Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ο Stan έβγαλε από τα φλεγόμενα συντρίμμια της Ferrari τη γυναίκα του Τζώρτζη Μονογυιού

Δραματικές στιγμές έζησε ο γνωστός τραγουδιστής Stan, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο θανατηφόρο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του Τζώρτζη Μονογυιού, αδελφού της βουλευτού της Ν.Δ. Κατερίνας Μονογυιού.

Μάλιστα, με ηρωική προσπάθεια κατάφερε να απεγκλωβίσει από τα φλεγόμενα συντρίμμια της Ferrari τη σύζυγο του επιχειρηματία Αθηνά Κοντοπάνου, ενώ την ίδια στιγμή δύο φίλοι του επιχειρηματία τον έβγαλαν από το μοιραίο super car και του έκαναν μαλάξεις, προσπαθώντας να τον σώσουν.

Διαβάστε επίσης: Τζώρτζης Μονογυιός – «Αγωνιούν γιατί η γυναίκα του δε γνωρίζει τι έχει συμβεί»

«Ήμουν στο ρεύμα προς Βάρης – Κορωπίου και ξαφνικά είδα αυτό το αυτοκίνητο να φεύγει από τη δεξιά λωρίδα, να πηγαίνει προς την αριστερή, να προσπαθεί να ισιώσει το τιμόνι, λογικά, και να πέφτει πάνω στο δέντρο. Ήταν πολύ δύσκολο. Με το που το είδα, έφυγα από τη λωρίδα μου και πάρκαρα το αυτοκίνητό μου. Αμέσως, βγήκα από το αμάξι έντρομος και πήγα κατευθείαν στο φλεγόμενο αμάξι. Αυτό, ξαφνικά, σε δυο τρία δευτερόλεπτα, πήρε φωτιά» περιέγραψε ο Stan, μιλώντας στην εκπομπή «Τι λες τώρα;».

Διαβάστε επίσης: Πρώην σύντροφος Μονογυιού: «Δεν έχω πει κάτι στη κόρη μας, είμαι σε επαφή με παιδοψυχολόγο»

«Άνοιξα την πόρτα και τράβηξα έξω την κοπέλα. Είδα ότι είχε τις αισθήσεις της. Το παιδί δίπλα δεν είχε τις αισθήσεις του. Την ξάπλωσα στο έδαφος, τη ρώτησα αν είναι καλά και μου είπε ότι πονάει. Δεν ισχύει ότι η κοπέλα βγήκε στον δρόμο τρέχοντας, αυτό είναι παραπληροφόρηση. Ήταν εκεί και δύο άνδρες, λογικά φίλοι τους, οι οποίοι είχαν απεγκλωβίσει το παλικάρι και του έκαναν μαλάξεις στο στήθος. Φαινόταν πως δεν ήταν καθόλου καλά», δήλωσε εμφανώς σοκαρισμένος, ο Stan.

Ο γνωστός τραγουδιστής περιγράφει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στην παραλιακή: «Δεν παρατήρησα αρχικά τη Ferrari. Παρατήρησα ότι ένας άνθρωπος έχασε τον έλεγχο με το αμάξι του και έπεσε στο δέντρο. Το ασθενοφόρο ήρθε άμεσα». «Είμαι στη διάθεση των Αρχών για να καταθέσω» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Τζώρτζης Μονογυιός: Φωτογραφίες από το γάμο του – Στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ η γυναίκα του

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να απαντήσουν στα ερωτήματα γύρω από τα αίτια του δυστυχήματος. Από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης δεν προκύπτει να εμπλέκεται κάποιος εξωτερικός παράγοντας, όπως κάποιος πεζός, όχημα ή ζώο. Η Τροχαία έχει στα χέρια της υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που δείχνει την εκτροπή του οχήματος. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται αν ο επιχειρηματίας επιτάχυνε στη στροφή, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού δεν προκύπτουν ίχνη φρεναρίσματος πριν από τη μοιραία πρόσκρουση στο δέντρο. Έχουν εντοπιστεί μόνο ίχνη από τριβή ελαστικών στην άσφαλτο, κάτι που παραπέμπει σε πλαγιολίσθηση του οχήματος.

Στο μικροσκόπιο των πραγματογνωμόνων είναι τα ελαστικά και το τιμόνι της Ferrari, που έχει πέντε θέσεις λειτουργίας. Η τέταρτη θέση αφορά το traction control system, δηλαδή το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, ενώ η πέμπτη θέση σχετίζεται με το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας, το ESP.

Από τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης προκύπτουν ενδείξεις απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας (ESP). Σύμφωνα με ειδικούς, η μη λειτουργία του ESP είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να υπερστρέψει σε ένα απότομο πάτημα του γκαζιού. Πάντως, οι πραγματογνώμονες δεν είναι σε θέση να απαντήσουν μετά βεβαιότητας αν το ESP ήταν απενεργοποιημένο ή, ενδεχομένως, ο διακόπτης μετατοπίστηκε μετά το δυστύχημα. Όσον αφορά τη φωτιά, υπάρχουν ενδείξεις ότι ξέσπασε μετά την πρόσκρουση στο δέντρο, καθώς υπήρξε διαρροή καυσίμου από τη δεξαμενή που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

Φως στα αίτια αναμένεται να ρίξει η κατάθεση της συζύγου του επιχειρηματία, η οποία επέβαινε στη Ferrari και νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στη Γλυφάδα.

«Η αδελφή μου είναι καλά, σε γενικές γραμμές. Θα χειρουργηθεί στα πόδια της και δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί» δήλωσε ο αδελφός της Σωτήρης Κοντοπάνος.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...