Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 25 Ιουνίου

ΚΡΙΟΣ: Μην ανακατευτείτε σε διαφωνίες μπροστά σε άτομα που...

«Δένει» Γερμανού ο Alpha

Κίνηση ματ από τον Alpha για να μη χάσει...

Η Μαρία Ένεζλη και ο Διονύσης Αλέρτας βάπτισαν τα παιδιά τους

Η Μαρία Ενεζλη και ο σύζυγός της Δημήτρης βάφτισαν...

Στο νοσοκομείο ο Μιχάλης Ζαμπίδης – Η αποκάλυψη του Λιάγκα

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης μέσω μιας ανάρτησης που έκανε στον...

Η Ελεονώρα Μελέτη βγήκε για τα πασχαλινές της αγορές

Η Ελεονώρα Μελέτη βγήκε να κάνει τα ψώνια της. Ντυμένη κομψά και ανοιξιάτικα επισκέφθηκε γνωστό εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι για να αγοράσει κάποια πράγματα για το Πάσχα.

Ο φωτογραφικός μας φακός την απαθανάτισε καθώς έφυγε από το εμπορικό κέντρο. Σε συνέντευξή της είχε μιλήσει για την κατάψυξη ωαρίων που έκανε πριν από μερικά χρόνια.

«Στα 35 μου, που είχα μάθει για την ωοκατάψυξη, ανέφερα στον γυναικολόγο μου ότι αγχώνομαι με την ηλικία μου και ήταν καθησυχαστικός. Μου είπε να τα ξαναπούμε στα 38 μου. Οπότε, επανήλθα. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι, αν δεν είμαι στην τροχιά μιας σχέσης με προοπτικές, στα 38 θα ξεκινήσω με τη μέθοδο.

Η διαδικασία είχε ξεκινήσει πριν γνωρίσω τον Θοδωρή. Τον γνώρισα στο τελείωμά της και είχα σκεφτεί ότι θα την ολοκληρώσω. Έκανα ουσιαστικά αυτό που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου. Στα 38 μου κατέψυξα τα ωάριά μου, έτσι ώστε, αν ποτέ ξυπνούσα στις “γκρίζες ηλικίες” μετά τα 42, να μπορώ να έχω τη δυνατότητα να αποκτήσω ένα παιδί, χωρίς το άγχος που κυνηγάει όλες τις γυναίκες, εκείνου του ρολογιού που μετράει αντίστροφα. Η μέρα που ξεκίνησα τη διαδικασία ήταν πράγματι πολύ επώδυνη, καθώς ήξερα ότι οι άνθρωποι που θα με έβλεπαν εκεί θα σκέφτονταν διάφορα πράγματα για μένα. Λειτούργησαν σαρκοφαγικά μέσα μου όλα τα στερεότυπα. Το στερεότυπο είναι τόσο δυνατό που περνάει στην ψυχοσύνθεση και στο υποσυνείδητό μας ως πραγματικότητα.

Μία ένεση ορμονών κατάφερε να αναστατώσει το είναι μου. Εκείνη τη στιγμή βρέθηκα να είμαι αντιμέτωπη με την ηλικία μου: “Για να είμαι εδώ, σημαίνει ότι είμαι 38, άρα μετράω αντίστροφα, άρα αρχίζω να παλιώνω ως γυναίκα”.Βρέθηκα να νιώθω την ανάγκη να δικαιολογηθώ, γιατί η κοινωνία μέχρι και πρότινος έδειχνε με το δάκτυλο τις γυναίκες που δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά. Σε άλλες εποχές τις αποκαλούσαν “στείρες”, τις εγκατέλειπαν οι άντρες τους. Βρέθηκα να νιώθω ότι οι άλλοι μπορεί να νομίζουν ότι φέρω κι εγώ αυτό το στίγμα και ένιωσα την ανάγκη να δικαιολογηθώ. Εκεί μίσησα τον εαυτό μου… Ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα που δε λυγίζει μπροστά στα στερεότυπα, μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ πώς θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος άλλος για μένα. Τραγικό.

Ένιωσα ότι με την ενοχική μου σκέψη θρέφω κι εγώ ένα τέρας, που κυνηγάει πολλές γυναίκες. Βρέθηκα να θέλω να δικαιολογηθώ που είμαι 38 και μόνη μου, και οι άλλοι θα νομίζουν πως είμαι προβληματική, δύστροπη, γεροντοκόρη – πράγματα που είχα ακούσει στο παρελθόν να λέγονται πίσω από την πλάτη μου σε συγκεντρώσεις και οικογενειακά γεύματα. Όλο αυτό ήρθε και γιγαντώθηκε με μία ένεση την ημέρα την ωοληψίας. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ εκείνη τη μέρα, είχα μπει στο αυτοκίνητο και δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Ο γιατρός μου με ηρέμησε και τελικά ολοκλήρωσα τη διαδικασία και δεν το μετάνιωσα ποτέ», είχε πει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λαέρτης Μαλκότσης: Δε θα πιστέψετε ποιοι γνωστοί ηθοποιοί είναι οι γονείς του

Ο Λαέρτης Μαλκότσης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την...

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου ποζάρει με μπικίνι και μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου αν δεν ήταν ηθοποιός θα μπορούσε να είναι εύκολα μοντέλο. Ψηλή, με ωραίο σώμα και όμορφη γυναίκα θα μπορούσε να κάνει καριέρα στον χώρο της μόδας.

Κατερίνα Λάσπα: «Πένθησα βαθιά και για χρόνια τον χωρισμό μου»

Η Κατερίνα Λάσπα καλεσμένη της εκπομπής «Το Πρωινό» αναφέρθηκε...

Ο «έρωτας» της Πάολα για τον Λιάνη μπροστά σε νυν και πρώην της

Σε μια λαμπερή εκδήλωση η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων...

Πώς η άλλοτε «εθνική παρθένα» Άννα Μαρία Λογοθέτη έφτασε να πληρώνεται (!!!) από τη Νέα Δημοκρατία

Οταν πριν από λίγες δεκαετίες ο συνάδελφος Γιάννης Πουλόπουλος,...

Ο Παναγιώτης Στάθης στη θέση του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1;

Ο Παναγιώτης Στάθης στη θέση του Γιώργου Παπαδάκη;Κι όμως...

Αθηνά Οικονομάκου: Αυτό είναι το σπίτι υπερπαραγωγή που μένει στην Κηφισιά

Η Αθηνά Οικονομάκου ζει στην Κηφισιά σε ένα υπέροχο...
spot_img
spot_img