Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Δεκάδες καλλιτέχνες «έχασαν» τα μαλλιά τους περνώντας ένα σπουδαίο μήνυμα

Το πρωτότυπο πρότζεκτ για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον παιδικό καρκίνο και τη μεταμόσχευση μυελού των οστών 

«Ελπί-ΖΩ να γίνεις και εσύ δότης μυελού των οστών». Με αυτό το σύνθημα 100 και πλέον γνωστοί καλλιτέχνες «μεταμορφώθηκαν» σε ισάριθμα σύγχρονα αναγεννησιακά πορτρέτα χωρίς μαλλιά, έχοντας κοινό στόχο να εξαλείψουν το στερεότυπο ότι η συγκεκριμένη εικόνα είναι συνώνυμη του καρκίνου.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Οι φωτογραφίες τους συμπεριλαμβάνονται σε ένα λεύκωμα, που αποτελεί το καινούργιο project της ομάδας του free press περιοδικού «kοita» και θα κυκλοφορήσει στις 12 Δεκεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον παιδικό καρκίνο και την ενημέρωσή του σχετικά με την πολύ απλή διαδικασία μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Ζ3 1

Ανάμεσα στους 100 δημοφιλείς καλλιτέχνες, ηθοποιούς και τραγουδιστές που πόζαραν στον φακό του βραβευμένου φωτογράφου Πάνου Ζουλάκη, δίνοντας έτσι σάρκα και οστά σε μια εμπνευσμένη ιδέα της εκδότριας του «kοita» Μαριάμ Νίκου, είναι ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η σύντροφός του Κατερίνα Γερονικολού, ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μαριάννα Τουμασάτου, ο Νίκος Βουρλιώτης, η Ευρυδίκη, ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Παναγιώτα Βλαντή, ο Γιάννης Σπαλιάρας, ο Toni Sfinos, η Υρώ Λούπη, ο Φίλιππος Σοφιανός και πολλοί άλλοι. Αλλωστε, το μεγαλόπνοο φωτογραφικό project χρειάστηκε πολύ καιρό μέχρι να υλοποιηθεί. Ερχισε περίπου πριν από έναν χρόνο, για να ολοκληρωθεί μόλις τον προηγούμενο μήνα. Ρόλο make-up director ανέλαβε με επιτυχία η ταλαντούχα Μαργαρίτα Μονέδα, με τους Αλγα Σαρσαρίδη, Σοφία Γκέκα και Nikole K να συμμετέχουν ενεργά στο κομμάτι του μακιγιάζ, ενώ μέρος των κοστουμιών που χρησιμοποιήθηκαν στα shootings δόθηκε από τον οίκο Τρανούλη, την Ελένη Δεφίγγου και τον Πάνο Θάνο.

Ζ2 3

Η ομάδα του εγχειρήματος προχώρησε στην υλοποίησή του καθώς ένιωσε επιτακτική την ανάγκη να αναλάβει εναλλακτική δράση σχετικά με τον καρκίνο και δη τον παιδικό, που συνεχίζει να αποτελεί μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών σήμερα θεωρείται η ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία για πληθώρα ασθενών παιδικής ηλικίας. Ο εθελοντής δότης θα κάνει ένα δώρο ζωής σε ένα παιδί που πάσχει από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα, προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από τον χρόνο του. «Ο βασικός μας στόχος μέσα από αυτή την καμπάνια είναι να εξαλείψουμε την άγνοια και τον φόβο σχετικά με τις διαδικασίες μεταμόσχευσης, ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί σωστά και να δραστηριοποιηθεί. Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει κανείς δότης είναι να δώσει λίγο σάλιο και όταν βρεθεί συμβατός θα μπορέσει να χαρίσει ζωή σε ένα παιδί με μια απλή διαδικασία που μοιάζει με την αιμοδοσία! Θέλουμε να διαδώσουμε αυτό το μήνυμα και να χαρίσουμε στα παιδιά ζωή και όνειρα!» δηλώνει η Μαριάμ Νίκου.

Ζ1 4

«Με σύνθημα “Ελπί-ΖΩ να γίνεις και εσύ δότης” οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες δίνουν δυναμικά το “παρών” στην προσπάθεια του “koita” και φωτογραφίζονται χωρίς μαλλιά για να εξαλείψουν την στερεοτυπική πεποίθηση ότι η εικόνα αυτή είναι συνώνυμη της αρρώστιας. Η εικόνα μας χωρίς μαλλιά είναι η εικόνα ενός συνανθρώπου που αντιμετωπίζει με δύναμη και αξιοπρέπεια μια παροδική δύσκολη στιγμή στη ζωή του. Είμαστε όλοι δίπλα του για να τον κάνουμε να νιώσει μέλος της παρέας μας. Ελπίζουμε να βρεθείτε κοινωνοί στην προσπάθειά μας και μαζί να αγκαλιάσουμε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη» καταλήγει η εκδότρια, στέλνοντας ένα δυνατό και συνάμα τρυφερό μήνυμα. Σύμμαχος της ομάδας του «koita» στην κίνηση αυτή είναι ο σύλλογος γονέων με παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, το karkinaki.gr, ενώ στην αξιέπαινη προσπάθεια συμπράττει και η «Espresso» ως χορηγός επικοινωνίας.

φ1 010 TSIMITSELHS φ2 101 SAKELLARIOY φ3 014 EVRIDIKH φ4 011 STANKOGLOY φ5 018 BOYRLIOTHS φ6 012 GERONIKOLOY φ7 013 SPALIARAS φ8 009 TSAROYXAS

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....