Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιώργος Γιαννόπουλος: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στα 70 μου με κατηγορούν για πράγματα που δεν έχω κάνει»

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για τη σεξουαλική κακοποίηση 6χρονου κοριτσιού

Ως άτομο με «διαταραγμένο σεξουαλικό κόσμο, χωρίς αναστολές και ενοχές» χαρακτήρισε τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ ,Γιώργο Γιαννόπουλο ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείο της Αθήνας, αγορεύοντας χθες στη δίκη του 70χρονου μουσικού, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για σεξουαλική κακοποίηση ενός 6χρονου κοριτσιού.

Η δίκη έπειτα από πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο μουσικός είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή.

viasmos

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ο γνωστός μουσικός από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013 κατ’ επανάληψη είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του παιδιού των γειτόνων του στην αυλή του σπιτιού του, στον Ωρωπό.

Οπως περιγράφεται στην απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ έβαζε την ανήλικη να κάθεται στα γόνατά του για να της δείχνει δήθεν ταινίες. Μπροστά του υπήρχε ένα τραπέζι με ένα μακρύ τραπεζομάντιλο και πίσω από αυτό, το παιδί βίωνε τη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης με τον κατηγορούμενο να το θωπεύει και να οδηγεί το χέρι του στα γεννητικά του όργανα.

viasmos

«Μαρτύριο η ζωή μου»

Χθες, ωστόσο, ο γνωστός μουσικός κατά την απολογία του στο δικαστήριο αρνήθηκε μέχρι κεραίας το αδίκημα που αντιμετωπίζει. Κρατώντας στο χέρι του ένα σακουλάκι με καθετήρα, τον οποίο, όπως είπε, φέρει λόγω προβλήματος προστάτη, άρχισε να απολογείται στο δικαστήριο με χαμηλή φωνή.

viasmos shutterstock 800x400 1

«Πλέον η ζωή μου έχει γίνει ένα μαρτύριο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στα 70 μου έτη με κατηγορούν για πράγματα που δεν έχω κάνει» είπε. Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, πατέρας δύο κοριτσιών και παππούς ενός μικρού αγοριού, είπε σε δικαστές και ενόρκους: «Υπήρξα στη ζωή μου τίμιος, αγνός, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα σε κανέναν άνθρωπο. Προσπαθώ να καταλάβω πώς έφτασα σε αυτό το σημείο».

Οπως υποστήριξε, οι σχέσεις στον Ωρωπό με τους γείτονες και με τον πατέρα της ανήλικης, την οποία κατά την πρωτόδικη απόφαση κακοποίησε, ήταν τυπικές. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ο πατέρας του παιδιού τού είχε ζητήσει να καταθέσει ως μάρτυρας σε αντιδικία που είχε και να ψευδομαρτυρήσει. «Εγώ όμως αρνήθηκα» είπε ο 70χρονος και υποστήριξε ότι εξ αυτού του λόγου ο πατέρας αλλά και η μητέρα της ανήλικης τον στοχοποίησαν. «Τώρα λέει ότι παρενοχλώ το παιδί τους. Τι δουλειά είχα εγώ με το παιδί; Είχα δουλειά, οικογένεια, φίλους. Θα κάτσω να ασχοληθώ με το παιδί;

viasmos

Ποιος ο λόγος; Στη βεράντα μου; Κάτω από το τραπέζι; Με τραπεζομάντιλο μακρύ; Πού ακούστηκαν αυτά;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Γιαννόπουλος και συμπλήρωσε: «Βρήκαμε τώρα ότι το τραπεζομάντιλο καλύπτει δυο μέτρα άνθρωπο. Με πνίγει αυτό που ακούω. Βγάζουν τις δικογραφίες στα κανάλια για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Εγώ δεν βγήκα ποτέ. Λέω την αλήθεια (…) Τα κανάλια με παρουσίασαν ότι σας ειρωνεύομαι και έρχομαι στο δικαστήριο με βερμούδα γιατί είμαι μάγκας. Μερικοί νομίζουν ότι έτσι θα κερδίσουν δίκες….»

viasmos

Συνεχίζοντας, ο γνωστός μουσικός υποστήριξε στην απολογία του: «Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει τους ανθρώπους, τους σέβεται. Μέχρι στιγμής όλοι μου συμπαραστέκονται και πιστεύουν στην αθωότητά μου. Εχω πάρει άλλες αρχές από τους γονείς μου. Ακόμα και τώρα προσπαθώ να βοηθάω τον κόσμο. Κάνω δωρεές στην εκκλησία, στο Χαμόγελο, στον Αγιο Κυπριανό, στην Αγία Βαρβάρα, στην Παναγία της Καλαμάτας. Βοηθάμε και εγώ και η σύζυγος. Σέβομαι τους πάντες, από τα ΑμεΑ μέχρι τον βασιλιά. Θέλουν να καταστρέψουν τη ζωή μου».

Επιπλέον, ο 70χρονος έστρεψε τα «πυρά» του και στη μητέρα του παιδιού αλλά και στην ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ., η οποία είχε εξετάσει την ανήλικη και έχει βεβαιώσει το δικαστήριο πως όσα το παιδί κατέθεσε είναι αλήθεια. «Ακράδαντα πιστεύω ότι το παιδί δεν φταίει, είπε αυτό που ήθελε να ακούσει η μητέρα του.

viasmos

Δείτε πόσες αντιφάσεις έχει η κατάθεσή της» είπε ο μουσικός για να προσθέσει: «Οικειοθελώς πήγα σε τέσσερις ψυχολόγους. Κανείς δεν διέγνωσε ίχνος παιδοφιλίας ή πρόβλημα με την ψυχική μου κατάσταση. Ενας συγκατηγορούμενός μου στη φυλακή μόλις του είπα για την ψυχολόγο, μου είπε ότι είναι σε κύκλωμα…»

«Ανθρωπος με διαταραγμένο σεξουαλικό κόσμο, χωρίς αναστολές και ενοχές»

Παρά τους παραπάνω ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ο εισαγγελέας της έδρας ήταν «κόλαφος» για τον 70χρονο μουσικό, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο «με διαταραγμένο σεξουαλικό κόσμο, χωρίς αναστολές και ενοχές». Ζητώντας την ενοχή του κατηγορουμένου, ο εισαγγελέας πρότεινε μάλιστα σε δικαστές και ενόρκους να μην του χορηγήσουν αναστολή, όπως είχε κάνει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αλλά να τον οδηγήσουν με την απόφασή τους στη φυλακή.

viasmos 1

Αναφερόμενος, δε, στον ισχυρισμό του 70χρονου για την αξιοπιστία της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. που εξέτασε την ανήλικη και αποφάνθηκε πως όσα λέει είναι αλήθεια, ο εισαγγελέας είπε στην αγόρευσή του: «Τα ευρήματα της μάρτυρος είναι αντικειμενικά. Πρόκειται για επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις που δεν έχω καμία δυνατότητα να τις αμφισβητήσω. Προέκυψε πως το παιδί έχει κακοποιηθεί».

Συνεχίζοντας ο εισαγγελέας μίλησε και για ευθύνες των γονέων της ανήλικης, οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν παρατηρήσει νωρίτερα, όπως είπε, την κόρη τους και να επέμβουν. «Από τα στοιχεία που προέκυψαν δεν έχω κανέναν ενδοιασμό και καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε αυτές τις πράξεις σε βάρος του παιδιού. Δεν μπόρεσε να δώσει κάποια πειστική απάντηση. Με τις πράξεις του αμαύρωσε την πορεία του και εξέθεσε και ένα δημοφιλές συγκρότημα, στο οποίο συμμετείχε και το οποίο αποτελεί ίνδαλμα των νέων. Ολα αυτά συνδυάζονται με μια χειριστική συμπεριφορά του και προς το δικαστήριο. Πίσω από όλα αυτά κρύβεται αυτή η διαταραχή.

viasmos paidi foto 708

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε 12 έτη κάθειρξη. Θεωρώ, όμως, ότι με την απόφασή του διέπραξε μια δικονομική αντίφαση και ένα ατόπημα. Τον έκρινε ένοχο και παράλληλα του έδωσε τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος. Αυτό το ατόπημα καλείστε σήμερα να εξομαλύνετε και να καταργήσετε».

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...