Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Συγκλονίζει η Ανίτα Μπραντ: «Μόλις γέννησα το πρώτο παιδί έπαθα επιλόχειο κατάθλιψη»

Ο Χάρης Χριστόπουλος και η Αννίτα Μπραντ παραβρέθηκαν στο...

Σύλληψη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ έπειτα από δύο νέες καταγγελίες για σεξουλικές...

Υπό κράτηση τέθηκε χθες στο Παρίσι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ...

Τι διάβασε στην «Espresso» ο Πέτρος Φιλιππίδης και ξέσπασε σε κλάματα

Στην αγκαλιά του Κατσιμάνη έπεσε μέσα στο δικαστήριο ο Φιλιππίδης - «Δημήτρη, είμαι αθώος»

«Είμαι αθώος, Δημήτρη. Δεν έχω κάνει τίποτα. Είμαι αθώος».

Με αυτές τις συγκλονιστικές λέξεις και με λυγμούς ο κατηγορούμενος ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης άρχισε να φωνάζει, όταν μέσα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου το πρωί της Δευτέρας αντίκρισε τον παλιό φίλο και συνάδελφό του Δημήτρη Κατσιμάνη, πέφτοντας πάνω του με κλάματα.

filippidis 1
Ο Δημήτρης Κατσιμάνης

Ο άλλοτε άστεγος ηθοποιός δεν ξέχασε ποτέ τη βοήθεια που του είχε προσφέρει ο κατηγορούμενος (για βιασμούς) συνάδελφός του και αποφάσισε την ύστατη ώρα να βρίσκεται κοντά του. Η ιστορία των δύο ηθοποιών μετράει πολλά χρόνια και πραγματικά όσα μετέφερε στην «Espresso» ο Δημήτρης Κατσιμάνης συγκλονίζουν!

«Πήγα να συμπαρασταθώ στον Πέτρο, εντελώς αυθόρμητα, γιατί έτσι το αισθάνθηκα. Κρατούσα στα χέρια μου την “Espresso” και του έδειξα όσα είχα πει σε εσάς πριν από λίγες ημέρες, και για τη συμπαράσταση που είχα δεχτεί από εκείνον. Εκείνος μόλις είδε το δημοσίευμα άρχισε να κλαίει» είναι τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Κατσιμάνη, ο οποίος χάρη στον Πέτρο Φιλιππίδη κατάφερε να ορθοποδήσει, όταν ήταν άστεγος στις αρχές της δεκαετίας του 2000. «Οπως σας είχε πει και πριν από λίγες ημέρες, όταν βρέθηκα στον δρόμο, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Πέτρος εντελώς αυθόρμητα ήρθε και μου έβαλε ένα αξιοσέβαστο ποσό στην τσέπη. Χάρη στον Πέτρο άρχισα να σηκώνομαι και να γίνομαι και πάλι δυνατός. Με τον Πέτρο είχαμε συνεργαστεί και σε σίριαλ και στο θέατρο» λέει στην «Espresso» ο κ. Κατσιμάνης. Τον ρωτάμε αν είχε κληθεί από τη Δικαιοσύνη για να καταθέσει: «Οχι. Πήγα μόνος μου και είπα όσα γνώριζα για τον Πέτρο. Καταρχήν το γεγονός ότι ο Πέτρος με βοήθησε οικονομικά σε μια τόσο δύσκολη και σκοτεινή περίοδο της ζωής μου δείχνει το ποιόν του και τι άνθρωπος είναι». Στην ερώτησή μας τι πιστεύει για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, σκέφτεται και αποκρίνεται: «Δεν πιστεύω για όλα, για όσα κατηγορείται. Δεν μπορεί να τα χωρέσει το μυαλό μου». Καταλήγοντας ο ηθοποιός αναφέρει τι τον συγκλόνισε περισσότερο στην πολύωρη κατάθεση που έδωσε ο φίλος του Πέτρος Φιλιππίδης. «Είδα έναν Πέτρο καταρρακωμένο, που έκλαιγε συνεχώς. Με συγκλόνισε όταν απευθυνόμενος στο προεδρείο είπε: “Για ποια καριέρα μου μιλάτε. Εμένα καταστράφηκε πλέον όλη μου η ζωή. Τελείωσα”».

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Επάγγελμα το #MeToo»

Επίθεση σε βάρος των τριών ηθοποιών που έχουν καταγγείλει τον εντολέα του Πέτρο Φιλιππίδη εξαπέλυσε ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ υποστήριξε πως «κάποιοι έχουν κάνει το #MeToo επάγγελμα». «Εάν το δικαστήριο μετά από 10 μήνες, όπου εξετάστηκαν τουλάχιστον 45 μάρτυρες και είχαν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τα επιχειρήματά τους, σταθεί μόνο στο κίνητρο των τριών γυναικών, τότε ειλικρινά θλίβομαι σαν δικηγόρος» ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή, μία ημέρα μετά την απολογία του εντολέα του που διήρκεσε οκτώ ώρες. Για τον ίδιο, κίνητρο των ηθοποιών είναι ο φθόνος. «Ενα κίνητρο είναι ο φθόνος, επειδή διαψεύστηκαν οι ελπίδες τους για συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη.(…)

dimitrakopoulos
O Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Υπάρχουν τόσοι αυτόπτες μάρτυρες που διέψευσαν ιδιαίτερα όλα τα επιχειρήματα της πρώτης κατηγορουμένης, ότι δήθεν βιάστηκε στο θέατρο “Ηβη” και στα γραφεία μιας εταιρίας παραγωγής θεατρικών παραστάσεων. Εάν το δικαστήριο μείνει στο κίνητρο μόνο, τότε μεταβάλλεται σε εκπομπή. Χάνει τον θεσμικό του χαρακτήρα και γίνεται καφενείο» υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη. Ομως προχώρησε ακόμα ένα βήμα, αναφέροντας πως κάποιοι έχουν κάνει… επάγγελμα το #MeToo.

«Εχετε δει όλοι το #MeToo. Ολοι το αγκαλιάζουν, όλοι είμαστε δίπλα σε μια γυναίκα ή άντρα που μπορεί να είναι θύμα κακοποίησης. Από εκεί και πέρα οι καταγγελίες αυτές πρέπει να γίνονται γρήγορα, αυτή είναι η συμβουλή που δίνω, γιατί μετά από 10 χρόνια όλα ξεθωριάζουν και το μόνο που μένει είναι ο λόγος του και ο λόγος της. (…) Εχουν γίνει δεκάδες καταγγελίες για ηθοποιούς. Οταν διαπιστώθηκε ότι οι καταγγελίες ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα, από εκεί βρέθηκαν “εθελόντριες” και περιέγραψαν πράξεις που είχαν χαρακτηριστικά κακουργήματος. Κάποιοι έχουν κάνει το #MeToo επάγγελμα, ζουν από αυτό» δήλωσε.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται μεθαύριο, Παρασκευή, με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία θα προτείνει την ενοχή ή μη του ηθοποιού και σκηνοθέτη για την υπόθεση του βιασμού και τις δύο απόπειρες βιασμού για τις οποίες κατηγορείται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...