Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Η εισαγγελέας ζητάει την παραπομπή του Κώστα Κωστόπουλου σε δίκη

Στο... σκαμνί ο «Mr Σασμός»

Το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στον σκηνοθέτη της δημοφιλούς σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλο για το κακούργημα του βιασμού δείχνει με πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο η αρμόδια εισαγγελέας.

Ειδικότερα, με την πρότασή της η εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή σε δίκη του 57χρονου σκηνοθέτη για βιασμό σε βάρος της 37χρονης συναδέλφου του Ελενας Αθανασοπούλου. Μάλιστα, η εισαγγελέας ζητεί από το δικαστικό συμβούλιο να διατηρήσει τον περιοριστικό όρο που είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο αμέσως μετά την απολογία του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

kostopoulos athanasopoulou 2

Τότε, στον Κ. Κωστόπουλο, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, είχε απαγορευτεί να ασκεί κάθε επαγγελματική και καλλιτεχνικής φύσης δραστηριότητα στον χώρο του θεάματος η οποία απαιτεί τη διά ζώσης αλληλεπίδραση με άλλα πρόσωπα και, κυρίως, της σκηνοθεσίας κάθε μορφής έργων, ιδίως τηλεοπτικών, κινηματογραφικών και θεατρικών.

Πλέον, μετά την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης, αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα παραλάβει τη δικογραφία και με βούλευμα που θα εκδώσει θα αποφασίσει αν ο Κ. Κωστόπουλος θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη.

Η καταγγελία

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει η κυρία Αθανασοπούλου στην Εισαγγελία καταγγέλλοντας τον 57χρονο για άγρια σεξουαλική κακοποίησή της το 2010. Οπως ανέφερε η ηθοποιός, το κίνημα #MeToo τής έδωσε δύναμη να μιλήσει και να καταγγείλει τον σκηνοθέτη έπειτα από τόσα χρόνια.

Στη μήνυσή της η κυρία Αθανασοπούλου αναφέρει ότι ο Κ. Κωστόπουλος τη βίασε στις αρχές του καλοκαιριού του 2010 και ενώ μέχρι τότε είχαν φιλική σχέση. Ολα άρχισαν, σύμφωνα με την καταγγελία της, όταν ο σκηνοθέτης τής πρότεινε να πάνε για φαγητό οι δυο τους και μετά να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους σε κλαμπ.

kostopoulos athanasopoulou

Σύμφωνα, όμως, με τους ισχυρισμούς της ηθοποιού, στο γεύμα που είχε με τον σκηνοθέτη ήπιαν αρχικά ένα μπουκάλι κρασί και στη συνέχεια εκείνος παρήγγειλε και δεύτερο -ενδεχομένως, όπως αναφέρει, και τρίτο- και τότε εκείνη άρχισε να νιώθει ζαλισμένη και να χάνει τη συνείδησή της.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε η ηθοποιός, θυμάται τη στιγμή που άνοιξε τα μάτια της και επανέκτησε τις αισθήσεις της. Βρισκόταν στο αυτοκίνητο του 57χρονου και εκείνος «είχε διεισδύσει με το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου και συνουσιαζόταν με εμένα εν αγνοία μου και χωρίς τη δική μου συναίνεση».

Επί λέξει, η κυρία Αθανασοπούλου αναφέρει στη μήνυσή της: «Είδα τον εγκαλούμενο από πάνω μου, εγώ ήμουν σε θέση ανάσκελα, μου είχε ανοίξει τα πόδια, είχε σηκώσει τη φούστα μου, είχε απομακρύνει το εσώρουχό μου, ενώ αυτός με κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του εκτελούσε μέσα μου τη γενετήσια πράξη, δηλαδή με βίαζε».

Η ηθοποιός επισημαίνει πως μόλις κατάλαβε τι της είχε συμβεί πάγωσε, αλλά βρήκε τη δύναμη να αντιδράσει. «Αρχισα να τον κλοτσάω, να ουρλιάζω, να τρέμω και να κλαίω. Κάποια στιγμή αυτός τραβήχτηκε από πάνω μου… Δεν είχα τη δύναμη ούτε το κουράγιο να βγω από το αυτοκίνητο» υποστήριξε.

Να σημειωθεί ότι μετά την καταγγελία ο κ. Κωστόπουλος είχε παραιτηθεί από τη σειρά «Σασμός» την οποία σκηνοθετούσε, ενώ είχε καταθέσει και μήνυση κατά της ηθοποιού για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Ο σκηνοθέτης διέψευσε την καταγγελία σε βάρος του κάνοντας λόγο για κατασκευές και για καταγγελία που στόχο έχει, όπως υποστήριξε και ο συνήγορός του, την «ευκαιριακή δημοσιότητα».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....