Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Ήβη Αδάμου αποκαλύπτει: «Ο Μιχάλης Κουινέλης ήταν η πρώτη μου σχέση»

Η Ήβη Αδάμου παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Γιώργος Αγγελόπουλος – Δήμητρα Βαμβακούση: Ταξίδι στη Σκιάθο

Η Δήμητρα Βαμβακούση και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν ένα...

Η πιο δύσκολη επέτειος γάμου για Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Την πιο δύσκολη επέτειο γάμου της ζωής τους γιόρτασαν...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα – Σχεδόν 1.500.000 ευρώ κατασχέθηκαν έπειτα από έφοδο στα σπίτια τους

«Η ίδια δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ που να έχει σχέση με την ιδιότητά της ως ευρωβουλευτού. Δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ ή στο Κουβέιτ»

Με «έναν σκασμό λεφτά» πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντζέρι, προφανώς για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό για τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις στο Κατάρ, αλλά και για να προωθήσουν τα συμφέροντα του εμιράτου στην Ευρώπη.

kaili28781
Σχεδόν 1.500.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 5, 10, 20, 50, 100 και 200 ευρώ κατασχέθηκαν από τις βελγικές Αρχές. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν περίπου 700.000 ευρώ στην έφοδο που έγινε στο σπίτι του Παντζέρι στις Βρυξέλλες, το ποσό των 600.000 ευρώ είχε η βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της Καϊλή, ενώ ακόμα 150.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι της ευρωβουλευτού και του συντρόφου της Φραντζέσκο Τζόρτζι.

kaili28919
Φωτογραφία με τα χαρτονομίσματα που κατασχέθηκαν έδωσε χθες στη δημοσιότητα η βελγική εφημερίδα «Le Soir», η οποία πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς και χρηματισμών Κατάρ-gate. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο σπίτι της Εύας Καϊλή βρέθηκαν τσάντες και σακίδια με μετρητά, ενώ το διαμέρισμά της ήταν επιπλωμένο με δώρα και πολύτιμα αντικείμενα από το Κατάρ.

Από την πλευρά της, η Εύα Καϊλή, η οποία κρατείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας του Βελγίου, αρνείται τις σε βάρος της κατηγορίες, με μία καθυστερημένη αντίδραση τρία 24ωρα μετά τη σύλληψή της.

kaili28965
«Eίμαι αθώα» δήλωσε μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι η ίδια ισχυρίζεται πως «δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς του Κατάρ, καμία, ρητά και κατηγορηματικά». «Η θέση της είναι ότι είναι αθώα, μπορώ να σας το πω αυτό» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος μεταφέροντας τα λόγια της Εύας Καϊλή.
«Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω, επειδή μίλησα με την αδελφή της κυρίας Καϊλή, είναι ότι δεν υπάρχει κούνια με το παιδάκι όπου εκεί υποτίθεται ότι υπήρχαν χρήματα. Αυτό το λέω ρητά, έπειτα από συνομιλία που είχα με την αδελφή της, την κυρία Μανταλένα Καϊλή. Επιπλέον, δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον πατέρα της κυρίας Καϊλή, είναι ελεύθερος και αν θέλει μπορεί να έρθει στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

kaili28873
«Οπως αντιλαμβάνεστε, ωστόσο, όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του να περνά κάτι τέτοιο, θέλει να είναι δίπλα του», συμπλήρωσε.
Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, ότι τα εισοδήματά της σχετίζονται μόνο με την εργασία της στο Ευρωκοινοβούλιο και ότι η εταιρία real estate που διατηρεί στο Κολωνάκι είναι μια IKE με κεφάλαιο 1.000 ευρώ, που ακόμη δεν έχει λειτουργήσει.
Σε άλλες δηλώσεις του ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού ανέφερε πως η Εύα Καϊλή ήταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Κατάρ.

kaili29103
«Αρνείται όλες τις κατηγορίες. Ουδέποτε δέχτηκε χρήματα από κάποιον σε αντάλλαγμα της δραστηριότητάς της στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι πλάνη ότι είχε αναπτύξει προσωπική ατζέντα για το Κατάρ. Ηταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μάλιστα τής είχε εκχωρήσει η κυρία πρόεδρος αρμοδιότητα για την Αραβική Χερσόνησο και συγκεκριμένο πλάνο» δήλωσε στον Real fm ο κ. Δημητρακόπουλος.
Ως προς τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι αλλά και στην κατοχή του πατέρα της, ο γνωστός ποινικολόγος είπε: «Η ίδια δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ που να έχει σχέση με την ιδιότητά της ως ευρωβουλευτού. Δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ ή στο Κουβέιτ. Ο,τι έκανε ήταν εντολή και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

kaili29149
Σήμερα η Εύα Καϊλή και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση του Κατάρ θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος για κατηγορίες διαφθοράς, ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Εκεί θα τους ανακοινωθεί αν θα συνεχιστεί η προσωρινή τους κράτηση ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ανακριτής που χειρίζεται εδώ και τέσσερις μήνες την υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς Κατάρ-gate έχει στο βιογραφικό του τη διερεύνηση τραπεζικών σκανδάλων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...