Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Παπούλια – Λιάντου: Το καλλιτεχνικό ταξίδι της κόρης τους, Αφροδίτης και η «Γη της ελιάς»

Οι σπουδές μουσικής στο Λονδίνο, η πρόταση για εμφάνιση σε σίριαλ από τον Γεωργίου και ο έρωτας στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Σκουρλέτη

«Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει» λέει μια παροιμία, που φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της μονάκριβης κόρης της Εβελίνας Παπούλια και του Γιώργου Λιάντου, Αφροδίτης.

liantou 4
Με τη μητέρα της Εβελίνα

Μπορεί το ευρύ τηλεοπτικό κοινό να τη γνώρισε πέρυσι ως πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς του Ανδρέα Γεωργίου «Η γη της ελιάς», ωστόσο οι «ψαγμένοι» followers της στο Instagram την ήξεραν ήδη ως τραγουδίστρια. Οπως η μητέρα της είχε ξεκινήσει το ταξίδι στον χώρο της Τέχνης πριν από πολλά χρόνια ως χορεύτρια με «περγαμηνές», για να καταλήξει να γίνει διάσημη μέσα από τον ρόλο της «Μαρίνας Κουντουράτου» στους «Δυο Ξένους», έτσι (καρμικά!) και η Αφροδίτη Λιάντου ενώ είχε θέσει ως καλλιτεχνική προτεραιότητά της το αγγλόφωνο τραγούδι, βρέθηκε τελικά να υποδύεται τη «Μυρτάλη Βρεττάκου» σε ένα σίριαλ με υψηλή τηλεθέαση. Κάπως έτσι «μπήκε το νερό στο αυλάκι» για ένα ακόμη διάσημο τέκνο της ελληνικής showbiz.

liantou 1
Με τον πατέρα της Γιώργο

Καρπός μεγάλου έρωτα

Γεννημένη στην Αθήνα στις 11 Φεβρουαρίου του 1999, η Αφροδίτη, η οποία ανήκει στο καλλιτεχνικό ζώδιο του Υδροχόου, υπήρξε καρπός ενός μεγάλου έρωτα δύο ηθοποιών. Οι γονείς της, Εβελίνα Παπούλια και Γιώργος Λιάντος, χώρισαν το 2001, αλλά διατήρησαν εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ τους, κατοικώντας επί σειρά ετών σε διαφορετικά διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας. Χάρηκαν, μάλιστα, πολύ και οι δύο όταν διαπίστωσαν την καλλιτεχνική κλίση της κόρης τους.

liantou 3
Off road απόδραση με τον σύντροφό της Αλέξανδρο Σκουρλέτη

«Από πολύ μικρή, από τότε που με θυμάμαι, ασχολούμαι με τη μουσική. Ξεκίνησα από τη χορωδία του σχολείου, μετά μπήκα στη χορωδία Rosarte και περίπου από τα πρώτα χρόνια του Γυμνασίου άρχισα μαθήματα φωνητικής. Μου άρεσε να ασχολούμαι και με την ιστορία της μουσικής, ήμουν με έναν τρόπο συνέχεια μέσα στον κύκλο της μουσικής. Ηταν αυτό που ήξερα ότι θέλω να κάνω. Εκείνο που δεν είχα αποσαφηνίσει μέσα μου ήταν αν θα έκανα μιούζικαλ ή σύνθεση και τραγούδι» έχει δηλώσει σε συνέντευξή της η 24χρονη ηθοποιός, συνθέτρια και τραγουδίστρια.

Μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο βρέθηκε να σπουδάζει Performing Αrts στο West London University, αποφασίζοντας να εστιάσει επαγγελματικά στο καθαρό κομμάτι της μουσικής.

Οσο ζούσε στην Αγγλία πήρε μέρος σε συναυλίες, ενώ κυκλοφόρησε και ορισμένα αγγλόφωνα κομμάτια, τα οποία προωθούσε μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, τραβώντας έτσι την προσοχή. Μάλιστα, η αρχική της σκέψη ήταν να πολιτογραφηθεί μόνιμη κάτοικος Λονδίνου και να κυνηγήσει το όνειρο μιας καριέρας εκτός των ελληνικών συνόρων.

Η υποκριτική

«Ο στόχος μου ήταν να μείνω στο εξωτερικό. Ωστόσο, δεν μου άρεσε καθόλου η ζωή στο Λονδίνο. Γύρισα ακριβώς τη στιγμή που προέκυψε η καραντίνα στην Ελλάδα. Σκεφτόμουν ότι ίσως επέστρεφα στην Αγγλία όταν τελείωνε όλο αυτό. Τελικά, τράβηξε πολύ περισσότερο απ’ όσο φανταζόμουν, άρχισαν να γίνονται πράγματα εδώ, οπότε προς το παρόν έχω “παγώσει” μέσα μου την ιδέα τού έξω…» έχει δηλώσει η Αφροδίτη Λιάντου, η οποία δεν έχει γράψει ούτε ερμηνεύσει ποτέ ελληνικό τραγούδι – αν και τώρα τελευταία έχει αρχίσει να το προσπαθεί κι αυτό στον ελεύθερο χρόνο της.

liantou 2
Σκηνή πάθους στην «Γη της ελιάς» με τον Αλέξανδρο Σκουρλέτη

Οπως έχει παραδεχτεί δημόσια, η υποκριτική δεν ήταν στα πλάνα της. Ωστόσο κάτι είδε σε εκείνη ο Ανδρέας Γεωργίου και αποφάσισε να μην προσπεράσει την πρότασή του. «Η ευκαιρία ήρθε σε μια περίοδο όπου όλα ήταν στάσιμα με τη μουσική λόγω της πανδημίας, και θεώρησα τη στιγμή καλή για να δω εάν μου αρέσει και αυτή η προοπτική. Αισθάνομαι ότι δεν μπορούσα να πω “όχι”. Ενιωσα τυχερή που ήρθε μια ευκαιρία τη στιγμή που ήταν όλα παγωμένα. Θεώρησα ότι θα μάθαινα πράγματα μέσα από αυτό. Θα ήταν λάθος μου να μην το κάνω» θα εξηγήσει σε συνέντευξή της αρκετούς μήνες μετά την πρεμιέρα της «Γης της ελιάς». Παράλληλα ήρθε στη ζωή της και το μιούζικαλ, που τόσο πολύ αγαπά. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη χρονιά επιλέχθηκε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολυβραβευμένο «Mamma Mia» που σκηνοθέτησε η Θέμις Μαρσέλλου και παρουσιάστηκε στο City Garden Festival.

Η σύγκριση

Η ομοιότητα της Αφροδίτης Λιάντου με τη μητέρα της Εβελίνα Παπούλια είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Αποτέλεσμα; Τη συγκρίνουν ήδη μαζί της, κάτι που, όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια, δεν την ενοχλεί, απεναντίας. «Εγώ θέλω να πω ότι θέλω να της μοιάσω έστω και στο ελάχιστο. Θαυμάζω που είναι τόσο γενναιόδωρη, τόσο δοτική με τους ανθρώπους και τόσο εκφραστική. Η μητέρα μου είναι ο άνθρωπος που θα έρθει ξαφνικά και θα σου κάνει μία μεγάλη αγκαλιά. Εγώ δεν το έχω αυτό, δεν εκφράζομαι τόσο πολύ, είμαι πιο συγκρατημένη. Αν σε δει στενοχωρημένο, θα έρθει, θα ασχοληθεί με το πρόβλημά σου και θα είναι δίπλα σου.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΑΝΤΟΥ 1 696x870 1

Τη θαυμάζω πάρα πολύ και δεν με στενοχωρεί καθόλου που μας συγκρίνουν» έχει πει. Οσο για τη συμβουλή της μητέρας της που η ίδια κρατάει σαν φυλαχτό, «μου έχει πει να μην ακούω κανέναν, παρά μόνο το ένστικτό μου». Ταυτόχρονα με τον δρόμο της στο μονοπάτι της υποκριτικής, η Αφροδίτη Λιάντου βρήκε και τον έρωτα στα γυρίσματα της «Γης της ελιάς». Οπως φημολογείται, είναι σε σχέση με τον συμπρωταγωνιστή της Αλέξανδρο Σκουρλέτη και, παρότι οι ίδιοι αποφεύγουν να το επιβεβαιώσουν ή να το διαψεύσουν, όσοι τους ζουν από κοντά κάνουν λόγο για ένα πολύ δυνατό ειδύλλιο. Φαίνονται, ωστόσο, αποφασισμένοι να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, προφυλάσσοντας τον έρωτά τους από τα φώτα της δημοσιότητας.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...