Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Νίκος Ψαρράς: Το νέο καλλιτεχνικό στοίχημα στην καριέρα του με τη νέα σειρά «Μάγισσα»

Ο Δάνδης της Μάνης

Τον έχουμε δει ως μάγκα, πλην ρομαντικό, Σταμάτη στις «Αγριες μέλισσες», ως το απόλυτο βίαιο αρσενικό, τον Θεριανό, στη σειρά της ΕΡΤ «Αγάπη παράνομη», ως γυναικά αλλά σωστό Εβραίο επιχειρηματία, τον Κοέν, στο «Βραχιόλι της φωτιάς» στη δημόσια τηλεόραση, και φέτος θα τον δούμε ως μέλος της Φιλικής Εταιρείας πριν από το 1821 στη Μάνη.

  • Από τη Μαρια Ανδρεου

Ο Νίκος Ψαρράς είναι ένας ηθοποιός με φυσικό ταλέντο και μάλιστα τεράστιο. Με μεγάλη χαρά και ζέση μιλά στην «Εspresso» για τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 «Η μάγισσα»…

Νίκο, τελικά ενέδωσες στη γοητεία της «Μάγισσας»…

Εγώ θα ήμουν στη σειρά «Ντέρτι», αλλά ναυάγησε! Τότε μου είπε ο Λεύτερης Χαρίτος ότι ετοιμάζει κάτι ωραίο και ότι θέλει να είμαι μαζί του. Δεν ξέραμε για πολύ καιρό αν θα γίνει η «Μάγισσα», γιατί οι εποχές είναι δύσκολες, γεμάτες έριδες. Αλλά ρισκάραμε και περιμέναμε οι περισσότεροι ηθοποιοί! Τελικά, άξιζε τον κόπο. Οταν πια ήρθαν τα πρώτα σενάρια και διαβάσαμε τα 10 πρώτα επεισόδια, όλοι μείναμε άφωνοι, όχι μόνο με την πλοκή, αλλά γιατί είπαμε από μέσα μας: «Πώς θα τα γυρίσουμε όλα αυτά;» Το πρώτο επεισόδιο είναι σχεδόν διπλό. Αρχίζει με τον θάνατο ενός παιδιού 40 ημερών -άγριο πράγμα- και εκεί παρουσιάζονται όλοι οι χαρακτήρες.

Θα μας πεις για τον ρόλο σου;

Είμαστε δύο πολύ μεγάλες οικογένειες που αναγκάζονται να συμπεθεριάσουν. Η δικιά μου οικογένεια είναι στην άρχουσα τάξη. Καπεταναίοι χρόνων. Η άλλη οικογένεια είναι πειρατική. Αλλά υπήρξε ένα φυσικό γεγονός αυτή την περίοδο, που έφερε φτώχεια και δυστυχία στο κόσμο. Εγινε μια συγκλονιστική έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία και σκέπασε με νέφος όλη την Ευρώπη. Εκείνο το καλοκαίρι δεν υπήρχε καμία σπορά. Οι πολικές θερμοκρασίες στην Ευρώπη τον χειμώνα εκείνο και χωρίς τρόφιμα στην αποθήκη έφεραν τον θάνατο και την πείνα. Ετσι, οι οικογένειες, για να επιβιώσουν, ενώνονταν. Ετσι γίνεται με τη δικιά μας. Η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης, που έψαξαν τα γεγονότα της εποχής, βρήκαν τι είχε δημιουργήσει μεγάλη θλίψη και λιμό στην Ευρώπη: η έκρηξη του ηφαιστείου. Οι δυο οικογένειες έρχονται κοντά, αλλά εμείς τις βλέπουμε όταν πεθαίνει το εγγόνι τους. Μπαίνουν για πέντε έξι επεισόδια πολλά πρόσωπα που μας αναστατώνουν, βλέπουμε την έναρξη της δραστηριοποίησης της Φιλικής Εταιρείας και στη Μάνη. Στη σειρά υπάρχει μια κοπέλα με μαντικές ικανότητες, που προβλέπει το μέλλον. Γίνονται και πολλά εγκλήματα αυτή την εποχή. Υπάρχουν καράβια, πειρατές, Οθωμανοί, αλλά δεν μένουν στη Μάνη. Η Μάνη ήταν ελεύθερο κομμάτι. Μια μη υποδουλωμένη περιοχή άρχισε μια Επανάσταση. Για να απελευθερωθεί όλος ο ελληνικός κόσμος. Γι’ αυτό βλέπουμε εδώ στην πλατεία στη Αρεόπολη τη σημαία της περιοχής που έγραφε «Νίκη ή Θάνατος». Ελευθερία είχαν. Το ζητούμενο ήταν η νίκη.

nikos psaras2406
Ο Νίκος Ψαρράς με τη σύζυγό του Ελενα Καρακούλη

Τι αγαπάς στον ήρωά σου;

Ο Κανέλλος είναι ένας ρόλος που είναι παντού. Μιλάμε για έναν μορφωμένο άνθρωπο. Ξεκινάει ως ο ρεμπεσκές της οικογένειας, αλλά εξελίσσεται πολύ ωραία. Γι’ αυτό για μένα είναι λυτρωτικό γιατί δεν θέλω να υποδύομαι όλα τα καθάρματα (γέλια). Ο Κανέλλος έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη. Είναι ο μόνος που είναι ξυρισμένος, δεν έχει μούσια, οι άλλοι είναι αγριεμένες φάτσες. Γεροντοπαλίκαρο. Ερωτευμένος με μια γυναίκα που δεν μπορεί να έχει. Αυτός ο έρωτας τον έχει ρίξει στον ποτό.

Ποιες είναι οι δυσκολίες των γυρισμάτων;

Τα γυρίσματα θα γίνουν το καλοκαίρι τα περισσότερα. Και δυστυχώς έχουμε πολλά χειμωνιάτικα γυρίσματα μέσα στο καλοκαίρι. Γούνα, παλτό, βελέντζα. Αρχισαν τον Ιανουάριο κάποιες σκηνές με καλοκαιρινά ρούχα, πουκαμισάκια, και παγώναμε. Η γλώσσα δεν είναι αυτή που μιλάμε στην καθημερινότητα και έχει δυσκολία όλο αυτό. Τα άλογα είναι μπελαλίδικα. Παρόλο που όλοι οι ηθοποιοί έχουμε κάνει μαθήματα ιππασίας, κάναμε καθένας δίμηνα μαθήματα με το δικό μας άλογο, ώστε να μας ξέρει. Στην Αρεόπολη οι κάτοικοι είναι φιλόξενοι και χαίρονται που μας βλέπουν. Θέλουν να αναπτύξουν τη Μάνη. Θα πάνε τα γυρίσματα της «Μάγισσας» μέχρι τα Χριστούγεννα. Εχουμε πολλή δουλειά.

nikos psaras2406 kentriki
Ο ταλαντούχος ηθοποιός Νίκος Ψαρράς

Τα γυρίσματα πού άλλου γίνονται;

Στο Κτήμα Νάσιουτζικ. Αν δείτε τι έχει χτιστεί εκεί, θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό. Εχει πέσει πολύ χρήμα. Χτίστηκε ένας υπέροχος πύργος εποχής. Είναι ωραίο να μπαίνεις στις παραδόσεις της εποχής. Στην ιστορία μας οι ήρωες δεν τρώνε πατάτες. Δεν την έχει φέρει ακόμη ο Καποδίστριας.

Ο Λευτέρης Χάριτος μιλάει για μια crime ιστορία. Ισχύει;

Το αίμα και το έγκλημα είναι πολύ. Δεν ξέρεις ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός. Δεν ξέρεις ποιος έχει κάνει το έγκλημα. Κάποια στιγμή το μαθαίνουμε. Οι τηλεθεατές το βλέπετε, οι ήρωες το μαθαίνουν αργότερα. Δουλεύουμε 48 επεισόδια. Εγώ δεν έχω κλείσει κανένα. Δουλεύω σκηνές από το πρώτο αυτή τη στιγμή, ενώ δουλεύω και το 48! Αυτό είναι πολύ ωραίο και δύσκολο γιατί, όταν είσαι στο 48 επεισόδιο, έχουν συμβεί τα χίλια μύρια όσα κι εσύ πρέπει να γυρίσεις πίσω στο πρώτο επεισόδιο και να σκεφτείς τι έκανες τότε… Πάντως, δεν έχουμε ιδέα τι θα γίνει στην ιστορία.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...