Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Γιώργος Κοψιδάς: «Το μπάσκετ με βοήθησε πολύ και στην υποκριτική»

Από το σκουπιδιάρικο, στα παρκέ και μετά στο σανίδι του θεάτρου με μία... στάση στο «Survivor»! Αυτός είναι ο Γιώργος Κοψιδάς

Ο Γιώργος Κοψιδάς αποτελεί αγαπημένο ηθοποιό, παίζοντας σε σίριαλ και θεατρικές παραστάσεις που έχουν ξεχωρίσει. Η υποκριτική ήρθε στη ζωή του σε ηλικία 28 ετών, καθώς πιο πριν έπαιζε μπάσκετ επαγγελματικά.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Γνώρισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα μέσα από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι του Σκάι «Survivor 4». Μιλώντας στην «Espresso» εξηγεί πώς αποφάσισε να αφήσει τα παρκέ και να γίνει ηθοποιός, τον λόγο που δεν θα συμμετείχε στο «Survivor Αll Star», αλλά και το πώς τα μαθήματα ρέικι που κάνει του έχουν αλλάξει τη ζωή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ηθοποιός παίζει στην παράσταση «Κίνηση Ματ» στο θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τη Ματθίλδη Μαγγίρα.

Από μπασκετμπολίστας και μια πετυχημένη καριέρα, αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός. Πώς έκανες αυτή τη στροφή στην καριέρα σου;

Ξεκίνησα την καριέρα μου στον Ιωνικό Ν.Φ. και έχω παίξει μπάσκετ περίπου 25 χρόνια επαγγελματικά. Σταμάτησα στα 28 μου γιατί ήθελα να γίνω ηθοποιός και στα 33 μου ξαναέπαιξα μέχρι τα 38 μου, που σταμάτησα τελείως. Υπήρχε περίοδος που συνδύαζα το μπάσκετ με την υποκριτική. Με την ομάδα του Ιωνικού έχω φτάσει μέχρι την Α2 κατηγορία. Από μικρός ήμουν πολύ μαζεμένο παιδί και εσωστρεφής χαρακτήρας. Σε ομάδα που έπαιζα όταν ήμουν 25 ετών ζήτησαν από όλους τους παίκτες να κάνουμε ένα βίντεο για μια ταινία. Τους άρεσα και άρχισαν να μου κάνουν προτάσεις για να κάνω διαφημιστικά βίντεο και μου έλεγαν να πάω να σπουδάσω υποκριτική. Εγώ δεν ήθελα, ντρεπόμουν. Κάποια στιγμή είπα να το δοκιμάσω και έτσι ξεκίνησα να σπουδάζω υποκριτική. Τότε, στα 28 μου, είχα έναν τραυματισμό στη μέση μου σοβαρό, σταμάτησα το μπάσκετ και επικεντρώθηκα αποκλειστικά στο θέατρο. Ο αθλητισμός με βοήθησε πολύ στην υποκριτική, διότι η πειθαρχία που έχει ένας αθλητής και η στοχοπροσήλωση είναι στοιχεία πολύ χρήσιμα. Επίσης ήμουν τσολιάς, η εκπαίδευση που έλαβα ως εύζωνας με βοήθησε πολύ.

sdfdsf
Ο Γιώργος Κοψιδάς στην παράσταση όπου πρωταγωνιστεί «Κίνηση Ματ» με τη Ματθίλδη Μαγγίρα

Το θέατρο σε βοήθησε να γίνεις πιο εξωστρεφής άνθρωπος;

Το θέατρο μου άλλαξε τη ζωή. Με έμαθε να μιλάω, να εκφράζομαι, να επικοινωνώ τα συναισθήματά μου, μέσα από την υποκριτική έχω γίνει άλλος άνθρωπος.

dfgdfg 3
Μαζί με την ηθοποιό Μαρία Καβογιάννη στη σειρά του Αντ1 Plus «Zωή»

Πριν από το μπάσκετ και την υποκριτική δούλεψες και σε δήμο, στον τομέα της καθαριότητας. Ηταν δύσκολη δουλειά;

Ηταν η πρώτη μου δουλειά στον Δήμο Παπάγου: Μαζεύαμε κλαδιά και χόρτα με το σκουπιδιάρικο και τα πηγαίναμε στη χωματερή. Δεν θα έλεγα ότι ήταν δύσκολη δουλειά, πλάκα είχε.

Από τις τηλεοπτικές σειρές που έχεις παίξει, ποιες ξεχωρίζεις και γιατί;

Ξεχωρίζω το «Μίλα μου βρόμικα». Ηταν ένα καταπληκτικό σενάριο και ένα φανταστικό καστ. Το θυμάμαι με νοσταλγία και είναι η σειρά που με έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό.

gfdghg
Ως παίκτης μπάσκετ

Πώς αποφάσισες να συμμετάσχεις στο «Survivor»; Εχει παίξει ρόλο η συμμετοχή σου στην καριέρα σου ως ηθοποιού;

Η πρόταση μου έγινε μέσα στην καραντίνα και το είδα ως τρόπο διαφυγής αλλά και για οικονομικούς λόγους, καθώς τα θέατρα ήταν κλειστά. Ημουν δύσκολα οικονομικά, είχα να δουλέψω έναν χρόνο, τα χρήματα ήταν πολύ καλά και έπαιξαν ρόλο. Δεν ξέρω εάν με έχει βοηθήσει στη δουλειά μου, σίγουρα μου έδωσε μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Ως εμπειρία για εμένα το πρόσημο είναι μόνο θετικό, είναι κάτι που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή και γνώρισα ανθρώπους με τους οποίους έχω πολύ καλές επαφές.

g

Το «Survivor All Star» το παρακολουθείς; Εάν σου είχε γίνει πρόταση θα πήγαινες;

Εχω δει κάποια επεισόδια. Δεν θα πήγαινα εάν μου γινόταν πρόταση. Το έκανα, το έζησα, αλλά δεν θα έμπαινα ξανά σε αυτή τη διαδικασία. Τώρα κάνω τη δουλειά που αγαπώ ως ηθοποιός, δεν υπάρχει λόγος να το κάνω ξανά. Βλέπω τα παιδιά που είναι μέσα και σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να ξαναπεράσεις αυτή τη διαδικασία και σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

gfhghgh
Με τη μητέρα του σε μικρή ηλικία

Ασχολείσαι με το ρέικι και την αυτοβελτίωση. Τι σε ώθησε σε αυτό; Εχεις δει αλλαγές στη ζωή σου;

Εχω πάρει δεύτερο βαθμό στο ρέικι και έχω κάνει πολλά σεμινάρια αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Πάντα ήμουν σε αυτόν τον δρόμο και διάβαζα πολλά βιβλία αναφορικά με αυτά. Γνώρισα έναν άνθρωπο που με ενέπνευσε, και έτσι ξεκίνησα να ασχολούμαι ενεργά. Περισσότερα από 10 χρόνια ασχολούμαι με αυτά. Εχω δει τεράστιες αλλαγές όσον αφορά την ποιότητα στη ζωή μου, τις σχέσεις μου, το πώς διαχειρίζομαι τις καταστάσεις, αλλά και το να πετυχαίνω πιο γρήγορα τους στόχους μου. Μου έχουν προτείνει πολλοί άνθρωποι να το κάνω και επαγγελματικά, ως δάσκαλος, αλλά δεν το έχω σκεφτεί ακόμη.

fghgh 1

Μίλησέ μας για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστείς, την «Κίνηση Ματ», με τη Ματθίλδη Μαγγίρα, στο θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη.

Από τις 28/1 ξεκινάμε εκ νέου στο θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη και θα κάνουμε και παραστάσεις σε κοντινές πόλεις στη βόρεια Ελλάδα. Σύντομα η παράσταση θα παίξει και στην Αθήνα. Η συνεργασία μου με τη Ματθίλδη είναι υπέροχη, «δέσαμε» από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε. Είμαι πολύ ευγνώμων για αυτή τη συνεργασία. Πρόκειται για μια κωμωδία του Μιχαήλ Ανθη και το έργο αφορά ένα αταίριαστο ζευγάρι, έναν άνδρα των ΜΑΤ και μια αντιεξουσιάστρια που βρίσκονται σε μια ταράτσα της πόλης εν ώρα διαδήλωσης, σε μια τυχαία συνάντηση. Από εκεί προκύπτει πολύ γέλιο, αλλά και πολλά μηνύματα που περνά η παράσταση.

fdgfg

Τηλεοπτικά υπάρχει κάτι στα σκαριά;

Μόλις τελείωσα γυρίσματα για μια σειρά για τον ΑNT1 Plus, που λέγεται «Ζωή», μαζί με τη Μαρία Καβογιάννη. Είμαι σε συζητήσεις για μια ταινία στο εξωτερικό αλλά και για σειρές στη χώρα μας, που ακόμη όμως δεν είναι ανακοινώσιμα.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...