Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. σε σκάνδαλο «μαμούθ!»

Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε...

Κρινιώ Νικολάου: Γιορτάζει με μοναδικό τρόπο τα 30 χρόνια της μουσικής πορείας...

Εχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της...

Λουκία Πιστιόλα: Tα καρφιά για «σταρλετίτσες του Instagram με followers» και η...

Τη σημαντική ηθοποιό του θεάτρου μας Λουκία Πιστιόλα τη...

Alert για την «πέμπτη νόσο»

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές σε ολόκληρη τη...

Ξέσπασε ο Λιάγκας κατά συναδέλφων του: «Στήθηκε πάλι ένα λαϊκό τηλεοπτικό δικαστήριο»

«Ας αποφασίσουμε ότι είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά»

O Γιώργος Λιάγκας, έκανε ένα ξέσπασμα στην χθεσινή εκπομπή του, με αφορμή το Athens Pride που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο που μας πέρασε στο κέντρο της Αθήνας.liagkas6791

Ο γνωστός παρουσιαστής, αναφέρθηκε στην αισθητική των ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην παρέλαση της υπερηφάνειας και μεταξύ άλλων είπε: «Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο, κάτι που ουσιαστικά υπερασπίζεται το δικαίωμα του ανθρώπου στην ισότητα και δεν μ’ αρέσει εμένα η αποδοχή της διαφορετικός.  Για μένα ο ομοφυλόφιλος δεν είναι διαφορετικός, διαφορετικός είναι ο κλόουν. Τι εννοώ με αυτό; Άλλο να πρωτοστατώ για να υπερασπιστώ το δικαίωμα ισότητας όλων των ανθρώπων και άλλο να πάω να πρωτοστατώ σε μία παρέλαση κλόουν. Είτε ο κλόουν είναι ετερόφυλος είτε ομοφυλόφιλος».

Διαβάστε επίσης: Τα σχόλια της Τσιμτσιλή για τις δηλώσεις του Λιάγκα: «Την πάτησε, πώς τις κάνει αυτές τις δηλώσεις;»

giorgos liagkas1406

Στην συνέχει η Φωτεινή Πετρογιάννη το ρώτησε για ποιον λόγο αποκαλεί κάποιους κλόουν και ο Γιώργος Λιάγκας απάντησε: «Εμένα δεν μου αρέσει η αισθητική των ανθρώπων, άσχετα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, που κάνουν ακραία πράγματα για να συμβολίσουν ότι πρέπει να αποδεχτώ εγώ τον ομοφυλόφιλο. Η εικόνα αυτή σε τι βοηθάει τη μάνα που αντιδρά ότι το παιδί της είναι ομοφυλόφιλο για να αποδεχτεί το παιδί της; Για μένα το ζητούμενο είναι να γίνουν πράγματα ώστε αυτή η μάνα πρέπει να το αγαπάει το παιδί της. Και η εικόνα αυτή βοηθάει τη μάνα; Για μένα η εικόνα που το βοηθάει είναι το σήριαλ του Καπουτζίδη.liagkas37185

Μία εκπομπή όπως η δικιά μας που πρωτοστατεί σε αυτά τα θέματα, βοηθάει μία μάνα να το καταλάβει. Μια εικόνα ενός ανθρώπου που ντύνεται αλλόκοτα, είτε είναι άνδρας, είτε ομοφυλόφιλος, πού βοηθάει τη μάνα; Αυτό είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο δεν είναι πέντε χαριτωμένοι άνθρωποι, πολιτικοί, για να καπηλευτούν την ιστορία αυτή, το ζητούμενο είναι να μην υπάρχει μάνα ή πατέρας που να αποδέχεται το παιδί του όπως είναι».

giorgos liagkas14061

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο γνωστός παρουσιαστής έγινε αποδέκτης διάφορων αντιδράσεων και μέσα από την σημερινή του εκπομπή θέλησε να τοποθετηθεί: «Στήθηκε πάλι ένα λαϊκό τηλεοπτικό δικαστήριο – να είστε καλά παιδιά που σας δώσαμε τηλεοπτικό χρόνο – για αυτό που ειπώθηκε χθες στην εκπομπή, με αφορμή το γκέι Pride στην Αθήνα. Να το ξεκαθαρίσω, εγώ σαν άνθρωπος είμαι κάποιος που πάω κατευθείαν στο πρόβλημα και στην πιθανή λύση του προβλήματος. Δεν είμαι άνθρωπος του εντυπωσιασμού και του επικοινωνιακού πυροτεχνήματος. Να πω δηλαδή δύο πράγματα για να γίνω αρεστός.

Ποτέ δεν λειτουργούσα έτσι, να πω δύο τσιτάτα και να γίνω αρεστός στα social media ή στους συναδέρφους μου, τους καλούς στις τηλεοπτικές εκπομπές. Πάντα έλεγα πράγματα για να υπηρετήσω – νομίζω – την ουσία. Αφορμή για το χθεσινό μου σχόλιο στάθηκε το γεγονός ότι δείξαμε το ρεπορτάζ ότι μία μάνα και ένας πατέρας βρέθηκαν στα δικαστήρια από το ίδιο τους το παιδί, το οποίο ήταν ομοφυλόφιλο και μήνυσε τους ίδιους τους γονείς γιατί δεν τον αποδέχονταν και του έκαναν bullying μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

σελ 21 φ1

Λέω εγώ εχθές με το ταπεινό μου το μυαλό, όλη η κοινωνία οφείλουμε να φέρουμε τους γονείς σε ένα στάδιο να καταλάβουν γιατί όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι, ανεξάρτητα χρώματος, φύλου, σεξουαλικής προτίμησης. Αν είμαστε έξυπνοι ή χαζοί, πλούσιοι ή φτωχοί, είμαστε ίσοι και πρέπει οι γονείς να είναι περήφανοι για το αν είναι γκέι, στρέιτ, άσπρος, μαύρος. Είμαστε όλοι ίσοι.

Ποιος υπηρετεί αυτόν τον σκοπό, ότι οι γονείς πρέπει να αγαπάνε το παιδί τους; Το εξυπηρετεί μια πλουμιστή παρέλαση; Που καλά κάνει και γίνεται. Δεν με ενοχλεί εμένα. Κύριοι συνάδερφοι μείνετε στην ουσία. Ας αποφασίσουμε ότι είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά. Αν πυροβολείτε εσείς εμένα που είμαι πιο μπροστά από εσάς, γιατί όταν μίλησα για τον γάμο των ανθρώπων στην Ελλάδα ανεξάρτητα φύλου και μίλησα για την τεκνοθεσία, ήμουν ο πρώτος που τα είπε. Τότε με λοιδόρησαν».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Δημήτρης Αλεξανδρής: Αυτή είναι η σύζυγος του ηθοποιού

Μπορεί ο Ευθύμης Φαρμάκης στον «Σασμό» να έχασε τη...

Στο Μιλάνο για δουλειές και relax η Αθηνά Οικονομάκου

Στις 26 Απριλίου έγινε γνωστό ότι η Αθηνά Οικονομάκου...