Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

«Φτωχοί» πρωταγωνιστές με… πλούσιο ταλέντο

Ηθοποιοί και γόνοι εύπορων οικογενειών που έπαιξαν πειστικά ρόλους απόρων καιπεριθωριακών χαρακτήρων

Από τη «μητέρα των δράκων» και τη… χαμένη αγάπη του υπέροχου Γκάτσμπι, μέχρι τον Αγγλο ασθενή και τη βαμπίρ Σελίν, όλοι τους μεγάλωσαν στα «πούπουλα» από πλούσιους γονείς, όμως το υποκριτικό ταλέντο τους είναι τόσο μεγάλο, που, παρόλο που τους έλλειπαν τα προσωπικά βιώματα, έπαιξαν με πειστικό τρόπο ρόλους φτωχών, μη προνομιούχων ή ακόμα και προβληματικών χαρακτήρων.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιαννη

Η πριγκίπισσα Μάργκαρετ του «Crown» Ελενα Μπόναμ – Κάρτερ είχε προνομιακή ζωή όταν ήταν παιδί, καθώς ο πατέρας της, Ρέιμοντ Μπόναμ – Κάρτερ, ήταν τραπεζίτης, ενώ η μητέρα της Ελένα Πρόπερ ντι Καλεχόν ήταν γόνος οικογένειας ευγενών – ο προπάππους της ήταν ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Χέρμπερτ Ασκουιθ. Στην καριέρα της έχει δώσει ρεσιτάλ, αναλαμβάνοντας μη προνομιούχους χαρακτήρες, με πιο πρόσφατο αυτόν της Νούλε Γκόρντον στη βιογραφική σειρά «Nolly». Η Κάρτερ υποδύεται ένα σκληρά εργαζόμενο κορίτσι που τελικά καταφέρνει να γίνει γνωστή ηθοποιός σε σαπουνόπερα.

carter
Ελενα Μπόναμ – Κάρτερ

Η Κέιτ Μπέκινσεϊλ, που ως «Σελίν» πρωταγωνίστησε στο franchise ταινιών με βαμπίρ «Underworld», γεννήθηκε στο πλούσιο προάστιο του Λονδίνου Τσίσγουικ. Οι γονείς της Ρίτσαρντ Μπέκινσεϊλ και Τζούντι Λο το… φύσαγαν, καθώς και οι δύο ήταν επιτυχημένοι ηθοποιοί στη Βρετανία. Η Κέιτ μεγάλωσε μέσα στις ανέσεις και πήγε στο σχολείο θηλέων της ελίτ του Λονδίνου Godolphin and Latymer School. Το 2017, ωστόσο, σύμφωνα με την «Daily Mail», έδωσε τα ρέστα της ως ηθοποιός στην ταινία «Farming», όπου έπαιζε τη φτωχή εργαζόμενη Ινγκριντ, η οποία με περηφάνια αναλάμβανε να φροντίζει ορφανά στο σπίτι της.

kate
Κέιτ Μπέκινσεϊλ

Ο ρόλος της Ντέζι, που βίωνε από πρώτο χέρι τη χλιδάτη ζωή του ερωτευμένου πρώην της Τζέι Γκάτσμπι στην ταινία «Ο Υπέροχος Γκάτσμπι», ήταν ιδιαίτερα εύκολος για την Κάρεϊ Μάλιγκαν. Η Βρετανίδα είχε τα κατάλληλα βιώματα, αφού από τα τρία μέχρι τα τέσσερά της χρόνια έζησε σε μερικά από τα πιο χλιδάτα ξενοδοχεία της Αγγλίας και της Γερμανίας, μια και ο πατέρας της, Στίβεν, ήταν επικεφαλής μάνατζερ των ξενοδοχείων «InterContinental» στην Ευρώπη. Με την ίδια επιτυχία έπαιξε στην ταινία του 2015 «Suffragette» την εργαζομένη σε καθαριστήριο Μοντ, που το 1912 συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου οι γυναίκες.

maligan
Κάρεϊ Μάλιγκαν

Η «μητέρα των δράκων»

Η Εμίλια Κλαρκ, η οποία έγινε διάσημη ως Ντενέρις, η «μητέρα των δράκων», από το «Game of Thrones», μεγάλωσε μέσα στη χλιδή, καθώς η μητέρα της, Τζένιφερ, είναι επιχειρηματίας και μεγαλοστέλεχος εταιριών παγκόσμιου βεληνεκούς. Οταν, όμως, το 2019 ήρθε η ώρα να παίξει τη ναρκομανή Σούζαν Σμιθ στην ταινία «Above Suspicion», κατέπληξε τους πάντες με την ερμηνεία της. Ο ρόλος ήταν πολύ απαιτητικός, αφού ο χαρακτήρας που υποδύθηκε, εκτός από την εξάρτηση από την κοκαΐνη και τα μπλεξίματα με την αστυνομία, προσπαθούσε να ξεφύγει από τον βίαιο πρώην της.

clarke
Εμίλια Κλαρκ

Τα λεφτά δεν έλειψαν από τον Ραλφ Φάινς, όταν ήταν μικρός, μια και ο παππούς του ήταν ο βαθύπλουτος βιομήχανος Μορίς Φάινς. Με την καριέρα του ο πρωταγωνιστής της πολυβραβευμένης ταινίας «Ο Αγγλος ασθενής» έδειξε ότι έπιασαν τόπο τα 45.000 ευρώ που πλήρωναν κάθε χρόνο οι δικοί του για να σπουδάσει Υποκριτική στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου, από το 1983 μέχρι το 1985. Ενδεικτικό του ταλέντου του είναι η ερμηνεία του στην ταινία «Αποστολή στην Μπριζ» το 2008, στην οποία έπαιξε τον γκάνγκστερ Χάρι, που μέσω του υποκόσμου προσπαθούσε να βγει από το περιθώριο.

Η Κάρα Ντελεβίν πρόσθεσε τα λεφτά των βαθύπλουτων γονιών της τα χρήματα που κερδίζει η ίδια με το ταλέντο της ως μοντέλο και ηθοποιός. Προπάππους της ήταν ο λόρδος Χαμάρ Γκρίνγουντ, ενώ οι παππούδες και οι γονείς της ανήκουν στην υψηλή κοινωνία της Βρετανίας και έχουν σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια. Το 2017 η Κάρα αποστόμωσε όσους αμφισβητούσαν τις υποκριτικές ικανότητές της παίζοντας την Ιζαμπελ στο «Life In A Year». Η εξαρτημένη από τα ναρκωτικά μητέρα της Ιζαμπελ την εγκατέλειψε από όταν ήταν παιδί, ενώ στα 17 της η ίδια είναι άρρωστη και της μένει μόνο ένας χρόνος ζωής.

cara
Κάρα Ντελεβίν

Σε εργοστάσια κεραμικής

Η Φίμπι Ντίνεβορ, που έγινε διάσημη από τη σειρά «Bridgerton», μεγάλωσε στο Μάντσεστερ με τους ευκατάστατους γονείς της, την ηθοποιό Σάλι Ντίνεβορ και τον σεναριογράφο Τιμ Ντίνεβορ. Στη βιογραφική ταινία «The Colour Room» η Φίμπι υποδύεται με επιτυχία τη διάσημη κεραμοποιό Κλαρις Κλιφ, η οποία για να ζήσει από μικρή άρχισε να δουλεύει σε εργοστάσια κεραμικής στις αρχές του περασμένου αιώνα.

phoebe
Φίμπι Ντίνεβορ

Τέλος, ο πρωταγωνιστής της σειράς «The Nevers» του HBO, Τζέιμς Νόρτον, είχε μια άνετη και ήσυχη ζωή στα παιδικά του χρόνια στο Λονδίνο, χωρίς υπερβολές, καθώς και οι δύο γονείς του ήταν δάσκαλοι. Τα τελευταία χρόνια, όμως, ερμηνεύει με επιτυχία έναν προβληματικό χαρακτήρα, ο οποίος κινείται στο περιθώριο της κοινωνίας. Ο Τόμι Λι Ρόις στην πολυβραβευμένη σειρά «Happy Valley» του BBC, η τρίτη σεζόν της οποίας προβλήθηκε φέτος τον Ιανουάριο, είναι δολοφόνος, βιάζει γυναίκες, είναι μπλεγμένος με τα ναρκωτικά και έχει κάνει φυλακή. Χάρη στην ερμηνεία του, ο Νόρτον κέρδισε βραβείο BAFTA.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....