Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025

Βασίλης Σίμος: «Μαύρα» Χριστούγεννα για τον πρώην παίκτη του «Survivor»

Την ώρα που οι περισσότερες οικογένειες ετοιμάζονται να γιορτάσουν...

H Bάνα Μπάρμπα κοντά στους τροφίμους του Γηροκομείου Αθηνών

Ήταν μια χριστουγεννιάτικη αγκαλιά από εκείνες που δεν ξεχνιούνται....

Καρύδη – Αθερίδης: Χώρισαν μετά από 23 χρόνια

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση χωρισμού της Σμαράγδας Καρύδη...

«Άγιος έρωτας»: Η Χλόη πληροφορείται τον θάνατο της Πετρούλας και τρέχει πίσω...

Η Χλόη πληροφορείται το θάνατο της Πετρούλας και τρέχει πίσω στον πατέρα Νικόλαο στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας»

Όλγα Τουρνάκη: Δάκρυα για την αδελφή Θεοπίστη του Φώσκολου

Δάκρυα για την... αδελφή Θεοπίστη του Φώσκολου!

Μια σπουδαία μορφή του θεάτρου, του κινηματογράφου αλλά και πολλών θρυλικών τηλεοπτικών σειρών, η Όλγα Τουρνάκη, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό χώρο.

Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από το facebook: «Μόλις μάθαμε ένα ακόμα θλιβερό νέο… “Eφυγε” από κοντά μας η σπουδαία φίλη και ηθοποιός, που τίμησε με την παρουσία της το θέατρό μας και υπηρέτησε το Εθνικό μας Θέατρο για πάρα πολλά χρόνια με ρόλους σημαντικούς, η σπουδαία δασκάλα τόσων ηθοποιών και κυρίως μια κυρία στη ζωή. Είχα τη μεγάλη τύχη να παίξω μαζί της… Το αστείρευτο χιούμορ της δεν χάθηκε ποτέ. Ολγα μου αγαπημένη, καλό ταξίδι. Η ζωή σου είναι μήνυμα για όλους μας».

Από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες της ασπρόμαυρης τηλεόρασης, η Όλγα Τουρνάκη (η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας) ευτύχησε να παίξει σε θρυλικές σειρές, όπως «Αστροφεγγιά», «Ετυμηγορία», «Η κραυγή των λύκων», «Λούμπεν», και έγινε δασκάλα πολλών νεότερων ηθοποιών, ανάμεσά τους οι Αντώνης Καφετζόπουλος και Σπύρος Μπιμπίλας.

Γεννημένη το 1933 στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, σπούδασε αρχικά στη Γυμναστική Ακαδημία και για μικρό διάστημα στην Ιατρική Σχολή, ενώ παράλληλα φοιτούσε στο Ωδείο Αθηνών με τον Μενέλαο Παλλάντιο. Ηταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και για περίπου μισό αιώνα υπηρέτησε τη θεατρική σκηνή του, παίρνοντας μέρος σε 90 παραστάσεις του.

Έως το 1958 συμμετείχε στον Χορό πολλών αρχαίων τραγωδιών, όπως «Εκάβη», «Κλυταιμνήστρα», «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Το 1959 της δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να προαχθεί σε Κορυφαία («Ορέστεια», «Βάτραχοι» κ.ά.), ενώ από το 1968 άρχισε να ερμηνεύει μοναδικούς ρόλους ως πρωταγωνίστρια στη «Μήδεια», στην «Εκάβη» και σε άλλα αρχαία δράματα. Ωστόσο, παράλληλη ήταν η πορεία της στο νεότερο διεθνές και ελληνικό δραματολόγιο. Τελευταία της παράσταση στο Εθνικό Θέατρο ήταν στο έργο «Ντόγκβιλ», το 2004.

Αξιοσημείωτη ήταν και η πορεία της σε δραματικούς ρόλους κινηματογραφικών ταινιών τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, όπως στις ταινίες «Οι ξενιτεμένοι», «Στον δρόμο του Θεού», «Αθώος ή ένοχος», «1922» κ.ά. Μεταξύ 1978 και 1995 συμμετείχε σε 22 τηλεοπτικές θεατρικές παραστάσεις για την ΕΡΤ, την ΥΕΝΕΔ και τον ΑΝΤ1.

Υπάρχει όμως και μια μεγάλη μερίδα τηλεθεατών που θυμάται την Όλγα Τουρνάκη ως «αδελφή Θεοπίστη» στη σειρά του Νίκου Φώσκολου «Καλημέρα Ζωή», με την τηλεοπτική ηγουμένη να βρίσκεται στο στόχαστρο του ταξίαρχου Θεοχάρη. Και σε αυτό τον ρόλο της η σπουδαία ηθοποιός ξεχώρισε για τη δωρική ερμηνεία του ρόλου της.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στην πίστα με πρώην και νυν ανάμεσα στους θαμώνες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η special guest live εμφάνιση που...

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Καρύδη – Αθερίδης: Χώρισαν μετά από 23 χρόνια

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση χωρισμού της Σμαράγδας Καρύδη...






Μποζουκια Αθηνα