Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Η ενθρόνιση του Κάρολου Γ’ από τις «παρακάμερες» της «Εspresso»

Η γλώσσα του σώματος του βασιλικού ζεύγους, τα φαρμακερά βλέμματα και η «νοηματική» γλώσσα

Αιώνας θα φάνηκαν στον πρίγκιπα Χάρι οι μόλις 28 ώρες και 42 λεπτά που έμεινε σε βρετανικό έδαφος. Ειδικά οι τελευταίες, λίγες ώρες της τελετής της στέψης στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο κυλούσαν βασανιστικά για τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ αδερφό του διαδόχου πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς οι γαλαζοαίματοι συγγενείς του τον άφησαν ολομόναχο και του ετοίμασαν «χουνέρια».

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Ενδεικτικό είναι ότι το Σάββατο, αμέσως μετά τη στέψη του Καρόλου στο αβαείο, ο Χάρι έφυγε «σφαίρα» με αυτοκίνητο για το αεροδρόμιο του Χίθροου. Οπως αναφέρει η «Daily Mail», ο 38χρονος πρίγκιπας πρόλαβε την εμπορική πτήση για το Λος Αντζελες και ήταν εγκαίρως στο σπίτι του στο Μοντεσίτο, όπου τον περίμενε η Μέγκαν με τα παιδιά τους Αρτσι και Λίλιμπετ για να γιορτάσουν τα τέταρτα γενέθλια του Αρτσι.

stepsi karolouu5
O πρίγκιπας Χάρι

Οι προηγούμενες ώρες ήταν «μαρτυρικές» για τον μικρότερο γιο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Στον αποκλεισμό του από τη βασιλική πομπή στο Μπάκιγχαμ μετά τη στέψη και από την εμφάνιση της βασιλικής οικογένειας στο μπαλκόνι του παλατιού, ήρθε να προστεθεί η παγερή στάση που του επεφύλαξαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Μετά τον πολύμηνο «πόλεμο» που έχει εξαπολύσει στην οικογένειά του με συνεντεύξεις και το βιβλίο του «Ρεζέρβα», κανείς δεν του μιλούσε. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από τη στιγμή που ο Χάρι έμπαινε ολομόναχος στο αβαείο, με «παγωμένο» από την ένταση πρόσωπο. Τον έβαλαν, δε, να καθίσει στην τρίτη σειρά, όπου τον περίμενε μια νέα δυσάρεστη έκπληξη: Μπροστά του καθόταν η πριγκίπισσα Aννα, η οποία φορούσε καπέλο με τεράστιο φτερό, που έκρυβε το πρόσωπο του από τις κάμερες στη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Το φτερό έφερε στο μυαλό το διαβόητο κηροπήγιο που στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ έκρυβε το πρόσωπο της συζύγου του Μέγκαν.

stepsi karolouu6
Η πριγκίπισσα Αννα κρύβει με το τεράστιο φτερό της τον Χάρι

Ο 38χρονος, που δεν απέφυγε να ρίξει μια «δολοφονική» ματιά στον αδερφό του, πρίγκιπα διάδοχο, στην πρώτη σειρά, βρήκε αποκούμπι στον σύζυγο της ξαδέλφης του, πριγκίπισσας Ευγενίας. Ο Τζακ Μπρούκσμπανκ καθόταν δίπλα του και κάποιες φορές τον έκανε να χαμογελάσει. Μέσα σε όλα αυτά, οι «haters» του στα social media βρήκαν αφορμή να ξεσαλώσουν και να τον κατηγορήσουν ότι σταμάτησε να τραγουδάει τον εθνικό ύμνο «God Save the King» (Ο Θεός ας σώζει τον βασιλιά) όταν ο Κάρολος περνούσε από μπροστά του.

Η νευρική μέχρι να της βάλουν την κορόνα Καμίλα και ο καλός διάδοχος του θρόνου

Στο μυαλό των κεντρικών πρωταγωνιστών της στέψης του βασιλιά Καρόλου μπήκαν ειδικοί στη γλώσσα του σώματος και στο διάβασμα των χειλιών για να ανακαλύψουν πώς βίωσαν οι ίδιοι την ιστορική τελετή, που έχει τις ρίζες της στο μακρινό 1066 μ.Χ.

Η στάση του σώματος του βασιλιά Καρόλου, όταν ανέμενε τη στέψη του στο Aβαείο του Oυέστμινστερ, όπως ανέφερε στο περιοδικό «Femail» η ειδικός Κάρολ Ρέιλτον «πρόδωσε» ότι ήταν πολύ στρεσαρισμένος. «Ανοιγόκλεινε συνεχώς τα μάτια» εξήγησε η ειδικός, προσθέτοντας ότι αυτό άλλαξε όταν τοποθετήθηκε η κορόνα στο κεφάλι του.

stepsi karolouu kentriki 1
Το νέο βασιλικό ζεύγος: Kάρολος και Καμίλα

Ο Κάρολος έδειχνε δικαιωμένος, καθώς ύστερα από 70 χρόνια αναμονής ως διάδοχος της βασίλισσας Ελισάβετ πραγματοποίησε το όνειρό του να γίνει βασιλιάς. Ηταν δε βαθιά συγκινημένος όταν τον φίλησε στο μάγουλο ο πρίγκιπας διάδοχος Oυίλιαμ, μετά τον «όρκο πίστης» που έδωσε. Σύμφωνα με ειδικούς στο διάβασμα των χειλιών που επικαλείται το βρετανικό περιοδικό, ψιθύρισε στον γιο του «αμήν» και «ευχαριστώ, Oυίλιαμ». Νευρική μέχρι τη στέψη της ήταν και η βασίλισσα Καμίλα, όμως στη συνέχεια χαλάρωσε και φαινόταν να έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης.

stepsi karolouu1
O πρίγκιπας Ουίλιαμ

Νωρίτερα, ενώ το βασιλικό ζευγάρι μετέβαινε στο αβαείο, ο Κάρολος ανησυχούσε αν θα καθυστερούσαν, εξαιτίας της πολύ βαριάς χρυσής άμαξας η οποία κινούνταν αργά. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τον στολισμό των δρόμων, ενώ σχολίασαν και το γεγονός ότι έβρεχε. Μετά τη στέψη στο αβαείο, όταν βρέθηκε στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ, ο βασιλιάς Κάρολος δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό και την ευγνωμοσύνη του. «Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ» είπε στους συγγενείς του που εργάζονται αποκλειστικά για το Στέμμα. «Κοιτάξτε τους πάντες εδώ» τους είπε αμέσως μετά, δείχνοντας το πλήθος έξω από το παλάτι.

Την ίδια ώρα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έκανε παρατήρηση στα παιδιά του, ζητώντας τους να είναι «σοβαρά» στο μπαλκόνι, ενώ προέτρεψε τον άτακτο πρίγκιπα Λούις να «χαιρετάει» τον κόσμο. Η πριγκίπισσα Κέιτ, από την άλλη, έπιασε ψιλοκουβέντα με την πριγκίπισσα Σοφία, όταν η τελευταία τη ρώτησε αστειευόμενη «πού είναι ο Τζορτζ;». Ο πρωτότοκος γιος της Κέιτ και του Ουίλιαμ δεν βρισκόταν μαζί με τα αδέρφια του, Σάρλοτ και Λούις, αλλά λίγο πιο δίπλα, καθώς είχε ενεργό ρόλο στη στέψη του παππού του, όπου κρατούσε τον μανδύα του.

stepsi karolouu8
Παιχνίδια του Λούις με την πριγκίπισσα Κέιτ υπό το βλέμμα του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Ντεφιλέ από γαλαζοαίματους και εμφάνιση της… άφαντης Σαρλίν του Μονακό

Εκλεψε τις εντυπώσεις η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό με τη σπάνια κοινή εμφάνισή της με τον πρίγκιπα Αλβέρτο στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, όπου συνέρρευσαν βασιλιάδες και βασίλισσες από κάθε γωνιά του πλανήτη για να δώσουν το «παρών» στην ιστορική στέψη του βασιλιά Καρόλου.

stepsi karolouu2
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος με την πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό

Η 45χρονη πριγκίπισσα του Μονακό τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα με το κομψό μπεζ σύνολο που επέλεξε. Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι συχνά πυκνά η Σαρλίν περπατούσε με το βλέμμα χαμηλωμένο, κάνοντας πολλούς να την αποκαλέσουν «θλιμμένη πριγκίπισσα», όπως πριν από δεκαετίες την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ο γάμος της με τον 65χρονο Αλβέρτο έχει περάσει από σαράντα κύματα τον τελευταίο χρόνο, με έντονες τις φήμες για πιθανό διαζύγιο. Οι δε κοινές εμφανίσεις τους μετριούνται με ευκολία στα δάχτυλα του ενός χεριού.

stepsi karolouu4
Ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας με τη βασίλισσα Λετίθια

Εκτός από τη Σαρλίν με τον Αλβέρτο, το «παρών» έδωσαν στην τελετή, μεταξύ άλλων, ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας με τη βασίλισσα Λετίθια, ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας με τη βασίλισσα Ράνια, καθώς και ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος της Ολλανδίας με τη βασίλισσα Μάξιμα.

stepsi karolouu3
Ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος της Ολλανδίας με τη βασίλισσα Μάξιμα

Η «παρέλαση» των βασιλικών ζευγαριών στο Λονδίνο συνεχίστηκε με τον βασιλιά Φίλιππο του Βελγίου και τη βασίλισσα Ματθίλδη, τον βασιλιά Γίγκμε Κεσάρ Ναμγκιάλ Βανγκτσούκ του Μπουτάν με τη βασίλισσα Τζετσούν Πέμα και τον βασιλιά Μάχα Βαγιραλονγκόρν της Ταϊλάνδης με τη βασίλισσα Σουθίντα.

stepsi karolouu9
Ο βασιλιάς Κάρολος Γουστάβος της Σουηδίας με τη διάδοχο, πριγκίπισσα Βικτόρια

Ο βασιλιάς Κάρολος Γουστάβος της Σουηδίας συνοδεύτηκε από τη διάδοχο, πριγκίπισσα Βικτόρια, ενώ ο βασιλιάς Τουπόου της Τόνγκα από τη βασίλισσα Νανασιπάου και ο βασιλιάς Γιανγκ ντ-Πέτρουαν Αγκονγκ της Μαλαισίας από τη βασίλισσα Ράγια Περμαϊσούρι Αγκονγκ.

stepsi karolouu
Ο βασιλιάς Γίγκμε Κεσάρ Ναμγκιάλ Βανγκτσούκ του Μπουτάν με τη βασίλισσα Τζετσούν Πέμα

Το χρώμα της Ελλάδας επέλεξε η τέως βασίλισσα της Ελλάδας Αννα Μαρία για το φόρεμά της στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, το Σάββατο. Η 76χρονη χήρα του αείμνηστου τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου ήταν ντυμένη στα μπλε, ενώ κατέφθασε στο αβαείο συνοδευόμενη από τον γιο της, πρίγκιπα Παύλο, και τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Μαρί Σαντάλ, η οποία επέλεξε ένα σύνολο στο γαλάζιο χρώμα της ελληνικής θάλασσας και του ελληνικού ουρανού.

stepsi karolouu7
Αννα Μαρία, Παύλος και Μαρί Σαντάλ

Τα βλέμματα τράβηξε η πολύ ξεχωριστή τσάντα που κρατούσε η πριγκίπισσα Μαρί Σαντάλ, καθώς έμοιαζε με βιβλίο, με τίτλο «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο». Πρόκειται για μια στιλιστική δημιουργία της κόρης της, Ολυμπίας, από τη νέα γραμμή με γυναικείες τσάντες της εταιρίας της, Olympia Le-Tan. Μετά το τέλος της τελετής στέψης του Καρόλου, η Αννα Μαρία με τον Παύλο και τη Μαρί Σαντάλ ήταν καλεσμένες του νέου βασιλιά στο επίσημο δείπνο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...