Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Πέτρος Λαγούτης: «Έχει τύχει να θέσω τα όρια μου στο κοινό»

O Πέτρος Λαγούτης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

Χρονοπούλου, Βιτάλη και Γλυκερία σε συναυλία με άρωμα από τον σπουδαίο Θεοδωράκη

Λαοθάλασσα στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς», στην Αλεξανδρούπολη, για τις Μαίρη Χρονοπούλου, Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία, με το κοινό, υπό τους ήχους των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, να τις αποθεώνει!

  • Από τον
    Γιάννη Αρμουτίδη

Η συναυλία «Νύχτα μαγικιά», έναν χρόνο μετά το «φευγιό» του τεράστιου Θεοδωράκη, τα είχε όλα και η «Espresso», που ήταν εκεί, κατέγραψε τα πάντα. Ζητωκραυγές, χειροκροτήματα, συγκίνηση και μια Μαίρη Χρονοπούλου που ανέβηκε πρώτη φορά στη σκηνή, με τη σπουδαία πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου να γνωρίζει την αποθέωση τόσο από τις δύο κορυφαίες ερμηνεύτριες όσο και από το κοινό!

DSC 9932

Σύσσωμη η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ερμήνευσε τις αυθεντικές παρτιτούρες του μεγάλου συνθέτη, σε μια ανεπανάληπτη -για τα χρονικά- συναυλία, κάνοντας το στάδιο να μοιάζει με το Ηρώδειο! Παρούσα, και η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, παρότι ο γιος της Άγγελος Θεοδωράκης δεν εμφανίστηκε στη συναυλία όπου θα τραγουδούσε, λόγω σοβαρού προβλήματος από κορονοϊό, που τον οδήγησε στο νοσοκομείο.

DSC 9892

Η καλλιτεχνική διευθύντρια της ορχήστρας, μάλιστα, φανερά συγκινημένη, υποκλίθηκε στο τέλος της μεγάλης παράστασης μπροστά σε ένα κοινό που παραληρούσε από ενθουσιασμό.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η Μαίρη Χρονοπούλου, με μία αστραφτερή δημιουργία του οίκου Nikos -Takis, ειδικά σχεδιασμένη και ραμμένη sur mesure για την ίδια, σε χρώμα blue της νύχτας, γεμάτη παγιέτες και διαμάντια, στάθηκε όρθια στη σκηνή και αποθεώθηκε για τη συγκλονιστική ερμηνεία της στη «Φαίδρα» του Μίκη Θεοδωράκη.

DSC 9956

Προκαλώντας συγκίνηση και ρίγος στο κοινό της παράστασης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, αφού η παράσταση μεταδιδόταν ζωντανά, μέσω live streaming από τους χορηγούς επικοινωνίας -Δέλτα τηλεόραση, e-evros και Μaximum radio 93,6 FM-, η τεράστια ηθοποιός όρθια και πάλι ευχαρίστησε συγκινημένη το κοινό που δεν σταμάτησε να τη χειροκροτά, αναγκάζοντας την πρωταγωνίστρια να ερμηνεύσει και δεύτερο τραγούδι -εκτός πρόβας-, τη «Μαργαρίτα Mαγιοπούλα». Και τα δύο τραγούδια βιντεοσκοπήθηκαν για έναν σπουδαίο σκοπό: Θα κυκλοφορήσουν σε DVD και τα έσοδά τους θα διατεθούν για την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού. Εκεί που η Μαίρη Χρονοπούλου, εν ζωή, χάρισε όλη της την περιουσία!

Η παράσταση τελείωσε με τη σύμπραξη των τριών σπουδαίων γυναικών επί σκηνής, με το κοινό να τις παρακολουθεί όρθιο στις κερκίδες και να τραγουδά μαζί τους. Αυτή ήταν και η πιο συγκινητική στιγμή της παράστασης.

IMG 4371

Η τελευταία πράξη δόθηκε με την υπόκλιση όλων των συντελεστών, των ερμηνευτών και σύσσωμης της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», έχοντας στη μέση την καλλιτεχνική διευθύντρια και κόρη του παγκόσμιου συνθέτη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μεγάλη συναυλία, που το τεράστιο μήνυμα πολιτιστικής και καλλιτεχνικής της αξίας έφτασε σε κάθε άκρη της Ελλάδας, σχεδίασε, παρουσίασε και συντόνισε ο Γιάννης Αρμουτίδης, με τον διοργανωτή και πρόεδρο της ΕΠΟΦΕ να απευθύνει χαιρετισμό και τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Ζαμπούκη να δίνει το «παρών» μαζί με την πανέμορφη συνοδό του Βίκυ Μπουτζίκα.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...