Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026

Βρήκαμε τον Γιάννη Λάτσιο να βολτάρει στο κέντρο της Αθήνας

Ο Γιάννης Λάτσιος κομψά ντυμένος έκανε βόλτα στο κέντρο...

Η σόουμπιζ στη θεατρική αυλή της «Κυράς της Ρω»

Αποθέωση γνώρισε η «Κυρά της Ρω» στην πρεμιέρα της...

Τέλος η αυτοεξορία της Ελεν ΝτιΤζένερις

Η 68χρονη τηλεπαρουσιάστρια ξόδεψε 22.850.000 ευρώ για να αγοράσει έπαυλη στη γειτονιά των διασήμων, στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

Αποκαλύψεις στο «Να μ’αγαπάς»: Ο Άγγελος λέει στη Ζωή για τα συναισθήματά...

Πολλές και συγκλονιστικές οι εξελίξεις της σειράς «Να μ’αγαπάς».

Χρονοπούλου, Βιτάλη και Γλυκερία σε συναυλία με άρωμα από τον σπουδαίο Θεοδωράκη

Λαοθάλασσα στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς», στην Αλεξανδρούπολη, για τις Μαίρη Χρονοπούλου, Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία, με το κοινό, υπό τους ήχους των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, να τις αποθεώνει!

  • Από τον
    Γιάννη Αρμουτίδη

Η συναυλία «Νύχτα μαγικιά», έναν χρόνο μετά το «φευγιό» του τεράστιου Θεοδωράκη, τα είχε όλα και η «Espresso», που ήταν εκεί, κατέγραψε τα πάντα. Ζητωκραυγές, χειροκροτήματα, συγκίνηση και μια Μαίρη Χρονοπούλου που ανέβηκε πρώτη φορά στη σκηνή, με τη σπουδαία πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου να γνωρίζει την αποθέωση τόσο από τις δύο κορυφαίες ερμηνεύτριες όσο και από το κοινό!

Σύσσωμη η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ερμήνευσε τις αυθεντικές παρτιτούρες του μεγάλου συνθέτη, σε μια ανεπανάληπτη -για τα χρονικά- συναυλία, κάνοντας το στάδιο να μοιάζει με το Ηρώδειο! Παρούσα, και η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, παρότι ο γιος της Άγγελος Θεοδωράκης δεν εμφανίστηκε στη συναυλία όπου θα τραγουδούσε, λόγω σοβαρού προβλήματος από κορονοϊό, που τον οδήγησε στο νοσοκομείο.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια της ορχήστρας, μάλιστα, φανερά συγκινημένη, υποκλίθηκε στο τέλος της μεγάλης παράστασης μπροστά σε ένα κοινό που παραληρούσε από ενθουσιασμό.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η Μαίρη Χρονοπούλου, με μία αστραφτερή δημιουργία του οίκου Nikos -Takis, ειδικά σχεδιασμένη και ραμμένη sur mesure για την ίδια, σε χρώμα blue της νύχτας, γεμάτη παγιέτες και διαμάντια, στάθηκε όρθια στη σκηνή και αποθεώθηκε για τη συγκλονιστική ερμηνεία της στη «Φαίδρα» του Μίκη Θεοδωράκη.

Προκαλώντας συγκίνηση και ρίγος στο κοινό της παράστασης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, αφού η παράσταση μεταδιδόταν ζωντανά, μέσω live streaming από τους χορηγούς επικοινωνίας -Δέλτα τηλεόραση, e-evros και Μaximum radio 93,6 FM-, η τεράστια ηθοποιός όρθια και πάλι ευχαρίστησε συγκινημένη το κοινό που δεν σταμάτησε να τη χειροκροτά, αναγκάζοντας την πρωταγωνίστρια να ερμηνεύσει και δεύτερο τραγούδι -εκτός πρόβας-, τη «Μαργαρίτα Mαγιοπούλα». Και τα δύο τραγούδια βιντεοσκοπήθηκαν για έναν σπουδαίο σκοπό: Θα κυκλοφορήσουν σε DVD και τα έσοδά τους θα διατεθούν για την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού. Εκεί που η Μαίρη Χρονοπούλου, εν ζωή, χάρισε όλη της την περιουσία!

Η παράσταση τελείωσε με τη σύμπραξη των τριών σπουδαίων γυναικών επί σκηνής, με το κοινό να τις παρακολουθεί όρθιο στις κερκίδες και να τραγουδά μαζί τους. Αυτή ήταν και η πιο συγκινητική στιγμή της παράστασης.

Η τελευταία πράξη δόθηκε με την υπόκλιση όλων των συντελεστών, των ερμηνευτών και σύσσωμης της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», έχοντας στη μέση την καλλιτεχνική διευθύντρια και κόρη του παγκόσμιου συνθέτη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μεγάλη συναυλία, που το τεράστιο μήνυμα πολιτιστικής και καλλιτεχνικής της αξίας έφτασε σε κάθε άκρη της Ελλάδας, σχεδίασε, παρουσίασε και συντόνισε ο Γιάννης Αρμουτίδης, με τον διοργανωτή και πρόεδρο της ΕΠΟΦΕ να απευθύνει χαιρετισμό και τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Ζαμπούκη να δίνει το «παρών» μαζί με την πανέμορφη συνοδό του Βίκυ Μπουτζίκα.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κώστας Μακέδος: Καθηλωμένος εδώ και μήνες σε καρέκλα – Η μάχη με την παχυσαρκία

Μάχη με την παχυσαρκία δίνει ο Κώστας Μακέδος. Ο...

Λάκης Ραπτάκης: Έφυγε ξαφνικά ο επιχειρηματίας και πρώην σύντροφος της Βάνας Μπάρμπα

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Λάκης Ραπτάκης στα 79 του. Ο επιχειρηματίας υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στη Γλυφάδα

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Λιονάκη: «Μου είπε να πουλήσω το εξοχικό για να δώσει τα λεφτά στον παπά»

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Ναταλίας Λιονάκη που δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι η κόρη της είναι μοναχή.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Δεν κάνω σιδέρωμα είναι περιττό – Όταν τα βάλεις δεν θα τσαλακωθούν;»

Η γνωστή ηθοποιός είναι κατά του σιδερώματος και εξήγησε τον λόγο.