Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα στον… πάγο

«Παγώνει» με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος η αμύθητη περιουσία του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, ο οποίος απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2021, έπειτα από πολυήμερη μάχη με τον κορονοϊό. Μα μια πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση η ανεξάρτητη Αρχή δεσμεύει την κληρονομιά του δημοσιογράφου, που περιλαμβάνει ακίνητα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η δέσμευση της τεράστιας περιουσίας του Γιώργου Τράγκα έγινε έπειτα από πολύμηνη έρευνα που άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία που έγινε τρεις μήνες πριν από τον θάνατό του. Μια ανώνυμη επιστολή περιέγραφε συγκεκριμένες παράνομες οικονομικές συναλλαγές, ενώ αίτημα για έλεγχο είχε διατυπωθεί προς την Αρχή και από τράπεζα στην οποία «χτύπησε» μια περίεργη συναλλαγή.

Η έρευνα επεκτάθηκε μετά τον θάνατο του δημοσιογράφου και την αντιδικία που ξέσπασε ανάμεσα στη σύζυγο και στα παιδιά του, αλλά και τις αποκαλύψεις για την τεράστια ακίνητη περιουσία που διέθετε στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, τις καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και τις ράβδους χρυσού σε θυρίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα είχε στείλει έγγραφο προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Αγγλίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, των Παρθένων Νήσων και αλλού, προκειμένου να πληροφορηθεί για τις οικονομικές συναλλαγές και την περιουσία του δημοσιογράφου.
Η Αρχή κατέληξε στην απόφασή της να δεσμεύσει την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, με πόρισμα 60 σελίδων στο οποίο διαπιστώνεται μεταξύ άλλων: Μεγάλο μέρος της περιουσίας δεν δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 και μετά.

Εντοπίστηκαν εταιρίες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα που εκτιμάται ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις και προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός.

Το πόρισμα με το οποίο δεσμεύεται η περιουσία του Γιώργου Τράγκα αποστέλλεται προς την Οικονομική Εισαγγελία, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και άλλες αρμόδιες Αρχές για δικές τους ενέργειες.

Ο θάνατος του δημοσιογράφου τον καθιστά ανέλεγκτο ποινικά και διοικητικά, αλλά ενδεχομένως να διακριβωθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος άλλων προσώπων. Βασική εμπλοκή στην απόκτηση της «μυθικής» περιουσίας του Γιώργου Τράγκα φέρεται ότι έχουν η σύζυγός του Μαρία Καρρά και άλλα πρόσωπα που μεσολάβησαν στη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών και στην αγορά των ακινήτων.

Η Μαρία Καρρά φέρεται ότι συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρίες που είχε συστήσει ο Γιώργος Τράγκας σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ διατηρούσαν και κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Αντίθετα, δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής εμπλοκή των παιδιών του, Γιάννη και Φρειδερίκου Τράγκα, στη διαδικασία απόκτησης της περιουσίας.

Πάντως, με τη δέσμευση της περιουσίας οι κληρονόμοι του δημοσιογράφου δεν μπορούν να αποδεχτούν την κληρονομιά, καθώς θα ενεργοποιηθεί σε βάρος τους ποινική διαδικασία για αποδοχή «βρόμικου χρήματος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...