Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Η Μαρία Καλάβρια ζητά από τον πρώην άντρα της, επιχειρηματία Σάμι Φάις, 15 εκατ. ευρώ

Aγρια δικαστική μάχη για την περιουσία με «φόντο» ραβίνους, πασαρέλες και μια «ιδιότυπη έγγαμη συμβίωση»

Έξι μήνες γνωριμίας οδήγησαν σε 20 χρόνια γάμου, δύο παιδιά, δικαστικές περιπέτειες, δεκάδες επενδύσεις κι ένα φαινομενικά «βελούδινο» διαζύγιο.

Όμως, ο Σάμι Φάις και η Μαρία Καλάβρια φαίνεται πως μόνο φιλικά δεν τράβηξαν χωριστούς δρόμους, αφού τα τελευταία επεισόδια της κοινής τους πορείας γράφονται στις δικαστικές αίθουσες.

7678 MARIA KALAVRIA SAMI 2142006

Το ζευγάρι βρίσκεται στα «χαρακώματα» με φόντο αρκετά εκατομμύρια ευρώ! Η καλλονή πρώην σύζυγος του «Mr Nike» ζητά με αγωγή της να της καταβληθούν 15.543.563 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 1/3 της επαύξησης της περιουσίας του επιχειρηματία, που κατά την ίδια έφτασε τα 46.630.690 ευρώ κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

8016 SAMI FAIS MARIA KALAVRIA 2242006Ωστόσο, η πλευρά του Σάμι Φάις υποστηρίζει ότι η περιουσία του όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε κατά ποσοστό που αγγίζει το 70% και, από τα 100.000.000, έπεσε στα 30.000.000 ευρώ.

Η 51χρονη Μαρία Καλάβρια, που ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον επιχειρηματία μέσα σε έξι μήνες το 1997, επιμένει λέγοντας πως από το 1997 ως το 2018, δηλαδή την πιο παραγωγική του περίοδο, έχοντας και μια απολύτως ισορροπημένη οικογενειακή ζωή, δεν είναι δυνατόν να χάνει αδιαλείπτως και συνεχώς χρήματα, καθώς ξεκίνησε από οκτώ εταιρίες το 1997 για να φτάσει 20 χρόνια αργότερα να έχει συμμετοχή σε τουλάχιστον 58. Εγιναν αρκετές προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός, αλλά και οι δύο πλευρές έχουν στυλώσει τα πόδια.

1273 KALAVRIA FAIS 23072013

«Με τον εναγόμενο γνωριστήκαμε τον Ιανουάριο του 1997, όταν ήμουν 26 ετών. (…) Ακολούθησαν διάφορες συναντήσεις και έξοδοι, και άρχισε να αναπτύσσεται μεταξύ μας έντονος συναισθηματικός δεσμός, από τον οποίο είχα ενθουσιαστεί» αναφέρει στην αγωγή της η Μαρία Καλάβρια, συμπληρώνοντας: «Ημουν ερωτευμένη και μετά από κάθε συνάντησή μας ερχόμασταν όλο και πιο κοντά. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς έμεινα έγκυος στον γιο μας.

Παρότι ήμουν φοβισμένη για την τεράστια αλλαγή που θα σηματοδοτούσε η εγκυμοσύνη στη ζωή μου και με την καριέρα μου σε ανοδική πορεία, αποφασίσαμε από κοινού να δημιουργήσουμε οικογένεια για να επισημοποιήσουμε τη σχέση μας».7323 MARIA KALAVRIA SAMI FAIS 11062010

Στο δικόγραφο φέρεται ότι υποστηρίζει πως ο πρώην σύζυγός της απαίτησε να αλλάξει τη θρησκεία της, προκειμένου τα παιδιά τους να μεγαλώσουν ως Εβραίοι, με την ίδια να δέχεται, ούσα τρελά ερωτευμένη μαζί του και έτοιμη να κάνει οικογένεια.

«Η αλλαγή θρησκείας ήταν μια πολύ σοβαρή προσωπική απόφαση ζωής, στην οποία τελικώς προχώρησα γιατί αγαπούσα πολύ τον άντρα μου και πατέρα του παιδιού μου. Αυτό όμως σήμαινε μια μακρά διαδικασία κατήχησης, που διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο και περιελάμβανε πολύωρη προσωπική μελέτη και ιδιαίτερο μάθημα τέσσερις φορές την εβδομάδα με τον ραβίνο Αράρ, προκειμένου να βαπτιστούν στο δόγμα και στις αρχές της νέας μου θρησκείας» περιγράφει η Μαρία Καλάβρια.

Η Μαρία Καλάβρια υποχρεώθηκε να αφήσει πίσω της και τη μεγάλη καριέρα που είχε στο μόντελινγκ.

3287 SAMI FAIS KALAVRIA 3152007

«Η απόλυτη προσήλωσή μου και η αποκλειστική ενασχόλησή μου με την ανατροφή των παιδιών μας με οδήγησαν να εγκαταλείψω τα επαγγελματικά μου σχέδια, τα επαγγελματικά μου ταξίδια και την καριέρα που είχα χτίσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη, καθότι ήμουν μικρή σε ηλικία, είχα όνειρα και μια πολλά υποσχόμενη καριέρα, κυρίως όμως από πολύ μικρή είχα μάθει να είμαι ανεξάρτητη» λέει.

Μόλις πέρασαν τα πρώτα χρόνια, διαμορφώθηκε μια κατάσταση που εκείνη δεν επιθυμούσε και ήταν απόφαση του συζύγου της.

«Είχε διαμορφωθεί μονομερώς από αυτόν μια ιδιότυπη έγγαμη συμβίωση, που εγώ στωικά ασχολούμουν με τα του οίκου και των παιδιών, αναλαμβάνοντας ρόλο συντονιστικό, συνδετικό, εξισορροπητικό, και ο εναγόμενος με τις επιχειρήσεις, αλλά και το ευ ζην του, αδιαφορώντας εν πολλοίς για εμένα και τα παιδιά του».

Η ίδια περιγράφει ότι ο επιχειρηματίας εργαζόταν για πολλές ώρες και ακολουθούσαν επαγγελματικά δείπνα και συναντήσεις, με αποτέλεσμα να μη διαθέτει ποιοτικό χρόνο για την οικογένειά του.

«Ρύθμιζε το πρόγραμμά του με βάση τους δικούς του ρυθμούς και τις δικές του προσωπικές ανάγκες για διασκέδαση και χαλάρωση, με αποτέλεσμα εγώ συχνά όχι απλώς να αισθάνομαι, αλλά και να είμαι τοις πράγμασι μόνη, παραμελημένη και εγκλωβισμένη». Η Καλάβρια λέει πως όταν εκείνος κατηγορήθηκε για «ξέπλυμα χρήματος» και προφυλακίστηκε, τον Μάρτιο του 2001, ήταν στο πλευρό του.

«Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση, με δύο μικρά παιδιά στο σπίτι και χωρίς να γνωρίζω το παραμικρό για το παρασκήνιο της ποινικής του εμπλοκής, καθώς δεν μοιραζόταν μαζί μου λεπτομέρειες. Πάγια τακτική του ήταν να με κρατάει στο σκοτάδι. Αναγκάστηκα να προσλάβω εικοσιτετράωρη ασφάλεια, διότι η οικογένειά μου δεχόταν απειλές με ανώνυμες επιστολές και ήταν επισφαλές ακόμη και να κυκλοφορήσουμε εγώ και τα παιδιά μου χωρίς προστασία» εξηγεί, παραπονούμενη ότι η ζωή της κρεμάστηκε στα «μανταλάκια» μέχρι την απαλλαγή του επιχειρηματία με βούλευμα.

7553 LIMPERIS FAIS KALAVRIA 07062011

Οι… φορολογικές δηλώσεις

Την πλήρη αποδόμηση των ισχυρισμών της άλλοτε αγαπημένης του συζύγου επιχειρεί ο επιχειρηματίας, που απομειώνει την καριέρα της στο δικό του δικόγραφο:

«Είναι αβάσιμα όσα αναφέρει περί δήθεν μεγάλης και σπουδαίας καριέρας της στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, τις εμφανίσεις της στην εκπομπή “Πρωινός καφές” στη Ρούλα Κορομηλά ή στην εκπομπή “Κάνε ό,τι κάνω” του αείμνηστου Σάκη Μπουλά, την οποία καριέρα δήθεν εγκατέλειψε για χάρη μου, πράγμα που ευκόλως μπορεί να διαπιστώσει το δικαστήριο αν η αντίδικος υποχρεωθεί να προσκομίσει τις φορολογικές της δηλώσεις όλων των ετών από τη συμμετοχή της στα καλλιστεία του ΑΝΤ1 μέχρι και τον γάμο μας».

Μάλιστα, αυτοχαρακτηρίζεται «σανίδα σωτηρίας», υποστηρίζοντας ότι το μοντέλο βρήκε ευκαιρία να απεμπλακεί από τον αβέβαιο κόσμο της μόδας και να εισέλθει «σε έναν άλλον κόσμο, χωρίς οικονομικές έγνοιες, στον οποίο δεν είχε ποτέ της φανταστεί ότι θα μπορούσε να μπει και ο οποίος θα εξασφάλιζε στην ίδια -και όχι μόνο- μια οικονομικά απόλυτα εξασφαλισμένη ζωή σε βίλες με υπηρέτες, προσωπικό οδηγό, πολυτελή αυτοκίνητα, εξοχικές κατοικίες στα πλέον ακριβά μέρη της Ελλάδας, πιστωτικές κάρτες με όριο 30.000 ευρώ τον μήνα… Λόγω της καταναλωτικής μανίας και επιδεικτικής σπατάλης για ρούχα, καλλυντικά, συνεχώς υπερέβαινε το όριο της κάρτας».

Εντελώς διαφορετικά παρουσιάζει τη γνωριμία και τον γάμο τους ο επιχειρηματίας, υποστηρίζοντας ότι το μοντέλο τον πίεζε να παντρευτούν μόλις έμεινε έγκυος, αλλά και πως του είπε ότι θα ασπαστεί τον ιουδαϊσμό.

«Της δήλωσα ότι θα αναγνωρίσω το παιδί και θα αναλάβω όλα τα έξοδα, αλλά προς έκπληξή μου εκείνη αξίωνε φορτικά να παντρευτούμε» αναφέρει ο κ. Φάις, που κατηγορεί την πρώην σύζυγό του για πλήρη αδιαφορία ακόμη και απέναντι στα παιδιά.

«Ο ρόλος της αντιδίκου ήταν όλως δευτερεύον και σχεδόν διακοσμητικός. Με τα παιδιά μας μόνο εγώ ασχολούμουν, διότι η αντίδικος όχι μόνο δεν είχε τις σχετικές γνώσεις -είχε μείνει στην ίδια τάξη-, αλλά από επιλογή της, αφού την απασχολούσαν μόνο τα κοσμικά και γενικά η εικόνα της και ο χορός της» φέρεται ότι ισχυρίζεται, εξηγώντας πως μετά τα πέντε πρώτα χρόνια έγγαμου βίου το μοντέλο έφευγε με τον προπονητή του χορού για διαγωνισμούς, καθώς μόνο αυτό και οι στήλες των κοσμικών το απασχολούσαν.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...