Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Καίτη Γκρέυ μας ανοίγει το σπίτι της – Δείτε πώς είναι μετά από καιρό

Οι γωνιές με αναμνήσεις και η επίσκεψη κομμωτή

Το τραγούδι για εκείνη έληξε οριστικά. Το πάλκο, οι πίστες, το χειροκρότημα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Στις πλάτες της πλέον η Καίτη Γκρέυ φέρει και το επίθετο «θρυλική», καθώς είναι η τελευταία της γενιάς του ’50 που συνεργάστηκε με όλα τα ιερά τέρατα του πάλκου και της δισκογραφίας. Από τον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Βασίλη Τσιτσάνη, μέχρι τον Χρήστο Δάντη και το συγκρότημα Εκείνος κι Εκείνος.

grey

Τις προηγούμενες δεκαετίες κάθε εμφάνισή της στην τηλεόραση εκτόξευε τα νούμερα τηλεθέασης. Αλλωστε, ποιος δεν ήθελε μια συνέντευξη από εκείνη; Τα τελευταία χρόνια η ίδια όχι μόνο δεν κάνει δημόσιες εμφανίσεις, αλλά αποφεύγει και τις επισκέψεις, καθώς η υγεία της έχει περάσει από πολλά στάδια.

Ηρεμη, έχοντας δίπλα της μόνο την οικογένεια του πρόωρα χαμένου γιου της Βασίλη, καθώς και τον γιο της Φίλιππο, απλά ζει με τις αναμνήσεις, θυμάται κάποιους από τους αγαπημένους παλιούς φίλους της, ενώ οι φωτογραφίες στο μπαούλο που έχει ερμητικά κλειστό δείχνουν την τεράστια καριέρα που έκανε.

IMG 20230105 165311 edit 49641329224195
Η θρυλική ερμηνεύτρια έχοντας από πάνω της τον κομμωτή Τηλέμαχο Κωστόπουλο αμέσως μετά το χτένισμα, φανερά ευχαριστημένη

Η «Espresso» με ευλάβεια βρέθηκε στο σπίτι της θρυλικής ερμηνεύτριας στη Νέα Σμύρνη. Είχαμε κοντά μας έναν από τους καλύτερους κομμωτές της σύγχρονης γενιάς, τον Τηλέμαχο Κωστόπουλο, για τον καλλωπισμό της ίδιας και καταγράψαμε με τον φωτογραφικό μας φακό το «βασίλειό» της.

Αλλη εποχή

Ενα βασίλειο γεμάτο μουσική και ιστορίες μιας άλλης εποχής. Μπαίνοντας κανείς στο χολ της εισόδου θα συναντήσει πλήθος από φωτογραφίες μιας άλλης εποχής. Τότε που η ίδια μεσουρανούσε στις πίστες. Αλλοτε με ξανθό φουντωτό μαλλί και άλλοτε με μακριά μαύρα μαλλιά. Δίπλα από την πόρτα εισόδου ένα μικρό σκρίνιο με έναν καθρέφτη και από κάτω τρεις φωτογραφίες που υποδηλώνουν την αγάπη της για τα πιο λατρεμένα της πρόσωπα. Συνήθως εκεί τοποθετεί στη δεξιά πλευρά τον πιο αγαπημένο της φίλο και από την άλλη ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειάς της.

IMG 20230105 152558 edit 49882589803325
Στο βάθος διακρίνεται το τζάκι της ερμηνεύτριας με φωτογραφίες τόσο με τον Ανδρέα Μπάρκουλη, με τον οποίο ήταν αρραβωνιασμένη, όσο και με τον Στέλιο Καζαντζίδη, ενώ υπάρχει και η γωνιά με εικόνες αγίων

Στο σαλόνι, δεκάδες φωτογραφίες κατακλύζουν τους τοίχους. Είτε από τα κέντρα στα οποία τραγουδούσε η ίδια είτε με συναδέλφους της από διάφορες δημόσιες εμφανίσεις της. Στο σαλόνι μπορείς να διακρίνεις και τους τεράστιους πολυελαίους που κρέμονται και υποδηλώνουν τη φινέτσα και το γούστο μιας άλλης εποχής και μιας αρχοντογυναίκας που πρόσεχε τα λούσα του σπιτιού όσο ελάχιστες. Πάνω από το μαρμάρινο τζάκι του σαλονιού φωτογραφίες και κειμήλια από την εποχή που η ίδια ήταν αρραβωνιασμένη με τον Στέλιο Καζαντζίδη.

IMG 20230105 152621 edit 49864823445515
Το χολ εισόδου στην οικία της Καίτης Γκρέυ. Εκεί όπου υπάρχουν αναρίθμητες φωτογραφίες, τόσο δικές της όσο και με άλλους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε

Οι καναπέδες και το πλήθος των καρεκλών θυμίζουν σε όλους όσοι παρευρέθηκαν τις γιορτές της Καίτης Γκρέυ, με πλήθος των επωνύμων να παρελαύνει, να χορεύει και να γευματίζει στο φιλόξενο σπίτι της.

IMG 20230105 152801 edit 49813173768440
Το σαλόνι του σπιτιού της. Εκεί όπου κάθισαν όλα αυτά τα χρόνια τα μεγάλα ονόματα της τέχνης. Από τον Γιάννη Τσαρούχη και τον Πάνο Τζαβέλλα, μέχρι τον Κώστα Βίρβο και τον Γιώργο Χρονά

Από τον Ανδρέα Μπάρκουλη και τον Βαγγέλη Βουλγαρίδη, μέχρι την Αννα Φόνσου, τον Σπύρο Μπιμπίλα και τον Κώστα Πρέκα. Ολοι ήταν παρόντες στη γιορτή της και στα γενέθλιά της, δίνοντας κέφι και ζωντάνια, με τα ηχεία να παίζουν στη διαπασών τα τραγούδια της. Από το περίφημο «Βουνό» του Λουκά Νταράλα, μέχρι τα «Ξένα χέρια» του Τσιτσάνη. Δίπλα η κουζίνα της. Εκεί όπου η ίδια συνηθίζει να κάθεται σχεδόν όλη τη διάρκεια της ημέρας. Γεμάτη ζεστασιά και με όλα τακτοποιημένα. Αλλωστε, φημίζεται για το πόσο καλή μαγείρισσα ήταν και παραμένει.

IMG 20230105 153029 edit 49779509639278
Πάνω στο ιστορικό κειμήλιο της οικογένειάς της υπάρχουν φωτογραφίες της ίδιας με τον Καζαντζίδη, ενώ στον τοίχο διακρίνεται πίνακας ζωγραφικής της ίδιας την ημέρα των αρραβώνων της με τον Στέλιο Καζαντζίδη

Εικόνες

Στο διπλανό δωμάτιο θα δούμε τον χώρο που η ίδια άφηνε κενό για κάποιον προσκεκλημένο της. Εκεί και το παλιό γραμμόφωνο, που θυμίζει την εποχή των δίσκων των 78 στροφών όπου η ίδια μεσουράνησε.

IMG 20230105 153006 edit 49793815975214
Σε άλλο έπιπλο του σαλονιού αντικρίσαμε τις φωτογραφίες με τα παιδιά της Φίλιππο και Βασίλη, ενώ στον τοίχο κρέμονται φωτογραφίες της ίδιας από την εποχή που μεσουρανούσε

Στο προσωπικό της δωμάτιο μια γωνιά είναι αφιερωμένη στον Χριστό και στους αγίους. Η ίδια, βαθιά θρησκευόμενη, ποτέ δεν ξέχασε πριν από τον ύπνο να κάνει την προσευχή της. Οπως την προσευχή τους έκαναν και όλοι όσοι την άκουγαν να ερμηνεύει με την απίστευτη φωνή της τραγούδια που άφησαν εποχή. Τραγούδια που θα ερμηνεύουν γενιές και γενιές Ελλήνων! Σας ευχαριστούμε, κυρία Γκρέυ!

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...