Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Κατερίνα Λάσπα: «Μεθά» από τα 18 της της με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ

Η διαδρομή της Κατερίνας Λάσπα από τα λαμπερά τηλεοπτικά πλατό στην θέση της Τομεάρχου Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού

Τι λέει για την γνωριμία με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη πρόταση του Ανδρουλάκη και το ”αντίδοτο” για μια κοινωνία ”συντρίμμια”

Της Βίβιαν Μπενέκου

Από τα λαμπερά τηλεοπτικά πλατό, επικεφαλής του τομέα Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η Κατερίνα Λάσπα, η οποία, με εντολή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ανέλαβε γραμματέας Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του κόμματος, ενώ θα είναι και υποψήφια βουλευτής, όταν έρθει η ώρα της.

9018 KATERINA LASPA 1312018

Η Κατερίνα Λάσπα δεν είναι καινούργια στο ΠΑΣΟΚ. Κινείται σχεδόν αθόρυβα στην πολιτική εδώ και μία δεκαπενταετία μέσα από διάφορους τομείς. Και ακριβώς επειδή είναι πολιτικό ον, οι προτάσεις για να μπει στη Βουλή πέφτουν βροχή.

«Εχω δεχτεί προτάσεις για να είμαι υποψήφια τόσο σε εθνικές εκλογές όσο και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» τονίζει σήμερα στην «Espresso» η γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ. Είναι πασοκάκι από 18 χρόνων, όταν ένα βράδυ γνώρισε τυχαία σε ένα δείπνο τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη μάγεψε.

cat laspa 265511342 503964487420178 3027900065653753921 n

Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Νεκτάριο Νικολόπουλο. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη Μύκονο το 2007 και έχουν αποκτήσει δύο κορίτσια, τη Σάρα και την Ανδρια. Η ίδια δηλώνει πρώτα μάνα και ύστερα εργαζόμενη, ενεργός πολίτης, γυναίκα, επιχειρηματίας, αθλήτρια και αναγνωρίσιμο πρόσωπο, όπως αυτοχαρακτηρίζεται. Ως «παλιά καραβάνα» της τηλεόρασης που είναι, αφού δούλευε εκεί ασταμάτητα μια μία δεκαπενταετία, δεν λέει κακό λόγο για κανέναν σημερινό παρουσιαστή.

cat laspa 168427083 197916498484931 8118422414002611509 n

Η Κατερίνα Λάσπα, το νέο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, στον δρόμο προς τις εκλογές του 2023 δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Τα καλά της γονίδια τα τροφοδοτεί με πολλή γυμναστική, κυρίως βάρη, όπως μας λέει. Για του λόγου το αληθές, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο Ιnstagram της Κατερίνας, στο οποίο θα δει την εντατική και πολλές φορές σκληρή γυμναστική της. Και, όπως υποστηρίζει, το πάθος για ό,τι κάνει, πολιτική, οικογένεια, γυμναστική και άλλα, είναι η κινητήριος δύναμη στη ζωή της.

laspamesa

Γιατί διαλέξατε να σταθείτε στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη;

Η εμπιστοσύνη άνευ όρων που μου έδειξε ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης σε έναν τόσο ευαίσθητο, ανθρωποκεντρικό τομέα, αυτόν της τομεάρχου Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, και ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο για εμένα, έπαιξε τεράστιο ρόλο να συμπράξω. Παρότι στο παρελθόν έχω δεχτεί κάποιες προτάσεις για να είμαι υποψήφια τόσο σε εθνικές εκλογές όσο και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τώρα εκτίμησα εξαιρετικό το timing και τη συνθήκη. Είμαι ακόμη πιο ώριμη και με περισσότερες εμπειρίες. Η συνάντησή μου μαζί του ήταν καθοριστική. Είδα έναν νέο άνθρωπο, με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα και με μια ειλικρινή διάθεση προσφοράς. Με κέρδισε.

Θα τον «μεθύσετε τον ήλιο», διότι πολλοί γκρινιάζουν ότι η ιδιότυπη ισορροπία που κρατά ο Ανδρουλάκης από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. επηρεάζει αρνητικά τους ψηφοφόρους που ίσως θέλουν να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ. Τι λέτε;

Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορούμε να αποτυπώσουμε γενικά τις βαθιές επιθυμίες του εκλογικού σώματος. Στην πολιτική έχω την εντύπωση ότι ο χρόνος κυλάειδιαφορετικά. Κάθε μέρα είναι μια άλλη μέρα. Οι στόχοι και οι γραμμές του ΝίκουΑνδρουλάκη, ωστόσο, θεωρώ ότι είναι σαφείς και ξεκάθαροι.

Το ΠΑΣΟΚ είναι και λιγάκι μόδα «τύπου vintage». Υπήρξατε και φαν του Ανδρέα Παπανδρέου;

Αδιαμφισβήτητη προσωπικότητα, πρωτοπόρος και με ακτινοβολία, με λαϊκό έρεισμα. Τον γνώρισα στη Θεσσαλονίκη όταν ήμουν 18 χρόνων και τον θαύμασα απεριόριστα. Ηταν σε ένα δείπνο. Πραγματικά ακτινοβολούσε. Μεγάλη ηγετική φυσιογνωμία.

laspa ekpompi open

Ο εθελοντισμός τι ρόλο παίζει στις μέρες μας;

Ο εθελοντισμός είναι πριν από όλα ζήτημα πολιτισμού και κοινωνικής παιδείας. Ας επενδύσουμε στους μελλοντικούς εθελοντές, ειδικά σε αυτήν την εποχή των πολλαπλών κρίσεων. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ενδυνάμωση της συνείδησης του εθελοντισμού, με την ελπίδα να πάψει να υπάρχει αυτή η ανάγκη.

Πώς βλέπετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα;

Συνεπείς στη διαφορετικότητά τους.

laspamesa3

Ολη αυτή η κοινωνική αναστάτωση που περιλαμβάνει κακοποιήσεις ανηλίκων, γυναικών, ιστορίες επίσης σαν κι αυτές της «Κιβωτού του Κόσμου» κ.λπ., πού πιστεύετε ότι οφείλονται;

Δυστυχώς διανύουμε χρόνια όπου η αξία και η αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής ευτελίζονται σε πολλά επίπεδα. Παρακολουθώντας στενά την επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες, το καθρέφτισμα μιας κοινωνίας «συντρίμμια», χαοτικά αποσαθρωμένης, για όλους μας είναι γροθιά στο στομάχι. Κακοποίηση παιδιών, φόνοι διαστροφής, ψυχικών διαταραχών, ενδοοικογενειακή βία, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που αδυνατούν να συντηρηθούν, κακοποιητικές πρακτικές σε ηλικιωμένους. Ολα αυτά ζούμε. Οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Οι κοινωνικές αντοχές και ανοχές σπάνε. Νιώθω ότι χρειάζεται ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας. Αυτό πιστεύω εγώ ότι είναι το αντίδοτο. Οι πληγές βαθαίνουν και όλοι οφείλουν να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Πολιτεία, Αυτοδιοίκηση, φορείς, πολίτες. Αναφερόμενοι ειδικά στα παιδιά, είναι επιτακτική η ανάγκη θέσπισης ενός θεσμικού πλαισίου που θα διασφαλίζει την ορθή λειτουργία των δομών με καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό στην παιδική προστασία, στην ενίσχυση της αποϊδρυματοποίησης, ενισχύοντας τον θεσμό της ανάδοχης
οικογένειας και της υιοθεσίας και με συστράτευση όλων των φορέων που αγωνίζονται σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι ενθαρρυντικό, ωστόσο, ότι η πλειονότητα της κοινωνίας ευτυχώς παραμένει ανθρώπινη, αλληλέγγυα και ενεργή, παρά τις οικονομικές κυρίως αντιξοότητες που μπορεί να βιώνει.

Τηλεόραση, πολιτική, αθλητισμός και οικογένεια. Σε ποια σειρά σπουδαιότητας τα βάζετε;

Ο χρόνος με τα παιδιά μου είναι αδιαπραγμάτευτος. Ως προς τα άλλα, μάνα, εργαζόμενη από μικρή, πολίτης, γυναίκα, επιχειρηματίας, αθλήτρια, αναγνωρίσιμο πρόσωπο, θεωρώ ότι ήμουν και είμαι πάντα ενεργά παρούσα.

Πιστεύετε ότι τα κόμματα επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν προβεβλημένα τηλεοπτικά πρόσωπα για να φέρουν ψηφοφόρους στους κόλπους τους;

Δεν είναι αθέμιτο. Απλά θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να μπορούν να προσφέρουν και
στη συνέχεια.

Μιλήστε μου λίγο για την οικογένειά σας. Τι σας είπε ο σύζυγος όταν του
ανακοινώσατε την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη;

Εχω την απόλυτη στήριξη σε κάθε μου απόφαση. Τα κορίτσια μου, η Σάρα μου, που
είναι 12, και η Ανδρια, που είναι πέντε, αρκούνται στο να είμαι η μαμά τους. Ο
σημαντικότερος τίτλος για μένα.

laspamesa2

Τι μαμά είστε;

Παρούσα, ουσιαστικά. Θέλω να πιστεύω χρήσιμη και με όσα λιγότερα λάθη μπορώ να μου καταλογίζω κάθε βράδυ πριν πέσω για ύπνο.

Υπήρξατε παρουσιάστρια για χρόνια. Σήμερα, παρακολουθώντας από μακριά, πώς κρίνετε τους Μενεγάκη, Καινούργιου, Λιάγκα, Σκορδά και Κοκλώνη;

Θα σας τα πω με λίγα λόγια. Η Ελένη Μενεγάκη είναι καθιερωμένη τηλεοπτική αξία, η Κατερίνα Καινούργιου, εργατική και πεισματάρα, ο Γιώργος Λιάγκας, αθεράπευτα ευθύς, η Φαίη Σκορδά, ειλικρινής και αξιοπρεπής, και ο Νίκος Κοκλώνης είναι ένα νέο δεδομένο επιχειρηματία – παρουσιαστή.cat laspa 274241577 331584988885682 4798734159229181555 n

Ποια η τελευταία τηλεοπτική πρόταση που σας έγινε; Θα επιστρέφατε στην TV;

Τις συζητήσεις που δεν φτάνουν on air δεν υπάρχει λόγος να τις συζητάμε. Υπάρχει κινητικότητα πάντα. Eχει ενδιαφέρον. Εγώ είμαι ερωτευμένη, πάντως, με το RealTalk, την τελευταία παραγωγή μου για τη Nova. Εκεί ήμουν παρουσιάστρια σε συνεντεύξεις με πολυσυζητημένους άνδρες, που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητοι. Aνδρες των οποίων η πορεία, το έργο και η στάση ζωής τούς έκανε να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σημαντικές προσωπικότητες, που αποτελούν έμπνευση, σημείο αναφοράς.

Ποιες θυσίες κάνετε για τη διατήρηση του σώματος και του προσώπου; Μετά
τα 40 αλλάζει κάτι και, εάν ναι, τι είναι αυτό για μια γυναίκα;

Νομίζω ότι δεν θα πάψω με έναν τρόπο πάντα να είμαι αθλήτρια. Τα βάρη είναι η βασική μου προπόνηση ενδυνάμωσης και συντήρησης. Με το πρόσωπό μου είμαι αμελής. Απλό καθαρισμό και ενυδάτωση. Μετά τα 30 σταδιακά αλλάζουν όλα, χρειάζεται άλλη μεθοδικότητα.3295 ANDRIANI NIKOLOPOYLOY KATERINA LASPA 22102022

Το αγαπημένο σας τραγούδι
Πολλά, ανάλογα με την ώρα. Πριν από λίγο άκουγα στο ραδιόφωνο «Εγώ γεννήθηκα ξανά» του Αντώνη Ρέμου.

Ερωτας, αγάπη, πάθος. Σε ποιο είστε πιο κοντά σήμερα;

Συνειδητοποιημένα, στο πάθος.

{{-PCOUNT-}}44{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...