Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Θρήνος για την Ερρικα Πρεζεράκου

Ο χαμός του τραγουδιστή, συνθέτη και παραγωγού Ανδρέα Τσουκαλά σε ηλικία 60 ετών συγκλόνισε την πρώην πρωταθλήτρια

Για τον χαμό του «μεγάλου της αδελφού», όπως τον αποκαλούσε, θρηνεί από προχθές η Ερρικα Πρεζεράκου. Ο λόγος για τον τραγουδιστή, συνθέτη και παραγωγό Ανδρέα Τσουκαλά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 60 του χρόνια, σκορπίζοντας τη θλίψη στους θαυμαστές του και σε όλους τους ανθρώπους που ήταν κοντά του και τον αγαπούσαν.

Ανάμεσά τους και η Ερικα, η οποία γνωριζόταν προσωπικά με τον καλλιτέχνη – μάλιστα, είχαν συνεργαστεί κιόλας στο βιντεοκλίπ της διαχρονικής του επιτυχίας «Νόμιζα». «Ημουν μαθήτρια ακόμα στο σχολείο όταν σε πρωτογνώρισα. Ησουν ζεστός, απλός, εγκάρδιος όταν με υποδέχτηκες στον χώρο όπου θα γυρίζαμε το βιντεοκλίπ σου.

prezerakou27072
Ο Ανδρέας Τσουκαλάς

Ο σκηνοθέτης του κλιπ είπε: ‘‘Ερρικα, θα είσαι ζευγάρι με αυτό το ξανθό αγόρι και θα χρειαστεί να αγκαλιαστείτε και να φιληθείτε’’. Ετσι ήταν το σενάριο. Του είπα: ‘‘Ξέρετε, οι γονείς μου δεν ξέρουν πολλά για τη συμμετοχή μου εδώ… Αν με δουν να φιλιέμαι, θα στενοχωρηθούν πολύ. Μήπως να κάνω κινήσεις χορού αντί αυτού;’’ Δεν θα ξεχάσω ποτέ, Ανδρέα, με πόση τρυφερότητα κατανόησες την έγνοια μου και άλλαξες το σενάριο για να είμαι καλά. ‘‘Είμαι και εγώ μπαμπάς’’, μου είπες, ‘‘και καταλαβαίνω’’. Ο ορισμός της ενσυναίσθησης και της ταπεινότητας από έναν καλλιτέχνη… Οταν θα μπορούσες απλά να πεις ‘‘δεν με νοιάζει, δικό μου τραγούδι και κλιπ είναι, εγώ αυτό θέλω’’» έγραψε η αθλήτρια σε μια σπαρακτική ανάρτηση αποχαιρετισμού που έκανε στο Instagram.

prezerakou27071
Η Ερρικα Πρεζεράκου

«Ηταν τόσο ωραία η ημέρα του γυρίσματός μας, που μου ζήτησες να συμμετέχω σε ένα ακόμα κλιπ και δέχτηκα με τόση χαρά. Στον δίσκο σου, που μου αφιέρωσες, μου υπέγραψες ‘‘Ο μεγάλος σου αδελφός’’. Κι έτσι ακριβώς σε ένιωθα. ‘‘Ο,τι χρειαστείς είμαι εδώ’’ μου είπες. Και ήσουν στην πράξη… ήσουν εκεί! Τα τραγούδια σου αγαπήθηκαν πολύ από τους ανθρώπους… Ομως, πίστεψε με, το μεγαλείο της ψυχής σου περισσότερο για όσους σε γνωρίσαμε. Να έχει φως η ψυχή σου. Καλό σου ταξίδι, μεγάλε μου αδελφέ… Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια. Κουράγιο» συμπλήρωσε η πρώην πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, συνοδεύοντας το ποστ με εκείνο το βιντεοκλίπ του «Νόμιζα», όπου συνεργάστηκαν πρώτη φορά οι δυο τους.

Συμβόλαιο

Για την ιστορία, ο Ανδρέας Τσουκαλάς ξεκίνησε τη μουσική διαδρομή του ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής το 1992, κλείνοντας το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Lyra, από την οποία εκδόθηκε το πρώτο του ολοκληρωμένο CD, με τίτλο «Στους καιρούς τους πονηρούς».

prezerakou2707
Στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ

Ο δίσκος, ο οποίος περιείχε μεταξύ άλλων τα τραγούδια «Νόμιζα», «Μπαλάντα», «Στους καιρούς τους πονηρούς», «Απλά κι αληθινά», γνώρισε επιτυχία, απέσπασε θετικές κριτικές και συνδέθηκε με πολλές νεανικές αναμνήσεις της εποχής. Αργότερα έκανε στροφή στην καριέρα του και ασχολήθηκε επιτυχώς με τη σύνθεση και την παραγωγή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...