Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Βραβεύτηκε ο «Καραπάνος» με το ελληνικό «Όσκαρ»

«Ελληνικά Οσκαρ» με ανατροπές, συγκινητικές διακρίσεις και μια στιλιστική «παραφωνία» με την υπογραφή του Άγγελου Μπράτη. Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε ο Ερωτας», τα βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου συμπλήρωσαν φέτος 13 χρόνια πορείας, μπαίνοντας πια στην… εφηβεία και δηλώνοντας «ενθουσιώδη και αθεράπευτα ερωτευμένα».

Η φετινή τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον χώρο του θεάτρου Αλσος, στο Πεδίον του Αρεως, με οικοδεσπότες την ηθοποιό Ηρώ Μπέζου και τον σκηνοθέτη Γιάννη Παπαδόπουλο. Μάλιστα, η Ηρώ επέλεξε να εμφανιστεί με ένα ωραίο φόρεμα του Αγγελου Μπράτη στην απόχρωση του χρυσού.

ΣΕΛ 16 Φ5 7403 GIORGOS TSEMPEROPOYLOS KSENIA KALOGEROPOYLOY 08062022

Πού να το φανταζόταν ότι ακριβώς το ίδιο φόρεμα, πλην όμως σε κόκκινο χρώμα, θα επέλεγε και η συνάδελφός της Ελενα Τοπαλίδου, η οποία βραβεύτηκε κιόλας, με αποτέλεσμα οι δυο τους να συναντηθούν επί σκηνής και να τις απαθανατίσουν οι φωτογράφοι με το ίδιο φόρεμα. Οι ίδιες, πάντως, αντιμετώπισαν με χιούμορ τη στιλιστική «παραφωνία» που τους συνέβη, φροντίζοντας να ποζάρουν μαζί και μετά το τέλος των βραβείων, όταν η Ηρώ Μπέζου είχε πλέον αλλάξει ρούχα!

ΣΕΛ 16 Φ10 7487 IRO MPEZOY ELENA TOPALIDOY 08062022 1

Η τελετή απονομής άρχισε με μουσική υπόκρουση από τους οσκαρικούς «Δρόμους της Φωτιάς» του Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγο καιρό. Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχτηκε η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Γιώργου Γούση «Μαγνητικά Πεδία», ένα χιουμοριστικό road movie που γυρίστηκε στην Κεφαλλονιά και απέσπασε συνολικά πέντε βραβεία.7474 ARGIRO KOYROYPOY LAZAROS GERORGAKOPOYLOS 08062022 Ανάμεσά τους ήταν αυτό της Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας και του Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την Ελενα Τοπαλίδου, η οποία δεν συνοδευόταν από τον σύζυγό της Νίκο Κουρή. «Ηταν σαν ο Δαυίδ να κέρδισε τον Γολιάθ» σχολιάστηκε μεταξύ των καλλιτεχνών με αφορμή αυτή την ανατροπή, αφού η υπερπαραγωγή του Γρηγόρη Καραντινάκη «Σμύρνη μου αγαπημένη» με τη Μιμή Ντενίση θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί.

ΣΕΛ 16 Φ6 7477 ARGIRO KOYROYPOY LAZAROS GERORGAKOPOYLOS 08062022

Η «Σμύρνη», ωστόσο, διακρίθηκε ως επί το πλείστον στις τεχνικές κατηγορίες. Aνάμεσα στους νικητές ήταν και ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, γνωστός και ως μαφιόζος Καραπάνος του «Σασμού», ο οποίος κέρδισε το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου για την ταινία «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η τιμητική διάκριση της Ξένιας Καλογεροπούλου, η οποία αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την όρασή της. «Είναι πολύ τιμητικό αυτό το βραβείο και με συγκινεί πάρα πολύ. Αγαπώ πάρα πολύ το σινεμά, καταρχάς ως θεατής, και μου λείπει πάρα πολύ, γιατί τώρα δεν μπορώ να το δω, μόνο να το ακούω» είπε, μεταξύ άλλων. Τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε και στη βραβευμένη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μακιγιέζ Αργυρώ Κουρουπού.

ΣΕΛ 16 Φ4 7432 ELENA TOPALIDOY IRO MPEZOY 08062022

ΣΕΛ 7 7325 MAYRIDOY LALOS 08062022

7334 KOTSOVOYLOY GEORGAKOPOYLOS 08062022

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...