Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Συγκλονίζει η Δώρα Τσαμπάζη: «Ο Αλέξανδρος έφυγε στην αγκαλιά μου, είδα την τελευταία του ανάσα»

«Έκλεισε η κουβέντα μας με τα ευχαριστώ του ενός προς τον άλλον. Ήταν και ο ίδιος που μου είπε “Σε τι ζωή σε καταδίκασα;”»

Η Δώρα Τσαμπάζη μίλησε στην εκπομπή «Mega Stories» για την απώλεια του συζύγου της και Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

nikolaidis2

«Έκλεισε η κουβέντα μας με τα ευχαριστώ του ενός προς τον άλλον. Ήταν και ο ίδιος που μου είπε “Σε τι ζωή σε καταδίκασα;”. Του είπα ότι δεν θέλω να το πεις ξανά αυτό, είμαι πολύ τυχερή που σε γνώρισα, δεν ξέρω πώς θα ήταν η ζωή μου χωρίς εσένα, ίσως δεν θα είχα κάνει οικογένεια και θέλω να σε ευχαριστήσω για αυτά τα ωραία χρόνια που περάσαμε μαζί. Πίστευε ότι δεν θα τα καταφέρει και όταν τον ρώτησα πώς αισθάνεται για αυτό, μου είπε ανακούφιση».

Διαβάστε επίσης: Η Δώρα Τσαμπάζη συγκινεί: «Φέτος θα στολίσουμε και τα φωτάκια θα τα περάσουμε μόνοι μας, χωρίς εσένα»

201510291345280.9347 ALEXANDROS NIKOLAIDIS 20102015Ο ίδιος γνώριζε πως θα φύγει και γι’αυτό το λόγο είχε γράψει μια επιστολή ευχαριστώντας την οικογένειά του και τους γιατρούς.

«Όταν διάβασα την επιστολή έκλαιγα και ταυτόχρονα ένιωθα υπερήφανη για τον άνθρωπο που είχα κοντά μου. Ήλπιζα να μην δινόταν η ευκαιρία να το ανεβάσω, αν και οι ελπίδες μας το τελευταίο διάστημα είχαν εξανεμιστεί. Δεν περίμενα όλο αυτό που συνέβη από τον κόσμο. Μου έλεγαν φίλοι μου ότι ο περιπτεράς έκλαιγε παρόλο που δεν το ήξερε. Ενώθηκε η Ελλάδα για μία μέρα».

tsampazi

Και συνέχισε μιλώντας για το πώς διεγνώσθη με καρκίνο. «Η ασθένεια μπορεί να ήρθε τον καιρό που γεννιόταν ο γιος μας, την στιγμή, μπορεί και την ίδια μέρα. Τις ενοχλήσεις, το μούδιασμα στο δεξί πόδι, τις είχε όταν ο γιος μας ήταν τριών μηνών. Ήταν ένας μεταστατικός όγκος από τον πνεύμονα, ήδη είχε πάει στον εγκέφαλο και πίεζε το νεύρο της αισθητικότητας και του προκαλούσε αυτά τα μουδιάσματα. Αν υποθέσουμε ότι όλο αυτό ήθελε λίγο χρόνο, υποθέτουμε ότι το έπαθα όταν ήμουν έγκυος ή όταν γεννούσα.

doratsambazi 181933037 519529756084726 7595081666291271030 nΆρχισε να το ψάχνει, ξεκίνησε από τη μέση αλλά δεν τον ικανοποιούσαν οι απαντήσεις των γιατρών γιατί ήξερε καλά το σώμα του. Τα Χριστούγεννα του 2020 κάναμε μία μαγνητική και είδαμε ότι υπάρχει ένας όγκος. Το 2021 μπήκαμε στο χειρουργείο και ελπίζαμε να είναι καλοήθης και η βιοψία έδειξε ότι είναι μεταστατικός από το πνεύμονα. Εκεί ήταν το σοκ γιατί και ο άνθρωπός σου έχει καρκίνο αλλά έχει φτάσει ήδη στο στάδιο 4. Πήγαμε Αθήνα, νοικιάσαμε ένα σπίτι απέναντι από το νοσοκομείο.

doratsambazi 228427670 1000036464146409 4369149077875592367 n Είχα πάει το θήλαστρο μαζί μου, έβγαζα γάλα, το έβαζα στις παγοκύστες και το έστελνα με ΚΤΕΛ για να φάει το παιδί μου. Εκεί καταλάβαμε τι είναι οικογένεια. Τι σημαίνει οικογένεια; Αγωνίζομαι. Ο Αλέξανδρος αγωνιζόταν για τον εαυτό του και για εμάς, έδινε μία μάχη για τη ζωή του. Και εγώ έδινα μάχη για να έχει το παιδί μου το πλέον απαραίτητο, δηλαδή την τροφή του».

doratsambazi 245884680 179809174337281 714512141266744551 n

Κλείνοντας δήλωσε συγκινημένη: «Εμένα άλλαξε η ζωή μου όταν τον γνώρισα. Ο Αλέξανδρος έφυγε στην αγκαλιά μου, είδα την τελευταία του ανάσα. Ήμουν παρούσα σε όλη τη διαδικασία, ο άνθρωπος που αγάπησα περισσότερο στη ζωή μου έφυγε μπροστά μου, στα χέρια μου. Εγώ ακόμα και το τέλος το έζησα μαζί του. Ο Γιάννης Ρίτσος λέει στη Σονάτα του σεληνόφωτος ότι «Το ξέρω ότι ο καθένας μονάχα πορεύεται στον έρωτα, μονάχος στη δόξα και τον θάνατο. Και σκέφτομαι ότι ο Αλέξανδρος δεν πορεύτηκε σε κανένα μόνος του. Στον έρωτα και τον θάνατο πορευτήκαμε μαζί και στην πραγματική δόξα είχε την Ελλάδα μαζί του».



















{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...