Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

O Δούκας του Μάρλμπορο με την σύζυγό του στην Κέρκυρα

Άρωμα βρετανικής αριστοκρατίας και ελληνικού jet set.

Μέλη της βρετανικής αριστοκρατίας κατέφθασαν πριν από μερικές ημέρες στην πανέμορφο Κέρκυρα με αφορμή τα 30ά γενέθλια του μελλοντικού (13oυ) δούκα του Μάρλμπορο της Βρετανίας Τζορτζ Τζον Γκόντολφιν Σπένσερ Τσόρτσιλ, τα οποία γιορτάστηκαν σε πολυτελή βίλα στο νησί των Φαιάκων, πασπαλισμένα με σκαφάτες αποδράσεις και αποκορύφωμα σούπερ πάρτι με λευκό dress code! Ο νεαρός αριστοκράτης βρέθηκε στη
Κέρκυρα μαζί με τη σύζυγό του, Καμίλα Θορπ, μαρκησία του Μπλάντφορντ, και φίλους τους, ανάμεσά τους και η λαίδη Τζεμάιμα Χέρμπερτ, επίσης αριστοκράτισσα πολλών γενεών, κόρη του 17ου κόμη του Πέμπροκ.

Ο εορτάζων, μάλιστα, αλλά και η δραστήρια στα social media λαίδη ενημέρωσαν για τα
του πάρτι τούς ακολούθους τους, ανεβάζοντας σχετικές φωτογραφίες στο Instagram, μην μπορώντας να κρύψουν και τον ενθουσιασμό τους για τη «λευκή νύχτα» εξαιτίας των λευκών ενδυμασιών των προσκεκλημένων! Οι δεσμοί όμως των μελών της βρετανικής αριστοκρατίας έχουν, εκτός από άρωμα… Β ́ Παγκοσμίου Πολέμου, και άρωμα Ελλάδας!

marlmesa

Ο πατέρας του νεαρού εορτάζοντος είναι ο γιος του 11ου δούκα του Μάρλμπορο και της πρώτης συζύγου του και ως μέλος της οικογένειας Σπένσερ, είναι μακρινός συγγενής του πρωθυπουργού του Β ́ Παγκοσμίου Πολέμου σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ, καθώς ο προ-
προπάππους του, ο 9ος δούκας του Μάρλμπορο, ήταν πρώτος εξάδελφός του.

Είναι ακόμη συγγενής και της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα, αφού το πατρικό της όνομα ήταν Νταϊάνα Σπένσερ. Η ιστορία της οικογένειάς του όμως μπλέκεται με τις
ιστορίες δύο εκ των πιο εμβληματικών οικογενειών της οικονομικής ελίτ της Ελλάδας. Μάλιστα, μέσα από μια σειρά συμπτώσεων και γάμων ο ιστός των σχέσεων «άγγιξε» ακόμη και τον δολοφονημένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κένεντι. Ο παππούς του Τζορτζ Τζον το 1961 παντρεύτηκε την Τίνα Λιβανού, έναν χρόνο αφότου βγήκε το διαζύγιό της από τον Ελληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Καρπός του έρωτα της Τίνας Λιβανού με τον Ωνάση ήταν τα παιδιά τους Αλέξανδρος και Χριστίνα, ενώ από τον γάμο της με τον 11ο δούκα του Μάρλμπορο δεν απέκτησε παιδιά. Ο Βρετανός αριστοκράτης είχε ήδη παιδιά από τον πρώτο του γάμο, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του Τζορτζ Τζον, ο Τζέιμς Σπένσερ-Τσόρτσιλ.

marlmesa2

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αν και η Χριστίνα και ο Τζέιμς δεν είχαν δεσμούς αίματος, από νομικής άποψης θεωρούνται ετεροθαλή αδέλφια, με την Τίνα Λιβανού να παίζει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου. Η Χριστίνα Ωνάση, από την πλευρά της, έγινε θετή κόρη της Τζάκι Κένεντι Ωνάση, όταν το 1968 ο πατέρας της παντρεύτηκε τη χήρα του Αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι.

Ο γάμος του Τζον Σπένσερ-Τσόρτσιλ με την Τίνα Λιβανού κράτησε 10 χρόνια και, μόλις βγήκε το διαζύγιό του, το 1971, την ίδια χρονιά η Τίνα Λιβανού παντρεύτηκε τον «ορκισμένο αντίπαλο» του Ωνάση, τον Ελληνα μεγιστάνα Σταύρο Νιάρχο. Παρέμειναν μαζί έως το θάνατο της Τίνας Λιβανού το 1974.

Για την Ιστορία, ο μελλοντικός δούκας, που άκουσε το «happy birthday» στην Κέρκυρα, είναι απόφοιτος του ονομαστού Harrow School, που ιδρύθηκε το 1572 και από τις τάξεις του έχουν περάσει εκατοντάδες διπλωμάτες και πολιτικοί, περιλαμβανομένου του Νεχρού, του πρώτου πρωθυπουργού της Ινδίας, ενώ όταν δεν ασχολείται με τις αγοροπωλησίες αεροσκαφών, το ρίχνει στο πόλο. Οχι στις πισίνες, αλλά σε αυτό με τα άλογα!

Η γνωριμία και ο λαμπερός γάμος

Ο Τζορτζ Τζον Γκόντολφιν Σπένσερ Τσόρτσιλ γνώρισε τη σύζυγό του, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, πριν από 10 χρόνια, κατά τη διάρκεια διακοπών του στο Isle of Wight, ένα νησί στο Στενό της Μάγχης, ενώ για το love story τους συνετέλεσε και το γεγονός ότι οι γονείς τους ήταν φίλοι πολλά χρόνια! Η πρόταση γάμου έγινε στο ξενοδοχείο «Soho House», στο Πέραν της Κωνσταντινούπολης, και το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Σεπτέμβριο 2018 στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, με το γαμήλιο πάρτι να δίνεται στους κήπους του παλατιού Μπλένιμ των 187 δωματίων. Η νύφη φορούσε νυφικό Dolce&Gabbana, το οποίο ήταν το πρώτο κατά παραγγελία νυφικό από τον σχεδιαστή που φορέθηκε ποτέ στη Βρετανία, και μία τιάρα κειμήλιο που ανήκει στην οικογένεια Μάρλμπορο από το 1895, που ήταν τίγκα στα διαμάντια και τα μαργαριτάρια!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...