Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Σκόρπισαν την τέφρα της αξέχαστης Μάρθας Καραγιάννη στο Κερατσίνι

Η στάχτη της Μάρθας στη θάλασσα

Σε ένα από τα βραχάκια της θάλασσας του Κερατσινίου, εκεί όπου γεννήθηκε η Μάρθα Καραγιάννη, ρίχτηκε η τέφρα της σπουδαίας ηθοποιού, ολοκληρώνοντας έτσι την τελευταία της επιθυμία.

martha karagianni

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα στην «Espresso» ο επιστήθιος φίλος της αείμνηστης ηθοποιού, ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, 24 ώρες μετά το ανατριχιαστικό γεγονός.

martha karagianni100

«Ηταν από τα πιο δύσκολα, τα πιο στενάχωρα, τα πιο ανατριχιαστικά περιστατικά της ζωής μου. Μέσα σε ένα βάζο να κρατάω την πιο καλή μου φίλη. Εναν άνθρωπο που λάτρεψα σαν την ίδια μου την οικογένεια. Η Μάρθα και η Ντόρα ήταν και είναι οικογένειά μου» είναι τα πρώτα λόγια του ψυχιάτρου, ο οποίος με πολλή δυσκολία προσπαθεί να κρατήσει τους λυγμούς που ακούγονται από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Άλλωστε, ο Δημήτρης Σούρας ήταν και το τελευταίο πρόσωπο με το οποίο μίλησε η Μάρθα, όταν κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος η μεγάλη ηθοποιός άφησε για πάντα το μάταιο τούτο κόσμο, κάνοντας τον φίλο της να μην μπορεί να το πιστέψει.

f2 IMG 3524

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου, μεσάνυχτα Κυριακής, όταν η Ντόρα Δούμα, ο πιο στενός άνθρωπος της Μάρθας Καραγιάννη, διαπίστωσε πως η αγαπημένη της φίλη δεν είναι καλά. Αμέσως τηλεφωνεί στον ψυχίατρο και φίλο της Δημήτρη Σούρα, ο οποίος ζητάει από τη Μάρθα να του ψελλίσει τη λέξη «καλημέρα».




Η Μάρθα μόλις που πρόλαβε να πει «κα» και αμέσως η φωνή της Ντόρας ότι η Μάρθα πεθαίνει ανατριχιάζει τον ψυχίατρο, ο οποίος έπειτα από λίγα λεπτά της ώρας βρίσκεται στο σπίτι των δύο γυναικών.

martha karagianni94 Η διαπίστωση είναι ότι η Μάρθα Καραγιάννη, η σταρ των μιούζικαλ και ένα από τα πιο λαμπερά πρόσωπα του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, είναι νεκρή. Το πρωί της Κυριακής η είδηση θανάτου της ηθοποιού συγκλονίζει όλο το πανελλήνιο. Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι «έφυγε» τόσο γρήγορα, τόσο απρόσμενα, τόσο μοναχικά.




Αμέσως μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία, που έγινε στο παρεκκλήσι του Α’ Νεκροταφείου, έγινε γνωστή και η επιθυμία που είχε αφήσει γραπτώς, να αποτεφρωθεί. Ετσι κι έγινε. Η τέφρα της μπήκε σε ένα μικρό βάζο, το οποίο είχε μέχρι και χθες στα χέρια του ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

marthafoto147

«Μαζί με την Ντόρα πήγαμε σε ένα βραχάκι στην περιοχή του Κερατσινίου και σκορπίσαμε την τέφρα της. Παραπέρα, το πατρικό της Μαρθούλας. Η ίδια είχε επιθυμία να ριχτεί στην περιοχή όπου γεννήθηκε η στάχτη της. Όλα έγιναν όπως εκείνη επιθυμούσε και μας είχε αφήσει παρακαταθήκη να κάνουμε. Φοβερή θλίψη. Σε εκείνο το βραχάκι είπα “Μάρθα, τέλειωσε”».

μαρθα καραγιαννη

«Γιατί κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί πως μέσα σε ένα βαζάκι χωράνε η ψυχή, το σώμα και οι αναμνήσεις ενός δικού σου ανθρώπου. Για αρκετή ώρα με την Ντόρα καθίσαμε εκεί, στο βραχάκι, και αγναντεύαμε το πέλαγος.

martha karagianniΠαραπίσω, στο αυτοκίνητο, ακουγόταν το αγαπημένο της τραγούδι “Η Δραπετσώνα”, με τον Μπιθικώτση» λέει ο γιατρός και φίλος της. Τον ρωτάμε αν υπάρχει φωτογραφικό υλικό -όπως είχε γίνει και με την τέφρα της Μαρίας Κάλλας, που είχε σκορπιστεί στο Αιγαίο- για τον ιστορικό του μέλλοντος. Ο γιατρός λακωνικά μάς επισημαίνει: «Εγιναν έτσι όπως ήθελε η Μάρθα και όπως πρέπει να τη θυμάται και ο κόσμος. Αντίο, Μαρθούλα».

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...