Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Η λατρεμένη της εγγονή Μαριάννα θα είναι η διάδοχος της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στο ιερό έργο της

Σύζυγος του Φίλιππου Λαιμού με όνειρα και ευαισθησίες!

Μια νέα, δυναμική εργαζόμενη γυναίκα, μητέρα, σύζυγος, πρωτότοκη εγγονή της Μαριάννας και του Βαρδή Βαρδινογιάννη, πρωτότοκη θυγατέρα της Χριστιάννας Βαρδινογιάννη και του Γιώργου Γουλανδρή, σύζυγος του Φίλιππου Λαιμού, φημολογείται πως θα είναι η διάδοχος της ΕΛΠΙΔΑΣ, του σωματείου που ιδρύθηκε πριν από 32 χρόνια από τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και έγινε η ψυχή της τελευταίας, όλη της η ζωή, ενώ την έχρισε μάνα όχι μόνο των παιδιών της, αλλά όλων των παιδιών που παλεύουν να νικήσουν τον καρκίνο.

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Με αξίες που κληρονόμησε από την οικογένειά της, όπως η ακεραιότητα του χαρακτήρα της, η ευγένεια της ψυχής της, η ευθύτητα, η προσφορά, τα ασυμβίβαστα πιστεύω της, μαζί με τις γνώσεις της (σπούδασε στο Istituto Marangoni και στη συνέχεια στο London College of Fashion), την εργατικότητα, την ευαισθησία και την τρυφερότητα πως ως μητέρα και άνθρωπος τη χαρακτηρίζουν, η Μαριάννα Γουλανδρή αποτελεί το νέο αύριο της ΕΛΠΙΔΑΣ, κάνοντας περήφανη την αείμνηστη Ελληνίδα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

marianna goulandri26072

Oπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις της η Μαριάννα Γουλανδρή, ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στη ζωή της, εκτός της οικογένειάς της: «Από μικρή ηλικία θαύμαζα το έργο της γιαγιάς μου και είχα συνείδηση ότι πάλευε για κάτι πολύ πολύ σημαντικό. Μόνο όταν επέστρεψα στην Ελλάδα όμως -πριν από τρία χρόνια- συνειδητοποίησα πόσο πολύ ήθελα να συμμετάσχω σε αυτήν την καταπληκτική οργάνωση.

marianna goulandri2607
Αγκαλιά με την αγαπημένη της γιαγιά

Θεωρώ τιμή μου το γεγονός ότι μου εμπιστεύτηκαν τον ρόλο της αντιπροέδρου. Αυτό που είχα διακρίνει από πολύ νωρίς στη γιαγιά μου ήταν το πόσο ευγενικά συμπεριφερόταν σε όλους. Ανεξαρτήτως της καταγωγής ή της περιουσίας που διέθετε κανείς, αφιέρωνε ακριβώς τον ίδιο χρόνο και ισότιμη φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έβρισκε μπροστά της. Είναι γυναίκα που αγγίζει την καρδιά των ανθρώπων, διότι τους συμπεριφέρεται σαν να αποτελούν μέρος της ευρύτερης οικογένειάς της».

Ακόμα, είχε κάνει αναφορά και σε μία από τις πιο τρυφερές και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές που έζησε με ένα από τα παιδιά που φιλοξενούνται από τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ. «Θυμάμαι ότι είχα πάει στο νοσοκομείο μια ημέρα όπου είχαμε μια εκδήλωση και υπήρχε ένα όμορφο κοριτσάκι, 12 ετών, που έκανε θεραπεία. Παρά τη σωματική της εξάντληση, καταλάβαινες ότι είχε τόση ζωή μέσα της. Μου είπε ότι ήταν όνειρό της να γίνει μοντέλο και μου ζήτησε, αν μπορούσα, να σχεδιάσω ένα φόρεμα για εκείνη. Το έκανα με χαρά, της το έστειλα και μου έστειλε πίσω μια φωτογραφία της που το φόραγε. Αυτό το χαμόγελο στα χείλη της ήταν για εμένα ανεκτίμητο…».

marianna goulandri26071
μαμά, γιαγιά και εγγονή

Και η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, όμως, που έφυγε από τη ζωή τη τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, βυθίζοντας στη θλίψη όλη της Ελλάδα, είχε δηλώσει για τη Μαριάννα Γουλανδρή: «Λατρεύω τη Μαριάννα, όπως λατρεύω όλα τα εγγόνια μου. Τη θαυμάζω για όλα όσα έχει καταφέρει: είναι μια υπέροχη μητέρα και σύζυγος, μια δημιουργική και επιτυχημένη επιχειρηματίας αλλά και μια γυναίκα με μεγάλη καρδιά και ιδιαίτερη ευαισθησία για εκείνους που έχουν ανάγκη.

marianna goulandri26074
Με τους Κάτια Ζυγούλη και Σάκη Ρουβά

Η Μαριάννα μού θυμίζει πολύ τον εαυτό μου. Πολλές φορές μιλώντας μαζί της, μέσα από τις σκέψεις και τα λόγια της, είναι σαν να ακούω τον εαυτό μου! Το πείσμα, η αποφασιστικότητα αλλά και η ευαισθησία για τα παιδιά είναι κοινά μας χαρακτηριστικά. Νιώθω πολύ υπερήφανη για όλα όσα κάνει και, βεβαίως, για τη μεγάλη της προσφορά στην ΕΛΠΙΔΑ, μέσα από το ΕΛΠΙΔΑ Youth, τη νέα γενιά της ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ο παραμυθένιος γάμος στο Λονδίνο

Ο γάμος της Μαριάννας Γουλανδρή και του Φίλιππου Λαιμού τελέστηκε το 2017 με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και σε ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, στον ορθόδοξο Ναό της Αγίας Σοφίας του Λονδίνου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγορίου. Στην πρώτη σειρά κάθονταν οι γονείς των νεονύμφων και οι οικογένειές τους.

Ο παππούς της νύφης Βαρδής Βαρδινογιάννης και η απαστράπτουσα σύζυγός του Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του μυστηρίου, καθώς τρέφουν ιδιαίτερη αδυναμία στην πρωτότοκη εγγονή τους. Από ευτυχία έλαμπαν οι γονείς του γαμπρού Νικόλας και Ειρήνη Λαιμού αλλά και της νύφης Γιώργος και Χριστιάννα Γουλανδρή, οι οποίοι γιόρταζαν τη χρονιά εκείνη την επέτειο των 30 χρόνων του γάμου τους. Είχαν παντρευτεί σε ανάλογο ονειρικό σκηνικό, τον Αύγουστο του 1987, στο παρεκκλήσι της έπαυλης Βαρδινογιάννη στην Εκάλη.

marianna goulandri26076
Με τον Φίλιππο Λαιμό στον γάμο τους

Στην τελετή έδωσαν το «παρών» βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, όπως ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Μάξιμα Σορεγιέτα, η τέως αυτοκράτειρα της Περσίας Φαράχ Ντιμπά, η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, ο αείμνηστο τέως βασιλιάς της Ελλάδος Κωνσταντίνος, η σύζυγός του Αννα Μαρία, η πριγκίπισσα Ειρήνη, ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ, όπως και ο πρίγκιπας Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ.

Κουμπάροι του ζεύγους ήταν τα αδέλφια τους, ο Γιάννης Γουλανδρής και ο Αντώνης Λαιμός. Την οικογενειακή ευτυχία του ζεύγους Λαιμού – Γουλανδρή ολοκλήρωσε η γέννηση των δύο του παιδιών.

Πρόεδρος της ELPIDA Youth

Ιδέα της Μαριάννας Γουλανδρή ήταν η δημιουργία της ELPIDA Youth (την οποία και υλοποίησε), μιας επιτροπής του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ σχετικά με την ψυχολογική φροντίδα των ανηλίκων που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες. Ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 από ομάδα νέων ηλικιακά μελών της ΕΛΠΙΔΑΣ, με στόχο να χτίσουν πάνω στο ισχυρό όραμά της με καινούργιες ιδέες και δράσεις, αλλά πάντα με την ίδια αγάπη για το άρρωστο παιδί και την οικογένειά του.

marianna goulandri26075
Με τους γονείς της Χριστιάννα Βαρδινογιάννη και Γιώργο Γουλανδρή

Και τα κατάφεραν, αφού μέσα σε λίγα χρόνια βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των νεαρών ασθενών, ανακαινίζοντας, μεταξύ πολλών άλλων, τον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ, ώστε αυτός να συνεχίσει να αποτελεί ένα φιλόξενο σπίτι, όπου αμβλύνεται η ανασφάλεια που απορρέει από τη διάγνωση του καρκίνου και δημιουργείται ένα υποστηρικτικό κοινωνικό πλαίσιο.

Η ελιά

Το λογότυπο της ELPIDA Youth συμβολίζει τη φυσική εξέλιξη του συλλόγου, η οποία τροφοδοτείται από αγάπη και ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Η ελιά, σύμβολο ειρήνης και νίκης, στο οποίο αντικατοπτρίζεται η ίδια η Ελλάδα, όπου και γεννήθηκε η ΕΛΠΙΔΑ, είναι τόσο βαθιά ριζωμένη όσο και η ιστορία του συλλόγου, καθώς και το πάθος και η δέσμευση της αείμνηστης προέδρου του Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

marianna goulandri26073
Με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη

Τα κλαδιά απεικονίζουν τη φιλοδοξία της Νεολαίας της ΕΛΠΙΔΑΣ να απλωθεί σε επιπλέον τομείς και να προσελκύσει νέα μέλη, ενώ η καρδιά συμβολίζει τον πρωταρχικό της στόχο, να στηρίξει ψυχολογικά τα παιδιά με καρκίνο, να τα βοηθήσει να ανακτήσουν μερική από τη χαμένη ξεγνοιασιά της παιδικής τους ηλικίας και να ζεστάνει τις καρδιές τους.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...