Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 χρονών μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939, στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ακαδημία Πλάτωνος. Σπούδασε με υποτροφία στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυττού (AUB) όπου παρακολούθησε μεταπτυχιακά στο Marketing και πήρε το Masters.

0289 DIMITRIS KOPELOYZOS DIMITRIS KONTOMINAS 28042000

Ταυτόχρονα εργάστηκε ως εκπαιδευόμενος διευθυντής ασφαλειών στα Γραφεία Μέσης Ανατολής της AMERICAN LIFE (ALICO). Το 1963 ίδρυσε και ανέλαβε τη διεύθυνση του υποκαταστήματος AMERICAN LIFE στην Ελλάδα.

7654 LAKIS LAZOPOYLOS DIMITRIS KONTOMINAS 2142006

Τον Ιανουάριο 1969 συνίδρυσε, με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά, την INTERAMERICAN ΕΠΕ που το 1971 έγινε ΑΕ με κοινοπραξία των συνιδρυτών της και του τότε μεγάλου αμερικανικού ασφαλιστικού οργανισμού INA Corporation. Εξελέγη διευθύνων σύμβουλος της νέας INTERAMERICAN AE, της πρώτης αμιγώς εταιρίας ασφαλειών Ζωής στην Ελλάδα και συνεχίζει στο πηδάλιό της μέχρι σήμερα, ως Πρόεδρος του Ομίλου πλέον.

7914 DIMITRIS KONTOMINAS AGELIKI NIKOLOYLI 2632019

Μέσα από την εξέλιξη της INTERAMERICAN στον σημερινό πολυσχιδή Όμιλο, η επιχειρηματική δραστηριότητα του Δημήτρη Κοντομηνά διαγράφει μια μοναδικά εντυπωσιακή τροχιά ανόδου και επιτυχίας.

Το 1974 επεξέτεινε τις ασφαλιστικές εργασίες της INTERAMERICAN και στις Γενικές Ασφάλειες. Σημαντικός σταθμός ήταν η εξαγορά των μετοχών της ΙΝΑ. Το 1983 με την INTERAMERICAN Κύπρου, ο Όμιλος έκανε το πρώτο εκτός Ελλάδος βήμα. Το 1987 συνδέθηκε με τον γαλλικό ασφαλιστικό κολοσσό U.A.P., συνεργασία που έκλεισε το 1996 αφού στο μεταξύ είχε δημιουργηθεί η τράπεζα INTERBANK. Το 1988 ξεκίνησε με την INTERTRUST ΑΕΔΑΚ δραστηριότητα στις επενδυτικές υπηρεσίες μέσω διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων.

1291 KONTOMINAS LATSI KASIDOKOSTAS 30012017

Τότε ιδρύθηκε και η εισηγμένη στο χρηματιστήριο INTERTECH με αντιπροσώπευση της Panasonic στην Ελλάδα και αντικείμενο τον αυτοματισμό γραφείου. Από το 1983 με εταιρίες που ιδρύθηκαν για τη μηχανοργάνωση και προώθηση προγραμμάτων λογισμικού, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για τον χώρο της πληροφορικής. Σήμερα η εταιρία του Ομίλου INTERDATA συνεχίζει να ακολουθεί την υψηλή τεχνολογία του τομέα. Από το 1992 ο όμιλος INTERAMERICAN παρέχει οδική βοήθεια με την INTERAMERICAN ΟΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ενώ από το 1991 παρέχει άμεση ιατρική βοήθεια με την INTERAMERICAN ΥΓΕΙΑΣ (άλλοτε ΒΟΗΘΕΙΑΣ). Σήμερα η εταιρία προσφέρει, μέσω του μοναδικού στην Ελλάδα συστήματος υγείας MEDISYSTEM, υπηρεσίες στο χώρο της υγείας.

2899 KONTOMINAS LATSI PSINAKIS SPIROPOYLOY 22072013

Ο Δ. Κοντομηνάς με την ίδρυση της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ενός πρότυπου διαγνωστικού, χειρουργικού και νοσηλευτικού κέντρου, έκανε το 1998 το αποφασιστικό βήμα στο χώρο της Υγείας. Την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ πλαισιώνουν η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ και η ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ, καθώς και το πολυϊατρείο MEDIFIRST.

Το 1999 ο Δ. Κοντομηνάς συνήψε συμφωνία συνεργασίας με τον διεθνή τραπεζικό οργανισμό της Πορτογαλίας BCP, δρομολογώντας την λειτουργία της πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα τράπεζας NovaBank. Η τράπεζα αναπτύσσεται ταχύτατα και ήδη έκανε το πρώτο βήμα εκτός Ελλάδος, με την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Sitebank.

Ο Όμιλος INTERAMERICAN έχει παρουσία και στις χρηματιστηριακές υπηρεσίες με την εταιρία MEGATRUST, που ιδρύθηκε το 1999. Οι υπηρεσίες στον χρηματοοικονομικό τομέα συμπληρώνονται με την εταιρία INTERAMERICAN Cards, που δραστηριοποιείται στις πιστωτικές κάρτες από το 1992.

8204 KONTOMINAS MENAGEKI 18112013

Σταθμό στην επιχειρηματική πορεία του Δ. Κοντομηνά αποτελεί η προσχώρηση της INTERAMERICAN Ζωής, από τον Μάϊο του 2001, στη μεγάλη ευρωπαϊκή κοινοπραξία EUREKO, που έχει δραστηριότητα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στον ασφαλιστικό τομέα και στο asset management.

Ο Όμιλος EUREKO στον οποίο ο Δ. Κοντομηνάς είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος ως φυσικό πρόσωπο με μερίδιο 5% – κατέχει μετά την εξαγορά το 100% της INTERAMERICAN, την οποία αξιοποιεί ήδη ως «αιχμή του δόρατος» για τις στρατηγικές κινήσεις ανάπτυξής του στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και Ανατ. Μεσογείου.

Διεθνώς, η INTERAMERICAN έχει από το 1994 ασφαλιστική παρουσία στη Ρουμανία, όπου το 2002 υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας με την EBDR (Τράπεζα Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης), ενώ δρομολογήθηκε και η δημιουργία νοσηλευτικού κέντρου στο Βουκουρέστι, που θα λειτουργήσει έως το τέλος του 2003. Εξάλλου, στη Βουλγαρία λειτουργεί η INTERAMERICAN Bulgaria.

8228 KONTOMINAS MARINELA 18112013

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, μετά την προσχώρηση της INTERAMERICAN στον Όμιλο EUREKO, διατηρεί τη θέση του Προέδρου του Ομίλου INTERAMERICAN. Επιχειρηματικά, καθώς οι ασφαλιστικές δραστηριότητες όπως επίσης και οι δραστηριότητες στους τομείς υγείας και αμοιβαίων κεφαλαίων εντάχθηκαν στην EUREKO, ο Δημήτρης Κοντομηνάς ως μέτοχος ελέγχει εταιρίες τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών, την INTERJET, με στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων, συμμετέχει στη NovaBank, στη ραδιοφωνία και τηλεόραση ως κύριος μέτοχος του ALPHA TV και του ραδιοφωνικού ALPHA, στην εμπορία προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας με την GREEN FARM, δραστηριοποιείται στο real estate και έχει ακόμη συμμετοχές σε διάφορα άλλα επιχειρηματικά projects στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της τράπεζας INTERBANK της Νέας Υόρκης. Για ένα διάστημα (1998-2001), είχε παρουσία και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης.9768 GERMANOY KONTOMINAS PANIA 27032013

Επί σειρά ετών είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, εξελέγη Πρόεδρος το 1998 και αμέσως ανέλαβε σημαντικότατες πρωτοβουλίες για την εξυγίανση και αναβάθμιση της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα, ενώ επανεξελέγη στη θέση του Προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ και για τη διετία 2001-02.
Είναι συλλέκτης Έργων Τέχνης, σπανίων βιβλίων και αντικειμένων, καθώς επίσης και παλαιών μοντέλων αυτοκινήτων. Έχει να επιδείξει πληθωρικό και ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό, φιλάνθρωπο και πολιτιστικό έργο. Οι σχετικές δραστηριότητές του είχαν ως συνέπεια να εκλεγεί πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Χατζηκώνστα και μέλος διαφόρων πολιτιστικών σωματείων και οργανώσεων. Του απέφεραν ακόμη κορυφαίες διακρίσεις και τίτλους. Ξεχωρίζει η ανακήρυξή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως σε «Αρχοντα Μεγάλο Πρωτέκδικο του Οικουμενικού Θρόνου» και ακόμη σε «Μεγάλο Ευεργέτη» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...