Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Στα χέρια δυο ληστών ο «θησαυρός» αστρολόγου

Τη χτύπησαν και άρπαξαν από το σπίτι της 100.000€ και κοσμήματα αξίας 1.000.000€

Έβλεπε τα άστρα για τους πελάτες της αλλά τον δικό της… ανάδρομο Ερμή δεν τον διέκρινε η αστρολόγος Βάσω Νικολαΐδου, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο ληστές μέσα στη μονοκατοικία της επί της οδού Μπότσαρη στη Γλυφάδα! Οι δράστες, αφού τη χτύπησαν και την έδεσαν χειροπόδαρα, απειλώντας ότι θα τη σκοτώσουν, ζητούσαν επίμονα να τους αποκαλύψει πού έκρυβε χρήματα και αντικείμενα αξίας, καταφέρνοντας τελικά να αρπάξουν ένα υπέρογκο ποσό και πανάκριβα χρυσαφικά.

Ήταν περίπου 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν οι δύο κακοποιοί, που δεν κρατούσαν όπλα, εισέβαλαν στο εσωτερικό της μονοκατοικίας της, όπου η 55χρονη ένοικος βρισκόταν μόνη, ενώ εικάζεται ότι ένας τρίτος συνεργός τους έμεινε απέξω σε ρόλο τσιλιαδόρου. Οπως όλα δείχνουν, πρέπει να γνώριζαν ότι η αστρολόγος φύλαγε μετρητά και τιμαλφή μεγάλης αξίας.

Οι δύο από τους δράστες ακινητοποίησαν τη Βάσω Νικολαΐδου απειλώντας ότι θα τη σκοτώσουν. Οπως κατέθεσε η ίδια η αστρολόγος, ο ένας τής κατάφερε χτυπήματα, ενώ ο συνεργός του ερευνούσε τον χώρο και εντόπισε το χρηματοκιβώτιο, το οποίο τελικά «σήκωσαν» ολόκληρο επειδή δεν μπορούσαν να το ανοίξουν, ενώ άρπαξαν και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, καθώς και κοσμήματα. Ίσως, μάλιστα, είχαν ξαναπάει στο σπίτι της με κάποια ιδιότητα, γιατί φάνηκε ότι γνώριζαν τους χώρους.

«Μπούκαρε ένας άντρας μέσα στο σπίτι μου και ενώ αρχικά με ακινητοποίησε στο πάτωμα σε μια κουβέρτα, μετά με ανάγκασε να καθίσω σε μια καρέκλα και με έδεσε χειροπόδαρα. Μου φώναζε συνέχεια: “Πού είναι το χρηματοκιβώτιο; Πού είναι τα λεφτά;” Δεν του έλεγα τίποτα. Αρχισε να ψάχνει μόνος του και, αφού είδε ότι δεν μπορεί να βρει τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου, το σήκωσε ολόκληρο. Μου πήρε 100.000 ευρώ και όλα τα κοσμήματά μου. Αν και δεν έβγαλε όπλο για να με απειλήσει, είμαι ακόμα πολύ σοκαρισμένη» ανέφερε σε δηλώσεις της η αστρολόγος. Οταν οι δύο εισβολείς διέφυγαν με τη λεία τους, η Βάσω Νικολαΐδου ειδοποίησε την Αστυνομία και αποκάλυψε ότι μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν πολλά χρήματα, με το ποσό να φτάνει τα 100.000 ευρώ, καθώς επίσης και κοσμήματα που η αξία τους υπολογίζεται στο 1.000.000 ευρώ! Ενας μάστορας που κάνει επισκευές στο σπίτι της 55χρονης στη Γλυφάδα περιέγραψε την κατάσταση που αντίκρισε, όταν μπήκε μέσα.

«Έπαιρνε τηλέφωνο τον γιο μου, εφτά κλήσεις είχε στο κινητό του το πρωί που σηκώθηκε, γιατί το είχε κλειστό. Τώρα, εδώ που είμαι στο υπόγειο, είναι όλες οι ντουλάπες ανοιχτές. Βγαλμένα πράγματα… Κάτω, στης μητέρας της το σπίτι, τα πράγματα είναι άθικτα. Δεν ανακάτεψαν τίποτα. Ανοιξαν όλες τις ντουλάπες με αποθηκευτικό χώρο κι έχει πολλά πράγματα. Το χρηματοκιβώτιο δεν ξέρω πού είναι… Το σπίτι έχει πολλές κάμερες. Τώρα τελευταία, όπως μου είπε και ο γιος μου, κάποιοι έρχονταν, Αλβανοί, Ρουμάνοι. Με έπαιρνε κάθε βράδυ τηλέφωνο και μου έλεγε “μπήκαν στο γκαράζ” και άλλα διάφορα».

Τις έρευνες για τους δράστες της ληστείας έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι άνδρες της οποίας πήραν κατάθεση από τη Βάσω Νικολαΐδου.
Να σημειωθεί ότι, αν και το περιστατικό καταγγέλθηκε άμεσα από το θύμα και υπήρξε σχετική διαρροή, το πρωί της Δευτέρας η νέα εκπρόσωπος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αστυνόμος Κωνσταντία Δημογλίδου δεν ενημέρωνε τους διαπιστευμένους συντάκτες, με πρόσχημα ότι «δεν έχω ενημέρωση από την Ασφάλεια».

Η νέα εκπρόσωπος δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση συνεργασίας, παρόλο που πέρασαν μόλις 20 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της. Ίσως, κατ’ εντολή της ηγεσίας, περιορίζεται σε μια καθαρά τυπική ανάγνωση αδιάφορων αστυνομικών ανακοινώσεων, μια τακτική που είναι πλέον παγιωμένη με την απόκρυψη των στοιχείων της αστυνομικής επικαιρότητας και την ανάδειξη αποκλειστικά των ελάχιστων εξιχνιάσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...