Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Γιάννη Λιγνάδη: «Υπάρχει σκευωρία»

Με την κατάθεση του αδερφού τού κατηγορούμενου σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη, ολοκληρώθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων που είχαν καταθέσει στην ανάκριση και η διαδικασία πέρασε στην ανάγνωση εγγράφων.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης και μόλις ολοκληρωθούν θα ξεκινήσει η απολογία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας ζήτησε να αναγνωσθεί η συνέντευξη του ηθοποιού Ορέστη Τζιόβα σε τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Γνώριζα ότι έρχεται κάτι τέτοιο για Λιγνάδη. Το ήξερα ενάμιση χρόνο πριν». Ωστόσο, στην ίδια εκπομπή ξεκαθάριζε ότι είχε ακούσει φήμες για όσα φέρεται ότι έχει κάνει ο Δημήτρης Λιγνάδης και όχι ότι ετοιμάζεται από κάποιους ανθρώπους κάτι οργανωμένο.

Κούγιας: Μέχρι τώρα οποιοσδήποτε σαν τον Τζιόβα πιέζεται να αλλάξει αυτό που έχει πει;

Μάρτυρας: Υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις. Ο κ. Χειλάκης είχε εκφράσει το αυτονόητο, ότι προ της δίκης δεν μπορεί κανείς να τοποθετείται, και είχαν πέσει να τον φάνε.

Πρόεδρος: Ποιους εννοείτε;

Μάρτυρας: Oλοι αυτοί που απεργάζονται τη σκευωρία -όπως λέω εγώ- κατά του αδερφού μου.

Κούγιας: Θυμάστε στο δικαστήριο πώς τον αντιμετώπισε ο κύκλος των δημοσιογράφων, με επικεφαλής την κυρία Χατζηαντωνίου;

Μάρτυρας: Υπήρχε απόπειρα φίμωσης. Προτροπές να μη στηρίξουν τις δουλειές που έκανε. Υπήρχε αυτή η «κουλτούρα του cancelling».

Κούγιας: Τι συνέβη με τις δηλώσεις του Ρουβά;

Μάρτυρας: Με τον Ρουβά υπήρχε ένα παρελθόν, είχαν συνεργαστεί. Μετά τον ορυμαγδό ο αδερφός μου δεν ξανασυνεργάστηκε, αν και ο Ρουβάς θα ήθελε. Είμαι σίγουρος ότι ο Ρουβάς λειτούργησε κατά συνείδηση. Κανείς δεν του είπε να κάνει δήλωση.

Αναφορά έκανε και στην περίπτωση της Σμαράγδας Καρύδη για τη δική της τοποθέτηση αλλά και στον Σπύρο Παπαδόπουλο. «Εκτός από αυτά υπάρχει και της κυρίας Ακρίτα ένας αφορισμός. Είχε γράψει “μόλις τελείωσε η καριέρα του Ρουβά”. Πιστεύω ότι ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη σκευωρία είναι η κυρία Ακρίτα, η οποία, όταν ο Δημήτρης ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, τον αποθέωνε» ανέφερε ο μάρτυρας.

Απαντώντας σχετικά με τις φήμες που ήθελαν τον Δημήτρη Λιγνάδη να έχει απολυθεί από τη Δραματική Σχολή «Ιασμος» λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς, ο Γιάννης Λιγνάδης ήταν κατηγορηματικός πως δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

dimitris lignadis sakis rouvas «Δεν απελύθη ποτέ. Αντιθέτως, όταν πήγα να εργαστώ εκεί, μου είπε ο διευθυντής: “ο αδερφός σου μου οφείλει γιατί μας παράτησε κι έφυγε, κι έχασα πελάτες”» είπε ο μάρτυρας.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νάρκη στον γάμο της Ελένης – Το τελεσίγραφο από την πεθερά της

Τι συνέβη και μαύρα σύννεφα γέμισαν το σπιτικό της Ελένης και του Ματέο στα βόρεια προάστια;

Δανάη Μπάρκα – Φάνης Μπότσης: Μετακομίζουν σε νέο σπίτι στη Μεσσηνία

Η Δανάη Μπάρκα και ο Φάνης Μπότσης φαίνεται πως...

Ναταλία Λιονάκη: Πώς αντέδρασε όταν έμαθε για τα χρήματα που δικαιούται από το ΣΕΗ

Η πρώτη αντίδραση της Ναταλίας Λιονάκη για τα χρήματα...

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ξεσπάει – «Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα»

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ φαίνεται να περνάει δύσκολες στιγμές. Τι συνέβη στον γιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ;

Κατερίνα Καινούργιου – Παναγιώτης Κουτσουμπής: Ποιος θα είναι ο κουμπάρος στον γάμο τους

Η Κατερίνα Καινούργιου και ο Παναγιώτης Κουτσουμπής ζουν μια...

Ανέστης Ευαγγελόπουλος για Μενεγάκη: «Της έστειλα μήνυμα και μου απάντησε ένα κατεβατό»

Ο Ανέστης Ευαγγελόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι»...

Έπεσε περονόσπορος! Νέος χωρισμός στην ελληνική σόουμπιζ!

Τον Ιούλιο το ζευγάρι είχε απολαύσει ρομαντικές διακοπές στην Κίμωλο