Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Ο Διονύσης Ζάχος από τα καμπαρέ στις… Κάννες!

Ο μίμος ως «Ρόζα, η Σμυρνιά» ετοιμάζεται να... σαλπάρει για μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ

Ο Διονύσης Ζάχος γίνεται η «Ρόζα, η Σμυρνιά» σε διεθνή κινηματογραφική παραγωγή, που αναμένεται να ταξιδέψει σε μεγάλα φεστιβάλ, φτάνοντας μέχρι και τις Κάννες.

Από τον ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Ο λόγος για τη «Θυσία» του Μπάμπη Τσόκα, ο οποίος διαπρέπει ως σκηνοθέτης στην Ευρώπη και ειδικά στη Σουηδία, όπου και μαθήτευσε στο πλευρό του βραβευμένου με Οσκαρ Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Πρόκειται για μια κινηματογραφική ιστορία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, όπως περιγράφονται στο βιβλίο του Πρεβεζάνου συγγραφέα Απόστολου Τάσση «Το ρολόι μέσα στο σύννεφο». Ο Ζάχος επελέγη από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, με τον οποίο γνωρίστηκαν τυχαία στην Πρέβεζα, όπου ταξίδεψε πρόσφατα ο ταλαντούχος μίμος και ηθοποιός για κάποιες προγραμματισμένες παραστάσεις του σατιρικού show του «Γελάμε δυνατά». Ο χαρακτήρας που του πρότεινε να υποδυθεί είναι μιας γυναίκας που συνδέεται ιστορικά με τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, τον οποίο ενσαρκώνει στη «Θυσία» ο ηθοποιός Νίκος Λαϊνόπουλος, γνωστός και από τις «Άγριες Μέλισσες».

Φ2 Νίκος Λαϊνόπουλος και Διονύσης Ζάχος Ρόζα και Καρυωτάκης

Η Ρόζα ή Ροζίνα, όπως την αποκαλούσαν, ήταν μια τραγουδίστρια και χορεύτρια από την Ιταλία, που βρέθηκε στη Σμύρνη την εποχή που η πόλη της Μικράς Ασίας γνώριζε τη μεγάλη της άνθηση και μεσουράνησε στα καμπαρέ. Η ίδια με τον διωγμό του ‘22 κατέληξε ως πρόσφυγας στην Πρέβεζα.

Εκεί, μη έχοντας κάτι άλλο να κάνει, έγινε εταίρα και άνοιξε το δικό της «σπίτι», όπου σύχναζε όλη η αφρόκρεμα της τοπικής κοινωνίας. Ακριβώς δίπλα νοίκιασε ένα δωμάτιο ο Κώστας Καρυωτάκης, μένοντας για 33 ημέρες προτού φύγει τελικά από την Πρέβεζα για να πάει στο Βαθύ, όπου και αυτοκτόνησε. Με τη Ρόζα απέκτησαν αμέσως φιλικές σχέσεις και μάλιστα οι σκηνές ανάμεσα στον Διονύση Ζάχο και τον Νίκο Λαϊνόπουλο γυρίστηκαν, μεταξύ άλλων, και στο πραγματικό δωμάτιο όπου έζησε ο Ελληνας ποιητής τις τελευταίες μέρες της ζωής του. Εκεί όπου έγραψε και τις ερωτικές επιστολές του προς την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη.

Τα γυρίσματα της «Θυσίας» άρχισαν πριν από περίπου έναν χρόνο και αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα. Επειτα θα ξεκινήσει η διαδικασία του μοντάζ, που θα γίνει στη Σουηδία. Τις προηγούμενες ημέρες γυρίστηκαν, μάλιστα, και οι τελευταίες σκηνές με τον Ζάχο ως «Ροζίνα» στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας και, συγκεκριμένα, στο Σαϊτάν Παζάρ.

Φ3 Ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας δεξιά στη φωτο με τους ηθοποιούς Χρήστο Ζερίτη Νίκο Λαινόπουλο και Διονύση Ζάχο

«Είναι η δεύτερη κινηματογραφική εμπειρία μου, πολλά χρόνια μετά το φιλμ “Γύρω γύρω όλοι” του Γιάννη Δράκου, με τη διαφορά ότι εδώ μιλάμε για διεθνή παραγωγή και άλλο επίπεδο επαγγελματισμού. Ηταν μεγάλη χαρά και τιμή που συνεργάστηκα με τον Μπάμπη Τσόκα, ο οποίος μου επέτρεψε να είμαι ευέλικτος στον ρόλο μου, χωρίς να με περιορίζει. Ευχαριστώ βέβαια και τον συγγραφέα Απόστολο Τάσση γιατί από το βιβλίο του ξεκίνησαν όλα» δήλωσε στην «Espresso» ο Διονύσης Ζάχος.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι έκανα γυρίσματα στο δωμάτιο όπου έζησε ο Καρυωτάκης επί 33 ημέρες, είχε μια ενέργεια πολύ έντονη αυτό. Γνώρισα μάλιστα και την κόρη της γυναίκας που νοίκιαζε το δωμάτιο στον Καρυωτάκη, η οποία μου αφηγήθηκε πολλές ιστορίες» συμπλήρωσε.

Φ4 Κλικ αλά Φελίνι από την σκηνή της κηδείας του Καρυωτάκη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....