Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Λάκης Γαβαλάς επιστρέφει στην ψειρού

Backstage στιγμιότυπα από τα γυρίσματα της νέας κωμωδίας της ΕΡΤ «Στα σύρματα»

Ο Λάκης Γαβαλάς επιστρέφει στη φυλακή για να διδάξει καλές τέχνες! Μάλιστα, δεν θα είναι μόνος του, αφού στην… ψειρού θα τον ακολουθήσουν και πολλοί γνωστοί ηθοποιοί, όπως ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, η Βίκυ Παπαδοπούλου, ο Ιβάν Σβιτάιλο, η Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Χρανιώτης. Ο λόγος; Αυτό επιτάσσει το story «Στα σύρματα», όπου θα συμμετάσχουν όλοι μαζί.

Τα γυρίσματα της νέας ξεκαρδιστικής κωμωδίας της ΕΡΤ1, που έρχεται στους δέκτες μας τη νέα τηλεοπτική σεζόν, συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς. Ερωτες, σπαρταριστές καταστάσεις, απίθανες ποινές, τρελές αγγαρείες, ένα κοινωνικό πείραμα και μια μεγάλη απόδραση μπλέκουν αρμονικά σε μια ανατρεπτική ιστορία, που διαδραματίζεται μέσα και έξω από τις φυλακές. Σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, όπου εκτυλίσσεται η δράση, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε απολαυστικές backstage στιγμές από τις σκηνές που γυρίζονται στα γραφεία του διευθυντή των φυλακών και της κοινωνικής λειτουργού, καθώς και στο μέρος (πάλι εντός του σωφρονιστηρίου) όπου διεξάγεται ένα πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού (!) εν μέσω γέλιων, πειραγμάτων και αστείων καταστάσεων, που αποτυπώνουν το θετικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των συντελεστών.

sta kagkela2607
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και ο Ιβάν Σβιτάιλο

Σε σενάριο Χάρη Μαζαράκη και Νίκου Δημάκη και σκηνοθεσία Χάρη Μαζαράκη, με πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών, η ιστορία ακολουθεί το… ταξίδι του Σπύρου Καταραχιά (Θανάσης Τσαλταμπάσης), ο οποίος -ύστερα από μια οικονομική απάτη- καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκισης και οδηγείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Στη φυλακή γνωρίζει τον Ιούλιο Ράλλη (Ιβάν Σβιτάιλο), έναν βαρυποινίτη με σκοτεινό παρελθόν.

tasos palantzidis2607
Ο Τάσος Παλαντζίδης

Μεταξύ τους δημιουργείται μια ιδιάζουσα σχέση. Ο Σπύρος, ως ιδιαίτερα καλλιεργημένος, μαθαίνει στον Ιούλιο από τους κλασικούς συγγραφείς μέχρι θέατρο και ποίηση, ενώ ο Ιούλιος αναλαμβάνει την προστασία του και τον μυεί στα μυστικά του δικού του «επαγγέλματος». Στο μεταξύ, η Αννα Ρούσου (Βίκυ Παπαδοπούλου), μια μυστηριώδης κοινωνική λειτουργός, εμφανίζεται για να ταράξει κι άλλο τα νερά, φέρνοντας ένα πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού, που ονομάζει «Στα σύρματα», εννοώντας όχι μόνο τα σύρματα της φυλακής, αλλά και εκείνα των τηλεφώνων. Ετσι, ζητάει από τον διευθυντή να της παραχωρήσει κάποιους κρατουμένους, ώστε να τους εκπαιδεύσει και να τους μετατρέψει σε καταδεκτικούς τηλεφωνητές, στους οποίους ο έξω κόσμος θα βγάζει τα εσώψυχά του και θα ξεσπά τον συσσωρευμένο θυμό του.

lakis gavalas2607
Ο Λάκης Γαβαλάς

Φίλοι και εχθροί, από τον εκκεντρικό διευθυντή των φυλακών Φωκίωνα Πάρλα (Πάνος Σταθακόπουλος) και τον αρχιφύλακα Ζιζί (Αλέξανδρος Ζουριδάκης) μέχρι τις φατρίες των «ρεμπετών», των Ρώσων, αλλά και τον κρατούμενο καθηγητή Καλών Τεχνών (Λάκης Γαβαλάς), όλοι μαζί αποτελούν τα κομμάτια ενός δύσκολου και ιδιαίτερου παζλ.

Ολα όσα συμβαίνουν εκτός φυλακής, με τον πνευματικό ιερέα του Ιουλίου, πατέρα Νικόλαο (Τάσος Παλαντζίδης), τον χασάπη πατέρα του Σπύρου, τον Στέλιο (Βασίλης Χαλακατεβάκης), τον μεγαλοεπιχειρηματία και διαπλεκόμενο Κίμωνα Βασιλείου (Γιώργος Χρανιώτης) και τη σύντροφό του Βανέσα Ιωάννου (Ντορέττα Παπαδημητρίου) συνθέτουν ένα αστείο γαϊτανάκι, γύρω από το οποίο μπερδεύονται οι ήρωες της σειράς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...