Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Η συναρπαστική ζωή του Δημήτρη Κατσαντώνη από τον Στρατό στο «παράσημο» αλληλεγγύης!

World party φιλανθρωπίας από Ελληνα απόστρατο

Πρόκειται για μια ιστορία που μοιάζει να είναι βγαλμένη από την Καινή Διαθήκη και συγκεκριμένα από την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη. Απόστρατος στρατιωτικός με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη γυρίζει όλο τον κόσμο και όπου βρεθεί προσφέρει φιλανθρωπικό έργο σε όσους το έχουν ανάγκη.

Ο απόστρατος αξιωματικός του Στρατού Δημήτρης Κατσαντώνης αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο ένα δώρο τού άλλαξε ολόκληρη τη ζωή και την κοσμοθεωρία, ωθώντας τον στα πέρατα της Γης προκειμένου να προσφέρει στον συνάνθρωπο.

dimitris katsantonis0208

Οπως αναφέρει ο ίδιος, μέχρι στιγμής έχει επισκεφθεί 65 χώρες, όχι μόνο για τουρισμό, αλλά και για να βοηθήσει φτωχές κοινότητες να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους. Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι συμμετέχει ενεργά σε συγκροτημένη εθελοντική ομάδα, η οποία ασχολείται με την κατασκευή ιατρείων, σχολείων, κλειστών δομών και σπιτιών, με τη βοήθεια των ντόπιων κατοίκων στις περιοχές όπου επισκέπτεται.

Το δώρο του πατέρα του

«Ολα άρχισαν από το δώρο που μου έκανε ο πατέρας μου με την επιτυχία μου να εισαχθώ στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Το δώρο του ήταν ένα ταξίδι στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Βοστόνη» αποκαλύπτει και συνεχίζει περιγράφοντας παραστατικά το πρώτο του ταξίδι με αεροπλάνο: «Πτήση με το αεροπλάνο πρώτη φoρά και διάρκεια εννέα ώρες. Να φανταστείς, τότε επιτρεπόταν το κάπνισμα στο αεροπλάνο. Επειτα από έναν μήνα στην Αμερική κατάλαβα ότι όσο πιο πολύ θα ταξίδευα στη ζωή μου τόσο πιο ολοκληρωμένος θα ένιωθα. Φυσικά, όσο ήμουν στην υπηρεσία ήταν δύσκολο να κάνω μεγάλα, πολλών ημερών ταξίδια, έτσι επέλεγα χώρες της Ευρώπης».

Οπως αναφέρει ο ίδιος, μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει συνολικά σε 65 χώρες και ως στόχο έχει να φτάσει και να ξεπεράσει τις 100 χώρες, ενώ τονίζει πως κάθε ταξίδι είναι διαφορετικό και σε κάνει να μαθαίνεις κάτι καινούργιο, όπως στο σχολείο. «Εχω ταξιδέψει σε 65 χώρες και σε αρκετές από αυτές πάνω από μία φορά, διότι, όταν επισκέπτεσαι μια χώρα για δεύτερη φορά, εμβαθύνεις πολύ πιο ουσιαστικά στον τρόπο ζωής των κατοίκων της. Στόχος μου είναι να επισκεφθώ πάνω από 100 χώρες. Οι πιο περίεργες ήταν η Βολιβία, όπου τα μαγικά βοτάνια και ξόρκια έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων, εξ ου και ο δρόμος των μαγισσών στην πρωτεύουσα.

dimitris katsantonis0208 kentriki

Ακόμα μία ιδιαίτερη χώρα ήταν το Περού, κυρίως για το μυστήριο του πολιτισμού και των κατασκευών των Ινκας, που σίγουρα δεν τα κατασκεύασαν εξωγήινοι» διευκρινίζει χαμογελαστός. Ενθυμούμενος τις δύσκολες στιγμές και τις άσχημες εικόνες που έχει αντικρίσει στα ταξίδια του, ο Δημήτρης περιγράφει γλαφυρά: «Τα βράδια στους δρόμους της πρωτεύουσας του Βιετνάμ ήταν απίστευτα δύσκολα για μένα. Περπατούσα σε δρόμους που δεν ήταν τουριστικοί και σταματούσαν μηχανάκια δίπλα μου για να μου πουλήσουν την πραμάτεια τους, που ήταν ανήλικα φτωχά κορίτσια. Μου ήταν αδιανόητο, ειδικά όταν έμαθα ότι οι πωλητές ήταν οι ίδιοι οι πατεράδες τους. Περπατούσα στα στενά και έβλεπα παιδιά να προσφέρουν το σώμα τους για ένα πιάτο φαγητό. Δεν θα τις ξεχάσω ποτέ αυτές τις εικόνες. Ηταν γροθιά στο στομάχι μου».

Εθελοντισμός για το χτίσιμο σχολείων και υποδομών

Μιλώντας για το πώς προέκυψε το φιλανθρωπικό έργο στη ζωή του, δηλώνει ότι από μικρός που έκανε ταξίδια στην Ευρώπη αναρωτιόταν πώς είναι η καθημερινότητα των κατοίκων υπανάπτυκτων περιοχών και αισθανόταν πως πάντοτε ήθελε να βοηθήσει όσους ανθρώπους βρίσκονται σε ανάγκη.

Η πρώτη επαφή με τον εθελοντισμό αναφέρει ότι έγινε σε ένα ταξίδι του στην Τανζανία. «Εντελώς τυχαία ήρθα σε επαφή με μια οργάνωση που διοργάνωνε ταξίδια προσφοράς σε περιοχές της Αφρικής και της Ασίας. Ετσι συμμετείχα σε ένα ταξίδι στην Τανζανία και συγκεκριμένα στο χωριό Γκόνγκο. Το έργο της οργάνωσης ήταν καταπληκτικό, είχαν φτιάξει σχολείο, ιατρείο, κλειστή αγορά, οπότε η ομάδα μας, με τη βοήθεια των ντόπιων, κατασκεύασε σπίτια από λάσπη και ένα θερμοκήπιο.

dimitris katsantonis02081

Η δουλειά πολύ σκληρή, αλλά η ευτυχία τεράστια. Τα χαμόγελα και η αγάπη των ντόπιων και ειδικά των παιδιών δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε λίγες γραμμές. Σκοπός μας ήταν όχι μόνο να κατασκευάσουμε κάποια κτίσματα, πιο πολύ θέλαμε να εκπαιδεύσουμε τους ντόπιους να εκμεταλλεύονται τη φύση χωρίς να την καταστρέφουν». Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι κερδισμένος από τέτοιου είδους ταξίδια, καθώς με το να βοηθάει τους συνανθρώπους μας άλλαξε τελικά τρόπο σκέψης και συνειδητοποίησε τι έχει νόημα στη ζωή.

Σχετικά με τον σχεδιασμό των ταξιδιών του στο εξωτερικό, ο Δημήτρης από τη Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι πραγματοποιεί ένα ταξίδι κάθε τρεις μήνες και πως το κόστος κάθε ταξιδιού εξαρτάται από το τι ψάχνει τελικά καθένας σε ένα ταξίδι, δηλώνοντας μάλιστα ότι ο ίδιος δεν έχει θέμα το φαγητό του να είναι από κάποια υπαίθρια αγορά ή να μείνει σε hostel.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...