός και «πάτησε» πάνω του η εμβληματική ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη, το 1963, να έχει μεταφερθεί πολλές φορές στο σανίδι, ωστόσο η συγκεκριμένη αλλιώτικη queer εκδοχή του, που υπογράφει δραματουργικά και σκηνοθετικά ο Βασίλης Μπισμπίκης στον δικό του χώρο τέχνης, στου Ρέντη, αναμένεται να ανοίξει συζητήσεις, πιθανόν μεγαλύτερες από αυτές που προκάλεσε το ειδύλλιό του με τη Δέσποινα Βανδή. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προκαλέσει αντιδράσεις σε μερίδα του κοινού, αφού -όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες- περιλαμβάνει εξαιρετικά προκλητικές σκηνές, με ομαδικά όργια και άφθονο γυμνό. Κι όλα αυτά με τους ήρωες να προέρχονται από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, στην οποία ο δημιουργός θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής μέσα από το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό πρότζεκτ. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του, όταν είχε έρθει στην Αθήνα για πρώτη φορά οι άνθρωποι του περιθωρίου στάθηκαν στο πλευρό του. «Όταν ήρθα στην Αθήνα, ζορίστηκα, ήμουν άφραγκος και ένας χαρακτήρας των άκρων και των καταχρήσεων, και αυτό το κομμάτι της ζωής μου έχει μεγάλη σχέση με τα “Κόκκινα φανάρια” που ετοιμάζουμε, γιατί έζησα μέσα στο περιθώριο. Και μέσα στις μεγάλες ταλαιπωρίες που περνούσα, με μάζευαν κυριολεκτικά οι πουτάνες και οι τραβεστί, και με φρόντιζαν» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΟΚ Kokkina Fanaria 2

Η τρανς μαντάμ

Πέρα από τους βασικούς ηθοποιούς της παράστασης, μεταξύ των οποίων είναι η τρανς Μπέττυ Βακαλίδου, η οποία θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Μαντάμ Παρί, θα δούμε να ανεβαίνουν επί σκηνής και διάφοροι guests από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ως επί το πλείστον drag queens.

Για παράδειγμα, η Εύα Κουμαριανού δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της πως ο ίδιος ο Βασίλης Μπισμπίκης τής πρότεινε να είναι μια από τις καλεσμένες του στον Τεχνοχώρο Cartel. «Τον Βασίλη τον ξέρω, έχει έρθει στο σπίτι μου. Είναι πάρα πολύ ευγενικός άνθρωπος, αρσενικό παιδί. Θα παίξω κι εγώ στα “Κόκκινα φανάρια” έναν guest ρόλο. Μου λέει “θα μου κάνεις την τιμή;” Του απάντησα “εγώ θα σου κάνω την τιμή; Εσύ μου κάνεις τη μεγάλη τιμή να παίξω στην παράστασή σου. Ο Μπισμπίκης είναι πολύ καλό παιδί, πολύ καλός ηθοποιός και όποιος πει τίποτα κακό θα του βγάλω το μάτι» είχε δηλώσει. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, τα εισιτήρια της πρώτης εβδομάδας για τα «Κόκκινα φανάρια» εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

4978 EYA KOYMARIANOY 04112018

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...