Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

Προσωρινό λουκέτο στο ελληνικό στέκι των stars του Λονδίνου

Ε(κ)lysée, το ελληνικό resto των celebrities στο Λονδίνο

Ρολά αναγκάστηκε να κατεβάσει το διασημότερο ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου, που αποτέλεσε στέκι σταρ και γαλαζοαίματων επί δεκαετίες, έπειτα από καταγγελία για βιασμό γυναίκας στην οποία χορηγήθηκαν ναρκωτικά.

Παράλληλα έγιναν συλλήψεις δύο ανδρών, ενώ μυστήριο καλύπτει τον λόγο για τον οποίο τιμωρήθηκαν δύο μέλη της οικογένειας των ομογενών ιδιοκτητών του Elysée Greek.

Την αποκάλυψη κάνει η «Daily Mail», επικαλούμενη έγγραφα της μυστικής συνεδρίασης της επιτροπής παροχής αδειών λειτουργίας του Λονδίνου, την περασμένη Τρίτη. Η επιτροπή, που συνεδρίασε έπειτα από αίτημα της μητροπολιτικής αστυνομίας (Met) του Λονδίνου, αποφάσισε να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του Elysée Greek για έξι εβδομάδες. Παρόλο που η αστυνομία αιτήθηκε μόνιμο κλείσιμο του ελληνικού εστιατορίου που λάτρευε ο ελληνικής καταγωγής πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, η επιτροπή αποφάσισε να δώσει «μια δεύτερη ευκαιρία» στο Elysée Greek.

Στα έγγραφα που κατέθεσε στην επιτροπή η μητροπολιτική αστυνομία ανέφερε ότι «η αστυνομία έχει λόγο να πιστεύει ότι το κατάστημα (Elysée Greek) συνδέθηκε με ένα σοβαρό έγκλημα το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022, ένα συμβάν που έλαβε χώρα στο εσωτερικό του καταστήματος». Πρόσθεσε ότι το συμβάν αφορούσε «θαμώνες του καταστήματος», τη «χρήση ναρκωτικών» και καταγγελία «για σεξουαλική επίθεση». Η βρετανική εφημερίδα εξηγεί ότι το έγγραφο αναφέρεται στην καταγγελία ότι στις 10 Σεπτεμβρίου μια γυναίκα ναρκώθηκε και βιάστηκε εντός του Elysée Greek.

φ1 2022 10 11T113020

Στο τέλος της συνεδρίασης ο επικεφαλής της επιτροπής Τζιο Σπινέλα είπε ότι σε δύο μέλη της οικογένειας Καραγιώργη, που έχει στην ιδιοκτησία της το εστιατόριο, επιβλήθηκε «μόνιμη απαγόρευση εισόδου στο εστιατόριο».

Ωστόσο, ο Σπινέλα δεν αποκάλυψε για ποιο λόγο τούς επιβλήθηκε η απαγόρευση εισόδου, δημιουργώντας μυστήριο για το αν και με ποιον τρόπο αυτά τα δύο μέλη της οικογένειας Καραγιώργη εμπλέκονταν στο περιστατικό του βιασμού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας ανακοίνωνε ότι «δύο άνδρες, και οι δύο τριαντάρηδες, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για βιασμό», αναφορικά με το περιστατικό της 10ης Σεπτεμβρίου στο Elysée Greek. Πρόσθεσε ότι οι άνδρες πλήρωσαν εγγύηση και βγήκαν από το κρατητήριο, ενώ εκκρεμούν περαιτέρω έρευνες σε βάρος τους.

Μέχρι το πρόσφατο κλείσιμό του το Elysée Greek, που θεωρείται το πρώτο ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου, αποτελούσε στέκι της βρετανικής ελίτ και ήταν φημισμένο για το «παραδοσιακό» σπάσιμο πιάτων πάνω στο κέφι. Εκτός από τον Φίλιππο, που ήταν τακτικός θαμώνας του, πελάτες ήταν οι θρυλικοί Beatles, αλλά και ο ελληνοκυπριακής καταγωγής ποπ σταρ Τζορτζ Μάικλ. Στο Elysée έτρωγε επίσης το φόβητρο των ρινγκ Μοχάμεντ Αλι, αλλά και το φόβητρο της βρετανικής πολιτικής Μάργκαρετ Θάτσερ.

Το Elysée Greek μετατράπηκε σε πόλο έλξης Βρετανών και Ελλήνων γαλαζοαίματων και εφοπλιστών από το 1962, όταν τα αδέρφια με καταγωγή από την Κύπρο, Γιώργος, Μιχάλης και Οδυσσέας Καραγιώργης, το αγόρασαν από τον θείο τους Γιώργο Βαρνάβα. Επειτα από 48 χρόνια, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του εστιατορίου, η διαχείρισή του πέρασε στα ανίψια τους, Γκιγκς, Αλεξ, Κέρι Καραγιώργη και Κυριάκο Παττίχη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...