Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Γιώργος Γιαννόπουλος: Απολογείται σήμερα για πέντε νέες καταγγελίες ο ντράμερ των Πυξ Λαξ

«Αρχικά γνώρισα τις κόρες του ντράμερ, που είχαμε την ίδια ηλικία και αρχίσαμε να κάνουμε παρέα. Ο ντράμερ τα απογεύματα ερχόταν μαζί μας στη θάλασσα…»

Για άλλες πέντε καταγγελίες που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργος Γιαννόπουλος, πέρα από την υπόθεση με την 6χρονη, για την οποία η δίκη στο Εφετείο πήρε χθες νέα αναβολή.

Ο 70χρονος μουσικός και πρώην μέλος του πασίγνωστου ροκ συγκροτήματος δεν δικάστηκε χθες, καθώς ο συνήγορός του ενημέρωσε μέσω συνεργάτη του ότι δεν μπορεί να παραστεί στο ακροατήριο λόγω ανειλημμένης επαγγελματικής υποχρέωσης, αφού αγόρευε σε άλλη δίκη, όπως ειπώθηκε.

Το αίτημα της υπεράσπισης του 70χρονου χαρακτηρίστηκε από τον εισαγγελέα της έδρας «εμπαιγμός» του δικαστηρίου. Όπως είπε, ο συνήγορος είχε ενημερωθεί για την ημερομηνία της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Έτσι ο μουσικός θα καθίσει στο σκαμνί στις 17 Ιουνίου για να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης της 6χρονης κόρης των γειτόνων του σε παραθεριστική περιοχή της ανατολικής Αττικής, το 2010.giannopoulos3 1

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο μουσικός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος έως ότου δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αποκάλυψη
Το κατηγορητήριο αναφέρει πως ο μουσικός προσκαλούσε στο σπίτι του την -τότε- 6χρονη και προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, έως ότου οι γονείς της άκουσαν από ένα γειτονικό ζευγάρι ότι απαγόρευαν στο δικό τους παιδί να τον επισκέπτεται. Ετσι, έφτασαν στη σοκαριστική αποκάλυψη. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή εξειδικευμένων αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, η μικρούλα αποκάλυψε ότι κάθε φορά που πήγαινε σπίτι του, ο κατηγορούμενος της έβαζε να παρακολουθεί παιδικές ταινίες και τη θώπευε σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Ομως, σήμερα παίρνουν σειρά οι άλλες πέντε καταγγελίες, για τις οποίες ο Γιώργος Γιαννόπουλος θα απολογηθεί στη 14η ανακρίτρια. Ολες οι υποθέσεις αφορούν σεξουαλικές παρενοχλήσεις κοριτσιών από το 2007 έως το 2013, ενώ έγιναν γνωστές και οι καταγγελίες τριών γυναικών για την περίοδο που ήταν ανήλικες, οι οποίες όμως αρχειοθετήθηκαν λόγω παραγραφής.

Οι καταγγελίες που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας έχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους. Μία από τις κοπέλες φέρεται ότι έχει περιγράψει ενώπιον των Αρχών: «Αρχικά γνώρισα τις κόρες του ντράμερ, που είχαμε την ίδια ηλικία και αρχίσαμε να κάνουμε παρέα. Ο ντράμερ τα απογεύματα ερχόταν μαζί μας στη θάλασσα. Ενα απόγευμα, που παίζαμε μέσα στη θάλασσα “πυραμίδα”, έβαλε το χέρι του μέσα από το μαγιό μου στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ενώ ήμουν μέσα στο νερό, με σήκωσε και με έβαλε στους ώμους του. Αυτό το έκανε τρεις φορές. Ένιωσα πολύ άσχημα».

«Άρχισε να τρίβει»
Άλλη κοπέλα φέρεται ότι έχει καταθέσει τι συνέβη στην ίδια και σε συνομήλικες φίλες της: «Μας πρότεινε να παίξουμε στον υπολογιστή ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι… Τα κορίτσια κοιτούσαν την οθόνη του υπολογιστή και αυτός βρήκε την ευκαιρία να βάλει το χέρι του μέσα από το εσώρουχό μου και άρχισε να τρίβει τα δάχτυλά του στο αιδοίο μου, ανάμεσα στα πόδια μου. Προσπάθησα να σηκωθώ εκείνη τη στιγμή, αλλά με έπιασε από τα μπράτσα και με τράβηξε πάνω στο μόριό του, ενώ συνέχισε να με χαϊδεύει και να τρίβει σε εκείνο το σημείο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...