Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Σε δημοπρασία τα δύο ολυμπιακά μετάλλια και τρεις δάδες του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Χρυσό από τον... ουρανό!

Σάρκα και οστά δίνει στην τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, του ολυμπιονίκη που έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο, η οικογένειά του, ανακοινώνοντας την έναρξη των δημοπρασιών των δύο ολυμπιακών μεταλλίων και των τριών δαδών.

Οι δημοπρασίες θα ολοκληρωθούν στις 12 Δεκεμβρίου, με την οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη να ανακοινώνει ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν μέσω της ειδικής ιστοσελίδας που έχει δημιουργηθεί θα δοθούν ισόποσα σε επτά μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Η οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη θυμίζει, μάλιστα, τη συγκλονιστική παράγραφο στην οποία ο ολυμπιονίκης ανέλυε την τελευταία του επιθυμία.

«Στις 14 Οκτωβρίου 2022, ο κόσμος μας έγινε πιο φτωχός όταν αποχαιρετήσαμε τον άνθρωπό μας, έναν σπουδαίο πατέρα, σύντροφο, γιο και αδελφό, έναν κορυφαίο αθλητή-πρότυπο, τον δις αργυρό ολυμπιονίκη του tae kwon do Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Ο Αλέξανδρός μας άφησε την προσωπική και μοναδική του σφραγίδα με τις δράσεις και τις πράξεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέχουσας αθλητικής και κοινωνικής του πορείας, όπως ακριβώς άφησε και ανεξίτηλο το αποτύπωμά του μέσα στην καρδιά μας.

293189314 596956305136006 4837971962018894315 n

Τα τελευταία του λόγια: “Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιον σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στη ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις πανανθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι τα δύο αυτά μετάλλια να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλοτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου”.

Με βάση λοιπόν την επιθυμία του ίδιου, ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη συγκίνηση ότι τα 2 αργυρά του ολυμπιακά μετάλλια και 3 ολυμπιακές δάδες, η μία μάλιστα του 2008 στην οποία ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, τίθενται σε δημοπρασία (Silent Auction) με σκοπό τα χρήματα που θα συλλεχθούν να δοθούν για καλό σκοπό και να πάνε σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και οικογένειες που το έχουν πραγματική ανάγκη» αναφέρει μεταξύ άλλων η οικογένεια στην ανάρτησή της και συμπληρώνει:

47584470 127123938318157 997250377933448981 n

«Τα χρήματα των δημοπρασιών θα δοθούν απευθείας και ισόποσα σε επτά ΜΚΟ. Συγκεκριμένα, στον οργανισμό ΛΑΜΨΗ – Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος, στη ΦΛΟΓΑ – Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, στο Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, στον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» και στις οικογένειες των δύο θυμάτων των φυσικών φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου 2022 στην Κρήτη, στον οργανισμό ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και στην Κοινωνική Κουζίνα “Ο Αλλος ανθρωπος”».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...