Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και ο Χάρι βγήκαν από το παλάτι με τις συζύγους του για να χαιρετήσουν το πλήθος

Το μυστήριο με την καθυστέρηση της «γαλαζοαίματης» πτήσης

Μια εντολή του νέου βασιλιά ήταν αρκετή για να μπει ταφόπλακα πάνω από την τοξική ατμόσφαιρα που έχει προκαλέσει το Megxit.

Ο Κάρολος ουσιαστικά διέταξε τους δυο γιους του να «θάψουν» το τσεκούρι του πολέμου και να εμφανιστούν ενωμένοι δημόσια, με αφορμή τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, με τους Βρετανούς να μην μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους όταν οι «Φανταστικοί 4» ξεπρόβαλαν από το παλάτι.

Διαβάστε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Το στέμμα έπεσε – Τέλος εποχής

57044384 128557434961018 1854764114333148105 n

Διαβάστε επίσης: Συγκινεί το αντίο του πρίγκιπα Χάρι στη γιαγιά του: «Εσύ και ο παππούς ξανά ενωμένοι τώρα»

Αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο πίσω από την κοινή έξοδο από το παλάτι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτι, με το πριγκιπικό ζευγάρι Χάρι και Μέγκαν το Σάββατο, η «Daily Mail» αποκαλύπτει ότι όλα έγιναν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ο Κάρολος τηλεφώνησε στον Γουίλιαμ μία ώρα πριν βγει με τη σύζυγό του για να διαβάσει τα μηνύματα που άφησε ο κόσμος στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ μαζί με αμέτρητες ανθοδέσμες μπροστά από το παλάτι. «Ενωθείτε» ήταν η εντολή που έδωσε ο βασιλιάς, και ο διάδοχός του Γουίλιαμ έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Χάρι, ζητώντας του να βρεθεί στο πλευρό του μαζί με τη Μέγκαν.

Διαβάστε επίσης: Φανερά συγκινημένος ο Κάρολος έφυγε από το Μπαλμόραλ – Σε λίγες ώρες το διάγγελμά του

SPL5463161 052

Ο κόσμος που είχε μαζευτεί μπροστά από το παλάτι ενθουσιάστηκε όταν είδε ξανά ενωμένη την αγαπημένη του τετράδα, την οποία ο βρετανικός Τύπος αποκαλεί «Οι φανταστικοί τέσσερις». Οταν τα δυο πριγκιπικά ζευγάρια τούς πλησίασαν, κατά δεκάδες οι πολίτες έσπευσαν να τους δώσουν το χέρι ή να πιάσουν μια σύντομη συζήτηση μαζί τους. Κάποια στιγμή η Κέιτ είδε ένα παιδάκι να κλαίει για τον θάνατο της Ελισάβετ, οπότε γονάτισε δίπλα του και, αφού το έκανε να σταματήσει το κλάμα, του είπε πως ο μικρός της γιος, Λούις, της είπε ότι «τουλάχιστον τώρα η γιαγιά είναι με τον παππού».

Διαβάστε επίσης: Το αντίο της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς στη βασίλισσα Ελισάβετ

Ο δε Γουίλιαμ δεσμεύτηκε να δώσει στον γιο του, Τζορτζ, ένα αρκουδάκι Πάντινγκτον, που του έδωσε ο κόσμος. Τη Μέγκαν άλλοι την αντιμετώπισαν με βλοσυρό βλέμμα και άλλοι με θερμούς εναγκαλισμούς και χειραψίες, την ώρα που ο Χάρι εκμυστηρευόταν στο κοινό ότι το παλάτι είναι «μοναχικό μέρος» χωρίς την Ελισάβετ.

SPL5463161 040

Με την εντολή στα δυο παιδιά του ο Κάρολος κατάφερε να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας της βασιλικής οικογένειας. Παράλληλα, «έθαψε» οποιαδήποτε πρόθεση είχαν ο Χάρι και η Μέγκαν να προχωρήσουν στο μέλλον σε σοκαριστικές ή «γαργαλιστικές» αποκαλύψεις για τη βασιλική οικογένεια, προκαλώντας σάλο, όπως έχουν κάνει αρκετές φορές μέχρι τώρα.

Διαβάστε επίσης: Η Μαρί Σαντάλ ευχαρίστησε τη βασίλισσα Ελισάβετ για την αγάπη που έδειξε στα πεθερικά της

Αν το πράξουν ξανά, στη βρετανική -και όχι μόνο- κοινή γνώμη θα περάσουν ως «οι κακοί» της υπόθεσης, καθώς θα φανεί ότι φέρονται μικρόψυχα μπροστά στη γενναιοδωρία του βασιλιά, που ουσιαστικά έφτασε στο σημείο να επιβάλει την παρουσία τους σε μια τόσο σημαντική δημόσια εμφάνιση στο πλευρό της οικογένειας του διαδόχου του θρόνου. Κατά μία έννοια, μπορεί να πει κανείς ότι ο Κάρολος κατάφερε να «θάψει» το Megxit και τις συνέπειές του στη βρετανική μοναρχία, εκτός και αν ο Χάρι με τη Μέγκαν αποφασίσουν να βάλουν «βόμβα» στη δημόσια εικόνα τους.

Το μυστήριο με την καθυστέρηση της «γαλαζοαίματης» πτήσης

Φ8 11

Ο μεγαλύτερος φόβος του παλατιού για την τύχη της βρετανικής μοναρχίας πιθανώς κρύβεται πίσω από τη μυστηριώδη καθυστέρηση της ιδιωτικής πτήσης που δεν επέτρεψε στα περισσότερα από τα παιδιά και τα εγγόνια της Ελισάβετ να την προλάβουν ζωντανή στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκοτίας. Ο νέος βασιλιάς Κάρολος και η αδερφή του, πριγκίπισσα Αννα, ήταν οι μοναδικοί από τους στενούς συγγενείς της Ελισάβετ που ήταν μαζί της όταν ξεψύχησε, καθώς βρίσκονταν ήδη στη Σκοτία και ταξίδεψαν με ελικόπτερα.

Αντίθετα, οι γιοι της Εντουαρντ και Αντριου, όπως και οι εγγονοί της Γουίλιαμ και Χάρι θα κατέφθαναν στη Σκοτία από το Λονδίνο με ιδιωτικό αεροπλάνο. Το τζετ, σύμφωνα με τη «Sun», ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί στις 13.30, όμως, για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί επισήμως, καθυστέρησε πάνω από μία ώρα. Απογειώθηκε στις 14.39 χωρίς τον Χάρι και, όταν έφτασε στη Σκοτία, η βασίλισσα είχε πεθάνει.

Η βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο Γουίλιαμ, ο Αντριου και ο Εντουαρντ με τη σύζυγό του Σοφία είχαν επιβιβαστεί εγκαίρως στο αεροπλάνο, προσθέτοντας ότι τελικά ο Χάρι ταξίδεψε μόνος του. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δημιουργήθηκε μεγάλο θέμα για την πιθανή επιβίβαση του Χάρι με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο. Αναφέρει πως το παλάτι φοβόταν ότι, αν ο Χάρι ανέβαινε στο αεροπλάνο και αυτό έπεφτε, θα σκοτώνονταν και οι δυο γιοι του βασιλιά, οπότε θα ξεσπούσε θεσμική κρίση. Μέχρι να ληφθεί η οριστική απόφαση φαίνεται ότι πέρασε μία ώρα.

Ο βράχος του βασιλιά!

SPL5463538 030

Έτοιμος να ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι από τη Σκοτία στην Αγγλία, για τη στέψη του Καρόλου Γ’, είναι ο «Βράχος του Πεπρωμένου», πάνω στον οποίο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μπαίνουν τα θεμέλια της βρετανικής μοναρχίας.

Διαβάστε επίσης: Πρίγκιπας Κάρολος: «Ο θάνατος της αγαπημένης μου μητέρας είναι μια στιγμή μέγιστης θλίψης για εμένα»

Ο ιστορικός βράχος 152 κιλών, που βρίσκεται στο παλάτι του Εδιμβούργου, ήταν επί αιώνες και μέχρι το 1296 το σύμβολο της μοναρχίας της Σκοτίας, καθώς πάνω του στεκόταν ο νέος βασιλιάς για να του φορέσουν την κορόνα. Το 1296 μεταφέρθηκε στο Λονδίνο, όταν ο βασιλιάς Εντουαρντ ένωσε το βασίλειο της Σκοτίας με το βασίλειο της Αγγλίας. Από τότε ο «Βράχος του Πεπρωμένου» έγινε το σύμβολο και της βρετανικής μοναρχίας. Πάνω στον βράχο τοποθετούν τον θρόνο στον οποίο κάθεται ο βασιλιάς για να του φορέσουν το στέμμα, όπως για τελευταία φορά έγινε το 1953 στη στέψη της Ελισάβετ. Στα μέσα του περασμένου αιώνα, ο βράχος επιστράφηκε στη Σκοτία και, όταν το απαιτούν οι συνθήκες, ταξιδεύει στο Λονδίνο για τη στέψη του νέου βασιλιά.

Αυτό θα συμβεί και στην περίπτωση του Καρόλου, ο οποίος αμέσως μετά την επίσημη ανακήρυξή του σε βασιλιά ανακοίνωσε ότι δίνει στον Γουίλιαμ τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας. Τον τίτλο κατείχε ο Κάρολος όσο ζούσε η Ελισάβετ και αποδίδεται στον διάδοχο του θρόνου. Λίγο πριν απευθυνθεί στον λαό του, οι στενοί του συνεργάτες είδαν από κοντά την οργή του βασιλιά, που εκδηλώθηκε με έντονες χειρονομίες όταν καθυστέρησαν να καθαρίσουν από χαρτιά το γραφείο για το τηλεοπτικό του μήνυμα. Ο δε εκπρόσωπος του βασιλιά, απαντώντας σε ερώτηση, διευκρίνισε ότι πρακτικά η Καμίλα θα αποκαλείται «η αυτού μεγαλειότης βασίλισσα», ως σύζυγος του βασιλιά.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...