Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς...

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 27 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Η υλική αναβάθμιση στον επαγγελματικό και τον οικονομικό...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Ναπολέων: «Έφυγε» ο κομμωτής των κυριών της high society

Από τα χέρια του πέρασαν από τη Μαρία Κάλλας έως τις συζύγους των πιο γνωστών εφοπλιστικών οικογενειών της Ελλάδας

«Σήμερα “έφυγε” μια μεγάλη προσωπικότητα, ο Ναπολέων, ο άνθρωπος που μου άνοιξε τον δρόμο… με βάπτισε Valentino… για να κάνω κι εγώ τη δική μου διαδρομή! Θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου!» Με αυτά τα συγκινητικά λόγια αγάπης αποχαιρέτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τον αγαπημένο του δάσκαλο ο πολύ γνωστός hairstylist Αργύρης Λαζόπουλος, ιδιοκτήτης του Theo Hair Design by Valentino στο Κολωνάκι, με πελάτισσες πολιτικούς, καλλιτέχνες και τηλεοπτικούς αστέρες.

Σύμφωνα με την Espresso, o Ναπολέων υπήρξε ο μέντοράς του με το πιο ξακουστό κομμωτήριο στο Κολωνάκι, από τη δεκαετία του ’70 έως τις αρχές των 90s. Από εκεί παρέλασαν όλες οι σταρ της εποχής, από την πριμαντόνα Μαρία Κάλλας και τη Ζωή Λάσκαρη, έως τις συζύγους των πιο γνωστών εφοπλιστικών οικογενειών της Ελλάδας, ενώ δίπλα του μαθήτευσαν πολλοί διάσημοι σήμερα κομμωτές, όπως ο Valentino, τους οποίους ο Ναπολέων (επίσης καλλιτεχνικό ψευδώνυμο) βάπτιζε με αρχαία ονόματα, όπως Κάρολος και Εκτορας... Ήταν ένας απλός, σεμνός και καλός άνθρωπος, μακριά από κοσμικότητες και φλας, τον οποίο ελάχιστοι θυμούνταν τα τελευταία χρόνια της ζωής του και ο οποίος «έφυγε» πριν από λίγες ημέρες, στα 88 του χρόνια.

Στο απόγειο της δόξας του, πριν από 54 χρόνια, οι «New York Times» τού έκαναν ολοσέλιδο αφιέρωμα επειδή ήταν ο Έλληνας κομμωτής που χτένισε την Τζάκι Κένεντι στον γάμο της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, στον Σκορπιό, αλλά και στη μυθική γαμήλια δεξίωση που ακολούθησε στη θαλαμηγό «Χριστίνα». Το απλό νυφικό χτένισμα της Τζάκι, με τη νυφική κορδέλα δεμένη πίσω στα μαλλιά της, αντέγραψαν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, που προσπαθούσαν να μιμηθούν, εκτός όλων των άλλων, το μήκος και το χρώμα τους.

f1 vice10
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής για το vice.com

Ο Ναπολέων τούς κέρδιζε όλους με την ευγένεια και την απλότητά του, ακόμα και τη δύσκολη και πολύ ιδιότροπη Τζάκι... Υπήρξε ο προσωπικός κομμωτής του νεαρού Αλέξανδρου Ωνάση, στον οποίο καθιέρωσε το χαρακτηριστικό clean cut ανδρικό κούρεμα. Από τα ψαλίδια και τις χτένες του είχαν περάσει η δούκισσα του Κεντ και η πριγκίπισσα Γκρέις Κέλι του Μονακό, στα ταξίδια της με τον πρίγκιπα Ρενιέ στην Ελλάδα το 1961 και το 1962, όπου ο Ναπολέων χτένισε την πριγκίπισσα Γκρέις Κέλι για τον γάμο της Σοφίας με τον Χουάν Κάρλος. Και όταν ο γλυκός Ναπολέων συνταξιοδοτήθηκε και έκλεισε το μαγαζί του, δεν επαναπαύθηκε στις δάφνες του.

Στα 84 του χρόνια, στην προ Covid-19 εποχή, έδωσε ένα διαφορετικό νόημα ανθρωπιάς στην κομμωτική και τη ζωή του. Εντάχθηκε στην ομάδα των 20 εθελοντών αισθητικών που άλλαζε κάθε Τρίτη, επί σειρά ετών, τη ζωή και την εμφάνιση των ασθενών του Δρομοκαΐτειου στο Χαϊδάρι, αμισθί! Στην ομάδα ψυχικής ανάτασης και ομορφιάς την παράσταση έκλεβε ο μεγαλύτερος σε ηλικία αλλά νεότερος σε αντοχές και ευγένεια Ναπολέων. Η ψηλόλιγνη, ευγενική φιγούρα ενός άνδρα που άνοιγε περιοδικά με κομμώσεις και έσκυβε με ευλάβεια πάνω από τις ασθενείς, ρωτώντας: «Πώς αγαπάτε, μαντάμ, τα μαλλιά σας;»

Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε ο ίδιος δηλώσει: «Μπορεί να έχω χτενίσει όλους αυτούς τους διάσημους, την Τζάκι και τον Ωνάση, μπορεί να έχω μπει στα σαλόνια και τα μπουντουάρ τους, αλλά εδώ αισθάνομαι ότι έχω έναν πιο σοβαρό σκοπό. Θέλω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε αυτούς τους ανθρώπους, επειδή, όταν δουν στον καθρέφτη τους εαυτούς τους πιο όμορφους, θα ανέβει η διάθεσή τους. Ανατριχιάζω από συγκίνηση κάθε φορά που έρχομαι. Μπορεί να είμαι μεγάλος, αλλά το κάνω με ευχαρίστηση. Παίρνω το μετρό, αλλάζω δύο γραμμές, περπατάω και φτάνω πάντα στην ώρα μου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...