Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Χρυσές Σφαίρες, μοιραίες δόσεις και κακοποιήσεις

Τι έκαναν στο Χόλιγουντ τα πιτσιρίκια της ταινίας «Stand By Me»! Οι βραβευμένοι Κιούζακ και Σάδερλαντ, έλαμψαν Ο'Κόνελ και Γουίτον

Τι κοινό έχουν ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Κίφερ Σάδερλαντ, ο επίσης κάτοχος του βραβείου Τζον Κιούζακ, ο σταρ του «Scream 2» Τζέρι Ο’Κόνελ και ο Γουίλ Γουίτον του «The Big Bang Theory»;

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Εγιναν διάσημοι παγκοσμίως σε άγουρη ηλικία μέσα από την ταινία του 1986 «Stand By Me» και κατάφεραν να αντέξουν το βάρος της επιτυχίας κάνοντας καριέρα διαρκείας στο Χόλιγουντ, σε αντίθεση με άλλους συμπρωταγωνιστές τους.

Ο ρόλος του ο Τζον «Εϊς» Μέριλ στην ταινία του Ρομπ Ράινερ, στην οποία οι ηθοποιοί υποδύονταν 12χρονα αγόρια, άνοιξε τις πόρτες του Χόλιγουντ στον Κίφερ Σάδερλαντ. Το 1992 έπαιξε δίπλα στον Τομ Κρουζ και τον Τζακ Νίκολσον στο «A Few Good Men», αλλά και στους Ρέι Λιότα και Φόρεστ Γουίτακερ στο «Article 99». Εγινε παγκόσμιος σταρ κυρίως μέσα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά «24», για τον οποίο βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού. Πιο πρόσφατα πρωταγωνίστησε στη σειρά «Designated Survivor» του Netflix, ενώ το 2016 κυκλοφόρησε με επιτυχία το πρώτο του μουσικό άλμπουμ «Down in a Hole».

kith
Κίφερ Σάδερλαντ

Ο ρόλος του Ντένι Λεσάνς στο «Stand By Me», παρόλο που δεν ήταν μεγάλος, έκανε τον Τζον Κιούζακ να ξεχωρίσει και με τον χρόνο τον μετέτρεψε σε έναν από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Κέρδισε Golden Globe για την ερμηνεία του στην ταινία «High Fidelity», ενώ πρωταγωνίστησε σε ταινίες που έκαναν εισπρακτική επιτυχία, όπως «Being John Malkovich», «Serendipity», «Hot Tub Time Machine», «America’s Sweethearts» και «2012». Πέρυσι έπαιξε στην ταινία «Pursuit», ενώ παράλληλα με την καριέρα του ως ηθοποιός έχει κάνει την παραγωγή και έχει γράψει σενάρια για αρκετές ταινίες, μεταξύ των οποίων το «High Fidelity» και το «War, Inc.».

kiouzak
Τζον Κιούζακ

Ο Γουίλ Γουίτον, που έπαιξε τον πρωταγωνιστή της ταινίας του 1986, Γκόρντον «Γκόρντι» Λασάνς, εμφανίστηκε στη συνέχεια σε μεγάλο αριθμό ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Μεταξύ άλλων έπαιξε στην εμβληματική ταινία του 1991 «Toy Soldiers» και σε τέσσερις σεζόν του «Star Trek: The Next Generation». Ο ρόλος του σε αυτή τη σειρά του άνοιξε τον δρόμο για να εμφανιστεί σε πολλά επεισόδια του «Big Bang Theory». Στην πιο επιτυχημένη σειρά της τελευταίας δεκαετίας έπαιξε μια εκδοχή του εαυτού του που ήταν εχθρός του Σέλτον Κούπερ, τον οποίον υποδύθηκε ο Τζιμ Πάρσονς. Οι δυο τους συνήθως κοντράρονταν διότι ο Κούπερ λάτρευε τις ταινίες «Star Wars», ενώ ο Γουίτον είχε πρωταγωνιστήσει στο αντίπαλο δέος του «Star Trek».

gouiton
Γουίλ Γουίτον

Ο «αποτυχημένος» της ταινίας, Βερν Τέσιο, κατά κόσμον Τζέρι Ο’ Κόνελ, έγινε τελικά ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς της δεκαετίας του 1990. Ωστόσο, πρώτα χρειάστηκε να ιδρώσει, καθώς η επιτυχία δεν ήρθε αμέσως, όπως συνέβη με άλλους συμπρωταγωνιστές του στο «Stand By Me». Αφού εμφανίστηκε σε διάφορες σειρές και τηλεταινίες, καταξιώθηκε μέσα από τους ρόλους του στο οσκαρικό «Jerry Maguire» του Τομ Κρουζ το 1996 και στο επιτυχημένο εισπρακτικά «Scream 2» το 1997. Πιο πρόσφατα έπαιξε στο «Man About Town» και στο «Room 6». Στην προσωπική του ζωή έχει αποκτήσει δυο κόρες με την εντυπωσιακή ηθοποιό Ρεμπέκα Ρομέιν.

okonel
Τζέρι Ο’Κόνελ

Η καριέρα του Ρίβερ Φίνιξ, αδερφού του βραβευμένου με Οσκαρ Χοακίν Φίνιξ, εκτινάχτηκε μετά τον ρόλο του Κρις Τσέιμπερς στο «Stand By Me». Επαιξε με επιτυχία, μεταξύ άλλων, στο «Indiana Jones and the Last Crusade» με τον Χάρισον Φορντ και στο κλασικό πλέον «My Own Private Idaho» με τον Κιάνου Ριβς. Αυτό που δεν γνώριζαν οι περισσότεροι ήταν ότι την ίδια εποχή ο Φίνιξ βυθιζόταν όλο και πιο πολύ στην εξάρτησή του από τα ναρκωτικά. Πέθανε στις 31 Οκτωβρίου 1993, λίγο αφότου βρέθηκε αναίσθητος από υπερβολική δόση ηρωίνης και κοκαΐνης έξω από το κλαμπ Viper Room του Λος Αντζελες. Ηταν μόλις 23 ετών, ενώ θεωρούνταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του Χόλιγουντ, με πολλές πιθανότητες να κερδίσει βραβείο Οσκαρ.

Ρίβερ Φίνιξ

Τέλος, ο ρόλος του Τέντι Ντεσάμπ στο «Stand By Me» καθιέρωνε τον Κόρεϊ Φέλντμαν ως το κορυφαίο παιδί ηθοποιό της εποχής, καθώς ερχόταν μετά τις επιτυχίες των «Gremlins» και «The Goonies». Ωστόσο, στη συνέχεια χάθηκε από το Χόλιγουντ, καθώς πρώτα αντιμετώπισε προβλήματα με τους γονείς του, από τους οποίους αποκόπηκε στα 15 του χρόνια, κατηγορώντας τους ότι τους έδιναν με το ζόρι χάπια αδυνατίσματος και τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν. Πολύ αργότερα κατήγγειλε δημόσια ότι μαζί με το άλλο παιδί-θαύμα του Χόλιγουντ Κόρεϊ Χέιμ είχαν βιαστεί ως παιδιά από κύκλωμα παιδεραστών στο Χόλιγουντ. Υπερασπίστηκε, δε, από τις κατηγορίες για παιδεραστία τον Μάικλ Τζάκσον, στο σπίτι του οποίου έμενε όταν ήταν παιδί, λέγοντας ότι δεν τον κακοποίησε ποτέ σεξουαλικά.

frindman
Κόρεϊ Φέλντμαν

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...