Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Γιώργος Καραγιώργης: Έφυγε από τη ζωή ο γλεντζές του Elysée

Ο εκ των δημιουργών του διάσημου club στο Λονδίνο Γιώργος Καραγιώργης έφυγε ανήμερα τα Χριστούγεννα στα 92 του χτυπημένος από κορονοϊό

To όνομά του για δεκαετίες ήταν συνδεδεμένο με τον ναό της διασκέδασης αλά ελληνικά στο Λονδίνο και στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του όσοι τον έζησαν από κοντά γύρισαν τον χρόνο στο χθες αναπολώντας τις ένδοξες στιγμές του!

  • Από τον
    Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Ο bon viveur και δημιουργός του περίφημου εστιατορίου-club Elysée, ο Ελληνοκύπριος Γιώργος Καραγιώργης, στα 92 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Ο Καραγιώργης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από ατύχημα που είχε στο σπίτι του όταν έπεσε, αλλά κόλλησε κορονοϊό και κατάληξε ανήμερα την ημέρα των Χριστουγέννων.

Γιώργος Καραγιώργης 2
Ο Γιώργος Καραγιώργης σήκωνε τραπέζια με το στόμα του

Τραγική ειρωνεία: Ακριβώς έναν χρόνο πριν, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020, ο άλλος τραγουδιστής-θρύλος του Elysée, ο Χάρης Γαλανός, είχε προσβληθεί από κορονοϊό αμέσως μετά το δεύτερο lowkdown, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. Έφυγε γενναία και με αξιοπρέπεια, αντάξια στον τρόπο που έζησε την πολυτάραχη ζωή του.

«Με την απώλειά του χάνεται μια ολόκληρη εποχή» είχε αναφέρει πριν από έναν χρόνο στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso» bon viveur Αθηναίος, λέγοντας πως «χάθηκε η εποχή της ανεμελιάς και της χαράς, των νεανικών μας χρόνων στο Λονδίνο», που σφράγισε με το ταλέντο και την προσωπικότητά του ο Γαλανός.

Τώρα πια στη γειτονιά των αγγέλων θα τα λένε ο Χάρης Γαλανός με τον φίλο και μέντορά του Γιώργο Καραγιώργη, που τον ανακάλυψε να τραγουδάει το 1982 σε ένα πιάνο-μπαρ του Λονδίνου και τον κράτησε μαζί του στο Elysée για 25 ολόκληρα χρόνια. Γιατί ο Γιώργος Καραγιώργης δεν ήταν μόνο ο ιδιοκτήτης του Elysée, αλλά η «ψυχή» του, ο showman, γλεντζές, διασκεδαστής, που κάθε βράδυ χόρευε έχοντας δεκάδες ποτήρια στο κεφάλι του, προκαλώντας παραλήρημα στους Άγγλους και Έλληνες πελάτες του – από τον πρίγκιπα Φίλιππο και τους Beatles έως τον Μοχάμεντ Αλι, τον Αλέξανδρο Ωνάση και τους Rolling Stones!

Screenshot 20211226 161637 Facebook
Ο Γιώργος Καραγιώργης ήταν γλεντζές ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία

Στην Οξφορντ Στριτ

Άλλωστε, στο νούμερο 13 της οδού Πέρσι το Elysée στην περιοχή της Οξφορντ Στριτ υπήρξε για περισσότερα από πενήντα χρόνια το λατρεμένο νυχτερινό κέντρο ελληνικής διασκέδασης στο Λονδίνο.

Contact Us Featured 2
Η είσοδος του Elysée

Δημιουργοί του εμβληματικού μαγαζιού ήταν τα αδέρφια Γιώργος, Μιχάλης και Οδυσσέας Καραγιώργης από την Αμμόχωστο της Κύπρου, που αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη στην Αγγλία, στην αγκαλιά του θείου τους Τζορτζ Βαρνάβα, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης του παλιού εστιατορίου της οδού Πέρσι τη δεκαετία του ’50.

Όταν ο θείος το 1962 πέθανε, τα τρία αδέρφια όχι μόνο το κληρονόμησαν, αλλά απογείωσαν τη φήμη του χάρη στην ελληνική μουσική που εισήγαγαν στα κόκκινα, βελούδινα σαλόνια του. Το μαγαζί έγινε διάσημο όχι μόνο στο lobby της γηραιάς Αλβιώνας, αλλά σε γαλαζοαίματους και σταρ όλου του πλανήτη, που κατάφερναν να χαλαρώνουν στο Elysée σαν να βρίσκονται σπίτι τους, με πρώτους και καλύτερους τους Αριστοτέλη και Αλέξανδρο Ωνάση, Γιάννη Λάτση και Δημήτρη Καρέλλα.

Από το 1982 ο Χάρης Γαλανός συνέδεσε το όνομά του με τη φήμη του ιστορικού μαγαζιού. Από εκεί έως το 2008 πέρασαν όλοι οι Έλληνες φοιτητές και γόνοι top εφοπλιστικών οικογενειών, όπως Λαιμοί, Εμπειρίκοι, Χατζηιωάννου, Γουλανδρήδες. Στην ιστορία του μαγαζιού έχει μείνει το bachelor party του πρίγκιπα Παύλου την παραμονή του γάμου του (31 Ιουνίου 1995) με τη Μαρί Σαντάλ-Μίλερ, με καλεσμένους 46 πρίγκιπες.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...