Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πώς έπεσε στη φάκα η Καϊλή – Το μοιραίο λάθος με τις βαλίτσες που έδωσε στον πατέρα της

Η εφημερίδα «Le Soir» αναλύει πώς η «Barbie του ΠΑΣΟΚ» έπεσε θύμα εκμετάλλευσης από τον Παντσέρι και τον σύντροφό της

Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη των ερευνών για το σκάνδαλο του Κατάρ-gate φαίνεται πως ήταν η προσπάθεια της Εύας Καϊλή να κρύψει μέσω του πατέρα της Αλέξανδρου τις βαλίτσες με τα μετρητά.

kaili29149Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει ο διευθυντής της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», η οποία, από κοινού με την ιταλική «La Repubblica», ηγείται εδώ και καιρό των αποκαλύψεων για το Κατάρ-gate.

«Η Εύα Καϊλή δεν θα ήταν φυλακή αν δεν είχε κάνει το λάθος να δώσει τη βαλίτσα στον πατέρα της και να προσπαθήσει να τα απομακρύνει» λέει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της «Le Soir» Κριστόφ Μπερτί, εξηγώντας ότι η βουλευτική ασυλία της θα την προστάτευε, καθώς είναι πολύ ισχυρή στο Βέλγιο.

kaili 3
Η βαλίτσα που «έκαψε» την Καίλή

Ο Μπερτί υποστήριξε ακόμη ότι η Εύα Καϊλή προφανώς βρέθηκε μπλεγμένη στο κύκλωμα λόγω του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι, που ήταν ο βοηθός του Αντόνιο Παντσέρι, του ανθρώπου που κινούσε τα νήματα μεταξύ Κατάρ – Μαρόκου – Ευρωκοινοβουλίου. «Για τον Παντσέρι ήταν σημαντικό για τη “δουλειά του” για τη βοήθεια του Κατάρ και του Μαρόκου. Θεωρώ ότι η Εύα Καϊλή χρησιμοποιήθηκε, πιθανώς, από τον σύντροφό της και τον Παντσέρι» λέει χαρακτηριστικά. Ανέφερε ακόμη ότι για το κύκλωμα του Παντσέρι ήταν πολύ σημαντικό να αποσπά θετικές τοποθετήσεις και ψήφους σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πτέρυγα των σοσιαλιστών.

kaili 1
Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

Η πολύκροτη υπόθεση

Ο γνωστός Βέλγος δημοσιογράφος δήλωσε ότι είναι σαφές πως η πολύκροτη υπόθεση αφορά τόσο το Κατάρ όσο και το Μαρόκο. Για τον Μπερτί η βουλευτική ασυλία της Εύας Καϊλή αποτελεί «κλειδί» στην εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς θα μπορούσε να «φρενάρει» τις έρευνες για τις κινήσεις του Κατάρ και του Μαρόκου, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικές οι αποφάσεις των δικαστικών Αρχών.

Την ίδια ώρα, κρίσιμες φαίνεται πως θα είναι οι επόμενες ημέρες και για τον πατέρα της Εύας Καϊλή, Αλέξανδρο, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί ενώπιον των βελγικών Αρχών με τη σύντροφό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα γίνει στις 11 Ιανουαρίου.

kaili 2
Η Εύα Καϊλή με την αδελφή της Μανταλένα και τον πατέρα τους

Έπαιξε στη φυλακή με τη μικρή κόρη της

Έπειτα από έναν ολόκληρο μήνα η όμορφη Εύα κατάφερε το απόγευμα της Παρασκευής να δει τη μικρή κόρη της. Μητέρα και κόρη κατάφεραν να μείνουν μαζί για πάνω από δυόμισι ώρες, καθώς, σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica», η μικρή, συνοδευόμενη από τον παππού της Αλέξανδρο, έφτασε στις φυλακές Χάρεν στις 16.20 και αναχώρησαν τρεις ώρες αργότερα, στις 19.20.

kaili28827

Η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με πληροφορίες, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας που κατάφερε να δει την κόρη της και να παίξει μαζί της για πάνω από δύο ώρες. «Το κλίμα ήταν καλό και σε αυτό βοήθησε και το γεγονός πως το δωμάτιο ήταν ωραίο και δεν θύμιζε σε κάτι φυλακή». Οι ίδιες, μάλιστα, πηγές πρόσθεσαν πως η συνάντηση αυτή στις φυλακές θα επαναληφθεί το επόμενο διάστημα.

2488 FRANTZESKO TZOZRTZI EVA KAILI 2492022Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο αίτημα της Εύας Καϊλή να συναντήσει την κόρη της είχε απορριφθεί για λόγους που έχουν να κάνουν με τον μειωμένο αριθμό προσωπικού στις φυλακές Χάρεν κατά την περίοδο των εορτών, καθώς για μια τέτοια συνάντηση απαιτείται η παρουσία δύο ψυχολόγων.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...