Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Γιάννης Καπετάνιος: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε πάρα πολλά νεύρα»

Μια αρκετά αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Καπετάνιος στο...

Η Σπυροπούλου δεν γνώριζε τον Ασπρόπυργο και τη Σαλαμίνα πριν το «Κάτι ξαναψήνεται»

Το twitter, όμως, δεν ξεφάντωσε μόνο με τη Βρισηίδα...

Εξομολόγηση Φώτη Σπύρου: «Έχω βιώσει ρατσισμό για τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις»

Ο ηθοποιός Φώτης Σπύρος μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν για...

Ο Χάρης Ρώμας αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση – Πώς το διαχειρίστηκε

Αρκετά αποκαλυπτικός ήταν ο Χάρης Ρώμας στην συνέντευξη που...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 χρονών μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939, στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ακαδημία Πλάτωνος. Σπούδασε με υποτροφία στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυττού (AUB) όπου παρακολούθησε μεταπτυχιακά στο Marketing και πήρε το Masters.

0289 DIMITRIS KOPELOYZOS DIMITRIS KONTOMINAS 28042000

Ταυτόχρονα εργάστηκε ως εκπαιδευόμενος διευθυντής ασφαλειών στα Γραφεία Μέσης Ανατολής της AMERICAN LIFE (ALICO). Το 1963 ίδρυσε και ανέλαβε τη διεύθυνση του υποκαταστήματος AMERICAN LIFE στην Ελλάδα.

7654 LAKIS LAZOPOYLOS DIMITRIS KONTOMINAS 2142006

Τον Ιανουάριο 1969 συνίδρυσε, με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά, την INTERAMERICAN ΕΠΕ που το 1971 έγινε ΑΕ με κοινοπραξία των συνιδρυτών της και του τότε μεγάλου αμερικανικού ασφαλιστικού οργανισμού INA Corporation. Εξελέγη διευθύνων σύμβουλος της νέας INTERAMERICAN AE, της πρώτης αμιγώς εταιρίας ασφαλειών Ζωής στην Ελλάδα και συνεχίζει στο πηδάλιό της μέχρι σήμερα, ως Πρόεδρος του Ομίλου πλέον.

7914 DIMITRIS KONTOMINAS AGELIKI NIKOLOYLI 2632019

Μέσα από την εξέλιξη της INTERAMERICAN στον σημερινό πολυσχιδή Όμιλο, η επιχειρηματική δραστηριότητα του Δημήτρη Κοντομηνά διαγράφει μια μοναδικά εντυπωσιακή τροχιά ανόδου και επιτυχίας.

Το 1974 επεξέτεινε τις ασφαλιστικές εργασίες της INTERAMERICAN και στις Γενικές Ασφάλειες. Σημαντικός σταθμός ήταν η εξαγορά των μετοχών της ΙΝΑ. Το 1983 με την INTERAMERICAN Κύπρου, ο Όμιλος έκανε το πρώτο εκτός Ελλάδος βήμα. Το 1987 συνδέθηκε με τον γαλλικό ασφαλιστικό κολοσσό U.A.P., συνεργασία που έκλεισε το 1996 αφού στο μεταξύ είχε δημιουργηθεί η τράπεζα INTERBANK. Το 1988 ξεκίνησε με την INTERTRUST ΑΕΔΑΚ δραστηριότητα στις επενδυτικές υπηρεσίες μέσω διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων.

1291 KONTOMINAS LATSI KASIDOKOSTAS 30012017

Τότε ιδρύθηκε και η εισηγμένη στο χρηματιστήριο INTERTECH με αντιπροσώπευση της Panasonic στην Ελλάδα και αντικείμενο τον αυτοματισμό γραφείου. Από το 1983 με εταιρίες που ιδρύθηκαν για τη μηχανοργάνωση και προώθηση προγραμμάτων λογισμικού, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για τον χώρο της πληροφορικής. Σήμερα η εταιρία του Ομίλου INTERDATA συνεχίζει να ακολουθεί την υψηλή τεχνολογία του τομέα. Από το 1992 ο όμιλος INTERAMERICAN παρέχει οδική βοήθεια με την INTERAMERICAN ΟΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ενώ από το 1991 παρέχει άμεση ιατρική βοήθεια με την INTERAMERICAN ΥΓΕΙΑΣ (άλλοτε ΒΟΗΘΕΙΑΣ). Σήμερα η εταιρία προσφέρει, μέσω του μοναδικού στην Ελλάδα συστήματος υγείας MEDISYSTEM, υπηρεσίες στο χώρο της υγείας.

2899 KONTOMINAS LATSI PSINAKIS SPIROPOYLOY 22072013

Ο Δ. Κοντομηνάς με την ίδρυση της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ενός πρότυπου διαγνωστικού, χειρουργικού και νοσηλευτικού κέντρου, έκανε το 1998 το αποφασιστικό βήμα στο χώρο της Υγείας. Την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ πλαισιώνουν η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ και η ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ, καθώς και το πολυϊατρείο MEDIFIRST.

Το 1999 ο Δ. Κοντομηνάς συνήψε συμφωνία συνεργασίας με τον διεθνή τραπεζικό οργανισμό της Πορτογαλίας BCP, δρομολογώντας την λειτουργία της πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα τράπεζας NovaBank. Η τράπεζα αναπτύσσεται ταχύτατα και ήδη έκανε το πρώτο βήμα εκτός Ελλάδος, με την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Sitebank.

Ο Όμιλος INTERAMERICAN έχει παρουσία και στις χρηματιστηριακές υπηρεσίες με την εταιρία MEGATRUST, που ιδρύθηκε το 1999. Οι υπηρεσίες στον χρηματοοικονομικό τομέα συμπληρώνονται με την εταιρία INTERAMERICAN Cards, που δραστηριοποιείται στις πιστωτικές κάρτες από το 1992.

8204 KONTOMINAS MENAGEKI 18112013

Σταθμό στην επιχειρηματική πορεία του Δ. Κοντομηνά αποτελεί η προσχώρηση της INTERAMERICAN Ζωής, από τον Μάϊο του 2001, στη μεγάλη ευρωπαϊκή κοινοπραξία EUREKO, που έχει δραστηριότητα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στον ασφαλιστικό τομέα και στο asset management.

Ο Όμιλος EUREKO στον οποίο ο Δ. Κοντομηνάς είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος ως φυσικό πρόσωπο με μερίδιο 5% – κατέχει μετά την εξαγορά το 100% της INTERAMERICAN, την οποία αξιοποιεί ήδη ως «αιχμή του δόρατος» για τις στρατηγικές κινήσεις ανάπτυξής του στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και Ανατ. Μεσογείου.

Διεθνώς, η INTERAMERICAN έχει από το 1994 ασφαλιστική παρουσία στη Ρουμανία, όπου το 2002 υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας με την EBDR (Τράπεζα Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης), ενώ δρομολογήθηκε και η δημιουργία νοσηλευτικού κέντρου στο Βουκουρέστι, που θα λειτουργήσει έως το τέλος του 2003. Εξάλλου, στη Βουλγαρία λειτουργεί η INTERAMERICAN Bulgaria.

8228 KONTOMINAS MARINELA 18112013

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, μετά την προσχώρηση της INTERAMERICAN στον Όμιλο EUREKO, διατηρεί τη θέση του Προέδρου του Ομίλου INTERAMERICAN. Επιχειρηματικά, καθώς οι ασφαλιστικές δραστηριότητες όπως επίσης και οι δραστηριότητες στους τομείς υγείας και αμοιβαίων κεφαλαίων εντάχθηκαν στην EUREKO, ο Δημήτρης Κοντομηνάς ως μέτοχος ελέγχει εταιρίες τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών, την INTERJET, με στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων, συμμετέχει στη NovaBank, στη ραδιοφωνία και τηλεόραση ως κύριος μέτοχος του ALPHA TV και του ραδιοφωνικού ALPHA, στην εμπορία προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας με την GREEN FARM, δραστηριοποιείται στο real estate και έχει ακόμη συμμετοχές σε διάφορα άλλα επιχειρηματικά projects στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της τράπεζας INTERBANK της Νέας Υόρκης. Για ένα διάστημα (1998-2001), είχε παρουσία και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης.9768 GERMANOY KONTOMINAS PANIA 27032013

Επί σειρά ετών είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, εξελέγη Πρόεδρος το 1998 και αμέσως ανέλαβε σημαντικότατες πρωτοβουλίες για την εξυγίανση και αναβάθμιση της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα, ενώ επανεξελέγη στη θέση του Προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ και για τη διετία 2001-02.
Είναι συλλέκτης Έργων Τέχνης, σπανίων βιβλίων και αντικειμένων, καθώς επίσης και παλαιών μοντέλων αυτοκινήτων. Έχει να επιδείξει πληθωρικό και ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό, φιλάνθρωπο και πολιτιστικό έργο. Οι σχετικές δραστηριότητές του είχαν ως συνέπεια να εκλεγεί πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Χατζηκώνστα και μέλος διαφόρων πολιτιστικών σωματείων και οργανώσεων. Του απέφεραν ακόμη κορυφαίες διακρίσεις και τίτλους. Ξεχωρίζει η ανακήρυξή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως σε «Αρχοντα Μεγάλο Πρωτέκδικο του Οικουμενικού Θρόνου» και ακόμη σε «Μεγάλο Ευεργέτη» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόταση γάμου σε ηθοποιό πετυχημένης ελληνικής σειράς

Ραφτείτε! Έχουμε γάμο στη σόουμπιζ! Ο σύντροφος της ηθοποιού,...

Δείτε πώς είναι σήμερα ο Φίλιππος Νικολάου στα 79 του

Ο Φίλιππος Νικολάου έζησε τα χρυσά χρόνια του ελληνικού...

Σπάνια δημόσια έξοδος για ζευγάρι της σόουμπιζ

Το βράδυ της Τρίτης το γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ...

Μαμά και κόρη αναστάτωσαν το Κολωνάκι με τη σέξι τους εμφάνιση

Μαμά και κόρη βγήκαν για ψώνια στο Κολωνάκι και...

Ο Λιάγκας αποκάλεσε τη Σολωμού «Κατίνα» on air – Δείτε πώς αντέδρασε η ηθοποιός

Ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλεσε «Κατίνα» τη Μαρία Σολωμού κατά...

Από τις δικαστικές αίθουσες για σερφ στη Βουλιαγμένη

Άφησε τα κοστούμια και τις δικαστικές αίθουσες, φόρεσε το...

Απασφάλισε η Καινούργιου on air: «Η Θεοδώρα Βουτσά με πρόσβαλε με τον χειρότερο τρόπο»

Η Κατερίνα Καινούργιου κατά τη διάρκεια της εκπομπής της...

Νατάσα Καλογρίδη: «Ο πρώην σύζυγός μου είχε σχέση με τη κόρη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου»

Η Νατάσα Καλογρίδη έκανε αποκάλυψη σε συνέντευξή της. Η ηθοποιός...