Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ντουέτο στα δικαστήρια Φιλιππίδης – Λιγνάδης: Όλα όσα έγιναν στις δίκες των πρωταγωνιστών του #metoo

Η κατάθεση-σοκ του θύματος που λέει ότι βιάστηκε από τον Λιγνάδη σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου

Σε αστυνομικό κλοιό οδηγήθηκαν μαζί στα δικαστήρια οι «συγκάτοικοι» και στο κελί της φυλακής Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης.

Οι δύο κατηγορούμενοι ηθοποιοί μετήχθησαν μαζί στο δικαστικό μέγαρο, καθώς είναι σε εξέλιξη οι δίκες τους στις οποίες είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες βιασμού. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν επιχείρησε να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογράφους, σε αντίθεση με την προηγούμενη συνεδρίαση, που οδηγήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο από την πίσω πλευρά του κτιρίου χρησιμοποιώντας το ασανσέρ του κυλικείου.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Φιλιππίδη: Η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου στο πλευρό του – Απών ο γιος του

Δημήτρης Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε στη δικαστική αίθουσα για να βρεθεί αντιμέτωπος αυτή τη φορά με το δεύτερο πρόσωπο το οποίο έχει καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον σκηνοθέτη, όταν ήταν ακόμη ανήλικος.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο 25χρονος αιγυπτιακής καταγωγής και περιέγραψε τη γνωριμία, την εξέλιξη της σχέσης και τον βιασμό του από τον Λιγνάδη.

filippidis diki

«Το κάνω μόνο για να υπάρξει δικαιοσύνη. Δεν γίνεται ένα ακόμη άτομο να με εκμεταλλευτεί και να μην υπάρξει δικαιοσύνη» είπε φορτισμένος και περιέγραψε τον βιασμό του στις 24 Ιουλίου 2015 στην Επίδαυρο. «Φάγαμε στο Ναύπλιο, σε ένα εστιατόριο, πίτσες, κάναμε βόλτα και φάγαμε και παγωτό. Πέρναγα πολύ καλά. Ήμουν με τον κατηγορούμενο, με έναν άνθρωπο που ήμουν πολύ ερωτευμένος. Ήταν πια μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Ήμουν κουρασμένος και είπα: “Κλείνουν τα μάτια μου, πάω για ύπνο”. Πήγα στο δωμάτιο, ξάπλωσα και ήμουν με ένα σορτσάκι και μια μπλουζίτσα. Κοιμήθηκα μέσα σε λεπτά. Κάποια στιγμή άρχισα να νιώθω πόνο στην πλάτη, να με τραβάει προς τα πάνω ο κατηγορούμενος».

20220401084419 1D8A9393

Πρόεδρος: «Ήσασταν μπρούμυτα στο κρεβάτι;»

Μάρτυρας: «Ναι, και κατάλαβα στη μέση πόνο και τράβηγμα προς τα πάνω με δύναμη. Μου έβγαλε το σορτσάκι. Εγώ ήμουν τότε 50 κιλά και ο κατηγορούμενος 30 κιλά παραπάνω από μένα. Μου έβγαλε το σορτσάκι και άρχισε να με γλείφει. Είχα τρομάξει τόσο πολύ. Συνέχισε να με γλείφει, με άφηνε κάτω, με σήκωνε, με έγλειφε και μετά, όταν δεν ήθελε άλλο, με άφησε κάτω…»20220401084416 1D8A9378

Πρόεδρος: «Προέβη σε κάποια άλλη πράξη στο σώμα σας;»

Μάρτυρας: «Αυνανιζόταν, τελείωσε πάνω μου. Ενιωθα πόνο στη μέση από τον τρόπο που με σήκωνε και με τράβαγε. Πόνος και πίσω».

Πρόεδρος: «Γιατί πιστεύετε ότι σας είχε πιάσει έτσι;»

IMG 7346

Μάρτυρας: «Για να μην μπορέσω να κουνηθώ, για να με πονέσει».

Πρόεδρος: «Του είπατε κάτι;»

Μάρτυρας: «Δεν μπορούσα να μιλήσω, δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσει, ήταν σαν το ζώο πάνω μου».

Πρόεδρος: «Όταν αισθανόμαστε ότι απειλούμαστε φωνάζουμε βοήθεια. Υπήρχε ο φίλος σας εκεί και άλλα διαμερίσματα, ήταν νύχτα, θα μπορούσαν να ακούσουν ίσως τις διαμαρτυρίες σας».

Μετά το σχόλιο αυτό της προέδρου, ο μάρτυρας αποκάλυψε πως εκείνη τη στιγμή το μόνο που σκέφτηκε ήταν ο βιασμός του από τον θείο του, όταν εκείνος ήταν πέντε ετών.

Μάρτυρας: «Το μόνο που σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή ήταν αυτό που μου είχε συμβεί στα 5 μου από τον θείο μου. Ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ήμουν 5 ετών. Είχα παγώσει, ήμουν φοβισμένος, ένιωθα ότι δεν θα σταματήσει. Ήταν η πρώτη φορά που ήταν τόσο βίαιος. Μετά από αυτό σηκώθηκε, δεν ξέρω πού πήγε. Αυτό διήρκεσε έξι με επτά λεπτά. Είχα παγώσει και έκλαιγα και θυμόμουν τα παλιά».

Διαβάστε επίσης: Χρύσα Ρώπα: «Δεν υπάρχουν λόγια για τον Πέτρο Φιλιππίδη, κρίμα»

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως δεν είπε τίποτα σε κανέναν γιατί ντρεπόταν. «Τα συναισθήματά μου για εκείνον τότε ήταν ανάμεικτα. Έλεγα “δεν αξίζω τίποτα”, όμως σκεφτόμουν ότι μου έλεγε πως με αγαπούσε. Ένιωθα οργή και θλίψη. Ήξερα ότι αυτό που έγινε δεν έπρεπε να γίνει. Ένιωθα στεναχώρια, γιατί ήταν ένα άτομο που μου έλεγε ότι με αγαπούσε…»

Στην αρχή της κατάθεσής του εξιστόρησε στο δικαστήριο τη γνωριμία του με τον σκηνοθέτη, περιγράφοντας πώς τον είχε ερωτευτεί. Όπως είπε, γνωρίστηκαν το 2015 σε ένα gay friendly bar στο Μοναστηράκι. «Μας είπε ο Τεό ότι θα καλέσει έναν φίλο του, μεγαλύτερο σε ηλικία αλλά πολύ cool, και πως είναι σκηνοθέτης. Εγώ ενθουσιάστηκα. Δεν τον γνώριζα τον κατηγορούμενο, δεν ασχολούμουν με το θέατρο. Εκείνος ήρθε χαμογελαστός, δεν μου φάνηκε κάτι παράξενο ή περίεργο. Δεν μου φάνηκε ότι ήρθε ένας αυστηρός μεγάλος άνθρωπος, ήταν χαμογελαστός και μια χαρά» ανέφερε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, ο σκηνοθέτης τον προσέγγισε λέγοντάς του ότι είναι πολύ όμορφος και ότι μπορεί να τον βοηθήσει να κάνει καριέρα στο μόντελινγκ, όπως επιθυμούσε.

«Με ρώτησε με τι ασχολούμαι και του είπα “μόντελινγκ”. Και μου είπε “φαίνεται, είσαι πολύ όμορφος”. Ενθουσιάστηκα εγώ. Μου είπε “θα μπορούσα να σε βοηθήσω πολύ, έχεις προσωπάρα”. Λέω μέσα μου “επιτέλους, βρέθηκε ένα άτομο να με βοηθήσει”. Πίστευα ότι ήταν ο άνθρωπος που θα μου έδειχνε το μέλλον μου» είπε.

Πρόεδρος: «Μέχρι την Επίδαυρο είχατε βρεθεί πολλές φορές;»

Μάρτυρας: «Είχα πάει αρκετές φορές και μόνος μου, αλλά είχα σχολείο, δεν βρισκόμασταν συχνά. Δεν κοιμόμουν στο σπίτι του. Σταδιακά άρχισε να παίρνει μπροστά η σχέση μας. Άρχισε να με φιλάει, να με βάζει πάνω του, ήταν πολύ ρομαντικά. Περίπου έναν δυο μήνες μετά τη γνωριμία μας».

Πρόεδρος: «Σε χαϊδέματα περιοριστήκατε; Είχατε κάνει στοματικό έρωτα;»

Μάρτυρας: «Είχαμε κάνει σεξουαλικά και στοματικά. Εγώ σε εκείνον. Τον είχα ρωτήσει μια μέρα γιατί δεν ολοκληρώνουμε τη σχέση μας και μου είχε πει πως “ό,τι αγαπάς δεν το γ…άς”».

Ο μάρτυρας είπε ότι ζήλευε τον Λιγνάδη, επειδή είχε σχέσεις με άλλα άτομα και του είχε παραπονεθεί γι’ αυτό. Μάλιστα, εξήγησε ότι έρχονταν και άλλοι ανήλικοι στο σπίτι, έκαναν σεξ και έπιναν τσιγάρα. Υποστήριξε, δε, ότι μαζί με κάποια άλλα παιδιά ήταν «τα παιδιά του Λιγνάδη».

«Αυτός μας έλεγε συνέχεια “τα παιδιά μου, τα παιδιά μου”. Και λέγαμε κι εμείς μεταξύ μας ότι ήμασταν τα “παιδιά του Λιγνάδη”» είπε ο μάρτυρας.

Πέτρος Φιλιππίδης

Την ίδια στιγμή, στη διπλανή αίθουσα δικαζόταν ο συνάδελφος του Λιγνάδη, Πέτρος Φιλιππίδης, με τη διαδικασία όμως να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός κάθισε στο εδώλιο και οι πόρτες της δικαστικής αίθουσας έκλεισαν για να συνεχίσει την κατάθεσή της η νεαρή γυναίκα που τον καταγγέλλει για βιασμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κεκλεισμένων των θυρών κατάθεσή της η ηθοποιός δέχθηκε το «σφυροκόπημα» της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, που την κάλεσε να αναφερθεί με λεπτομέρειες στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το 2008, όπως καταγγέλλει.

Η μάρτυρας φέρεται ότι επέμεινε στους αρχικούς ισχυρισμούς της, ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 ο ηθοποιός τής επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ηβη», κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ραντεβού. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, τρεις μήνες νωρίτερα, ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε προβεί και πάλι σε πράξεις που συνιστούν βιασμό, ενώ βρίσκονταν σε γραφείο θεατρικής εταιρίας. Η κατάθεση της συγκεκριμένης γυναίκας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θεωρείται κομβικής σημασίας, καθώς είναι εκείνη που έχει μηνύσει τον προφυλακισμένο ηθοποιό για το βαρύτερο αδίκημα με το οποίο είναι αντιμέτωπος.

Σε αναμονή οι άλλες δύο γυναίκες

Έξω από τη δικαστική αίθουσα παρέμειναν, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη και ο γιος του, ο οποίος έφτασε στα δικαστήρια σε δεύτερο χρόνο. Λίγα μέτρα μακριά ήταν σε στάση αναμονής οι άλλες δύο γυναίκες οι οποίες έχουν καταγγείλει τον κρατούμενο ηθοποιό για απόπειρα βιασμού.

Οι δύο ηθοποιοί θα είναι οι επόμενες που θα ανέβουν στο βήμα του μάρτυρα προκειμένου να στηρίξουν με τις καταθέσεις τους τις καταγγελίες τους σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη. Η μία θα καταθέσει, επίσης, κεκλεισμένων των θυρών, καθώς το αίτημά της έγινε δεκτό από το δικαστήριο, ενώ η άλλη ηθοποιός είναι αποφασισμένη «να είναι όλα σε δημοσιότητα, ώστε να φανεί στον θεατρικό χώρο τι συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο».

Σημειώνεται ότι και η επόμενη συνεδρίαση θα ξεκινήσει με την ίδια μάρτυρα, και θα συνεχιστούν οι ερωτήσεις από την πλευρά Φιλιππίδη.

{{-PCOUNT-}}37{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....